جستجو فارسی / English

اسداء الرغاب

اسداء الرغاب
نویسنده: سید محمد‌باقر لکهنوی
مترجم: امیر مهاجر میلانی
صفحه: 368
نوبت چاپ: اول
تاریخ چاپ: 1396
قیمت: 270000

چکیده:

کتاب «اسداء الرغاب» تالیف سید محمد‌باقر لکهنوی و با تحقیق و تصحیح امیر مهاجر میلانی عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده منتشر شد.

کتاب اسداء الرغاب که نام کامل آن «إسداء الرغاب بکشف الحجاب عن وجه السّنة و الکتاب، بإثبات وجوب التستّر علی النّساء و الاحتجاب» است را به جرأت می توان یکی از بهترین تألیفات فقیهان امامی درباره حجاب و لزوم پوشش بر بانوان دانست. از ویژگی‌های منحصر به فرد این کتاب علاوه بر نبوغ فقهی نویسنده و تتبع تحسین برانگیز آن، تسلط فوق العاده نویسنده به اشعار و ادبیات عرب است. بر این اساس نویسنده همچنان‌که توانسته متن اصلی کتاب را با واژگان مسجع و تشبیهات و استعارهای فراوان زیبا جلو نماید، توانسته است که برای اثبات دیدگاه‌های خود درباره معنای الفاظ یا هیئات به شواهد متعدد شعر جاهلی یا صدر اسلام استناد نماید.
تحولات اجتماعی سدة اخیر که در جهان تسنن از اوایل قرن بیستم و در کشور ما از جنبش مشروطه بروز بیشتری یافت، زمینه‌ای فراهم نمود تا در فضای روشنفکری و نخبگانی مباحثاتی در موافقت یا مخالفت با اصل حجاب و یا حدود شرعی آن مطرح شود. این مباحثات سبب شد که متون مستقلی دربارة حجاب شرعی در جهان تسنن و تشیع نگارش یابد.
آیت الله سید محمد‌باقر رضوی کشمیری لکنهوی یکی از اولین فقهای شیعی است که به نگارش اثر فقهی مستقل و تفصیلی در موضوع حجاب پرداخته است. این اثر که در سال 1347 قمری مصادف با آخرین سال‌های قرن سیزدهم شمسی نگارش یافته مشتمل بر مباحث فقهی پرمایه و گرانسنگی است که توانسته است نظر مدرسان خارج فقه حوزه را به خود معطوف نماید و به این دروس غنا و رونق بخشد. استدلال‌های این کتاب، گر‌چه در مباحثی از جمله وجوب ستر وجه به چالش کشیده می‌شود اما سطح علمی مباحث به گونه‌ای است که فقها را به اذعان خبرویت نویسنده وا می‌دارد؛ به‌گونه‌ای که نمی‌توان استدلال‌های وی را نادیده گرفت و از کنار آن به سادگی و بدون نیاز به بحث تفصیلی گذشت.
شایان ذکر است جهت تسریع دسترسی محققین به مطالب کتاب علاوه بر فهرست تفصیلی، نمایه‌های آیات، روایات، اشعار و منابع نویسنده تنظیم شد.

جهت خرید این کتاب اینجا کلیک نمایید

 

دوست‌داران مباحث زن و خانواده برای تهیه این کتاب می‌توانند به نشانی: قم، بلوار الغدیر کوچه 10 پلاک 5 و تهران، بلوار کشاورز، خیابان نادری، کوچه حجت‌دوست، پلاک 56، مراجعه یا با تلفن‌های 32144665(025) و 88983944(021) تماس حاصل فرمایند.


اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

فروشگاه اینترنتی
سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه مطالعات جنسیت‌وخانواده
شبکه های اجتماعی

ایتا بله آپارات