جستجو فارسی / English

کارگاه آموزشی نظریه های جامعه شناسی جنسیت برگزار شد

تاریخ انتشار: 1395/02/14     
کارگاه آموزشی نظریه های جامعه شناسی جنسیت برگزار شد
کارگاه آموزشی نظریه های جامعه شناسی جنسیت از سوی مرکز تحقیقات زن و خانواده، دوشنبه 13 اردیبهشت ماه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات زن و خانواده، کارگاه آموزشی نظریه های جامعه شناسی جنسیت توسط پروفسور اریک مسه (Eric Mace) استاد برجسته دانشگاه بوردو فرانسه دوشنبه 13 اردیبهشت ماه در مرکز تحقیقات زن و خانواده وابسته به مدیریت حوزه های علمیه خواهران برگزار شد.
بر اساس این گزارش، دکتر محمد تقی کرمی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تهران در این کارگاه آموزشی به عنوان دبیر علمی حضور داشت و پرفسور اریک مسه نیز در ارایه یافته های علمی خود به موضوع «جنس»، «جنسیت» و «گرایش جنسی» پرداخت.

اریک مسه با اشاره به اینکه روابط جنسیتی علت نمادین نداشته و مساله نسبی است، اظهار داشت: روابط جنسیتی، هویت های جنسیتی و گرایش جنسی دارای منشأ طبیعی نبوده و نسبی هستند.
این محقق و پژوهشگر علوم اجتماعی به سیر جامعه غربی در تغییر پدرسالاری اشاره کرد و گفت: «پدرسالاری سنتی»، «پدرسالاری مدرن» و «پسا پدر سالاری» سه مرحله در سیر جامعه غربی در این تغییرات می باشند.

پرفسور اریک مسه با بیان اینکه پدرسالاری سنتی در غرب توسط مدرنیته به پدرسالاری مدرن تغییر شکل داده، ابراز داشت: پدر سالاری مدرن نیز به واسطه تعارض های درونی خود و فمینیسم تغییر شکل داده و این مدل از پدرسالاری توسط «انقلاب انسان شناسانه در اصل برابری و فردی شدن» و «عدم مشروعیت و عدم ضرورت نامتقارن بودن جنسیت مردانه و زنانه» تخریب شده است.
وی با بیان اینکه در پدر سالاری مدرن تناقض های درونی وجود داشته که عمیقا آن را متحول ساخته است، خاطرنشان کرد: در دوران «پدرسالاری مدرن» همچنان نابرابری ها، تبعیض ها، خشونت ها و کلیشه های جنسیتی پابرجا بوده و باقی مانده است.
پرفسور اریک مسه بیان داشت: تاریخ جامعه غربی تا به امروز شامل مبارزاتی است که برای رسیدن به برابری شکل گرفته که از جمله آنها می توان به مبارزات در آمریکا میان سیاه پوستان و سفیدپوستان و همچنین میان زنان و مردان برای برابری زن و مرد از قرن 18 به بعد اشاره کرد.
وی همچنین تصریح کرد: در حال حاضر در جامعه اروپایی نابرابری میان زن و مرد وجود نداشته و هرگونه نابرابری مذموم است که از آن به دوران «پسا پدرسالاری» یاد می کنیم.

این محقق و پژوهشگر ابراز داشت: در حالی که تأکید می کنیم در جامعه اروپایی زن و مرد در حقوق کاملا برابر هستند؛ اما همچنان نابرابری هایی مشاهده شده و تبعیض هایی در سازماندهی خانواده وجود دارد.

پرفسور اریک مسه خاطرنشان کرد: در گذشته، زنان در جامعه اروپایی به پدران و شوهران خود وابسته بودند؛ اما امروز جامعه اروپایی، جامعه فردگراست و استقلال برای مردان و زنان یکسان تعریف می شود.
وی تصریح کرد: از نظر تاریخی، امکان بازگشت به آن وابستگی گذشته وجود ندارد و استقلال کامل برای زنان ایجاد شده است.

در پایان این کارگاه آموزشی نیز پروفسور اریک مسه (Eric Mace) به تعدادی از پرسش های حاضران در رابطه با مباحث مطرح شده پاسخ گفت و به شرکت کنندگان در کارگاه، گواهی نامه آموزشی اعطا شد.

شایان ذکر است، این کارگاه با حضور 40 نفر از اعضای هیئت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده، اساتید و فضلای حوزوی و دانش‌پژوهان رشته‌های مطالعات زنان، علوم اجتماعی و سیاست‌گذاری فرهنگی به مدت 4 ساعت آموزشی برگزار شد و تعدادی از متقاضیان نیز از دیگر استان ها، از مباحث مطرح شده در جلسه به صورت وب کنفرانس استفاده کردند.

اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

فروشگاه اینترنتی
سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه مطالعات جنسیت‌وخانواده
شبکه های اجتماعی

ایتا بله آپارات