صفحه: 108
نوبت چاپ: 55
تاریخ چاپ: پاییز 1397
قیمت: 20000
آموزش و سلامت جنسی از مفاهیمی است که ذهن صاحبان کرسیهای علمی، کنشگران و سیاستگذاران عرصه سلامت، تعلیم و تربیت و علوم اجتماعی را با خود درگیر کرده است. از طرفی دیگر با توجه به پارادایمیک بودن تعاریف و همچنین حساسیت این مفاهیم در آموزههای دینی، ارائه رویکرد دینی در این زمینه ضروری به نظر میرسد.
مفهوم آموزش جنسی در سیر تکوینی خود در اسناد بینالمللی از واژهای که مبتنی بر مشخصات بیولوژیک است و در پی کنترل بیماریها و آسیبهای جنسی است، به واژ های دربرگیرنده ترجیح و گرایشهای جنسی، توسعه پیدا کرده است و حقوق همجنسگراها را به رسمیت میشناسد. همین امر موجب میشود، سیاستگذاری بومی با توجه به اسناد بینالمللی مورد قبول متدینان واقع نشود.
از سوی دیگر نیاز جنسی یک نیاز طبیعت بنیاد است و امروزه با گسترش سبک زندگی مدرن در جامعه ایرانی، بیش از پیش شاهد آسیبها و مسائل اجتماعی مرتبط با آن هستیم. ظهور شبکههای اجتماعی، مرجعیتهای نوظهوری برای نوجوانان، کاهش سن نیاز جنسی، شیوع اخبار تجاوز و آزار جنسی به کودکان و زنان مسأله امر جنسی در جامعه ایرانی را پررنگتر کرده و لزوم هماندیشی در این زمینه را ضروری میکند. همچنین نشان میدهد نمیتوان بیتفاوت از کنار مقوله امر جنسی گذشت. بنابراین نیازمند ارائه رویکرد بومی در این زمینه هستیم.
برای ارائه سیاستهای آموزش و سلامت جنسی در جامعه ایرانی، نیاز به گفتوگو و تضارب آراء داریم تا اولاً مشخص شود هدف نظام جمهوری اسلامی از ارائه برنامههای آموزش و سلامت جنسی چیست؟ اصول حاکم بر سیاستهای سلامت جنسی چیست؟ در ارائه این سیاستها، نقش دین و دیسپلینهای علمی در کنار هم به چه شکلی باید دیده شود؟ به عبارت دیگر نقش تعیین کننده برای ارائه این سیاستها وظیفه نهاد علم است یا نهاد دین؟ ثانیاً محتوای آموزشی شامل چه مفادی باشد؟ گروه هدف این برنامه چه افرادی هستند؟ از چه سنی می بایست این آموزشها را وارد عرصه تعلیم و تربیت رسمی و غیر رسمی کرد؟
در این شماره نشریه حورا تلاش شده است ضمن بیان اهمیت و ضرورت بحث سلامت جنسی، ضرورت ارائه رویکرد دینی در این زمینه تنقیح شود. چون همانگونه که ذکر شد نمیتوان اسناد بینالمللی را با توجه به مبانی و آموزههای متفاوتشان مورد استفاده قرار داد.
عناوین این شماره:
■ سخن نخست: نگاه ویژه؛ مواجهه با تحولات امر جنسی
■ گفت و گو: دکتر محمدتقی کرمی؛ امر جنسی، بحران یا تحول
■ یادداشت: حجت الاسلام مهدی سجادی امین؛ تربیت جنسی کودک از نگاه دینی
■ يادداشت: دکترهاله حسینی اکبرنژاد، دكتر حوريه حسینی اکبرنژاد؛ سلامت جنسی و باروری در اسناد و رویه بین المللی
■ یادداشت: دکتر زهره نصرت خوارزمی؛ آموزش جنسینگی فراگیر و تامین سلامت جنسی و باروری
■ گفت وگو: دکتر فریبا علاسوند؛ تربیت جنسی و ضرورت نگاه چندبعدی
■ گزارش: الهام برمکی؛ وضعیت ارائه آموزش جنسی توسط نهادهای مختلف در ایران
■ یادداشت: دکتر حکیمه سقای بی ریا جنسی سازی و شی، پنداری زنان و دختران نگرانی رو به رشد جوامع غربی
■ گفت و گو: دکتر محمود سعیدی رضوانی؛ بایستههای تربیت جنسی
■ گفتار: حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا زیبایی نژاد؛ علم، از ایده تا الگو
■ گفت و گو: دکتر سید علی آذین؛ تمهیدات لازم برای سلامت جنسی
■ گزارش: ریحانه فرزانه؛ فعالیت کلینیکهای سلامت جنسی در کشور
■ گزارش: مریم رجبوندی؛ راه پر فراز و نشیب کلینیک های سلامت خانواده از آغاز تاکنون
■ گزارش نشست تخصصی «بایستهها و اصول حاکم بر آموزش جنسی در ایران»
■ معرفی کتاب: اخلاق جنسی در اسلام و جهان غرب؛ تربیت جنسی در اسلام: آموزهها و راهکارها
موجودی این نشریه به اتمام رسیده است