جستجو فارسی / English

عضو شورای سیاست‌گذاری حوزه‌های علمیه خواهران: برای پیشبرد اهداف دینی باید تربیت نسل قرآنی را مورد توجه قرار داد

تاریخ انتشار: 1395/03/01     
عضو شورای سیاست‌گذاری حوزه‌های علمیه خواهران:  برای پیشبرد اهداف دینی باید تربیت نسل قرآنی را مورد توجه قرار داد
عضو شورای سیاست‌گذاری حوزه‌های علمیه خواهران گفت: ما اگر می‌خواهیم شاهد تغییر و تحول فرهنگی در جامعه باشیم، تنها راه آن برگشت به قرآن و تربیت نسل قرآنی است.

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات زن و خانواده، سرکار خانم علاسوند عضو شورای سیاست‌گذاری حوزه‌های علمیه خواهران و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده در هفتمین همایش بین‌المللی تجلیل از بانوان فعال قرآنی که با حضور 600 بانوی فعال در عرصه‌های قرآنی در مصلای تهران برگزار شد در سخنانی اظهار کردند: امام صادق(ع) فرمودند: دلیل تازگی قرآن برای تمامی اعصار این است که خداوند متعال، قرآن را برای یک زمان و امت خاص نازل نفرموده و به همین دلیل قرآن برای هر زمانی و برای هر گروهی از مردم تا صبح قیامت تازگی و طراوت خود را دارد.

ایشان یادآور شدند:‌ علت اینکه قرآن زمان مند نیست این است که به موضوعاتی پرداخته که همواره مسأله های اصلی اندیشه را تشکیل داده اند. مسایلی مانند خداوند، تبیین جریان حق که سلسله جلیله انبیا آن را در طول تاریخ محقق ساختند، انسان و معیارهای انسان شناختی الهی. قرآن درباره موارد فوق کاملترین و غیرمتناقض ترین گزاره ها را فراهم آورده است که از ویژگی های منحصر به فرد قرآن در میان تمام متونی است که به این مقوله ها پرداخته اند.
مفهوم توحید که شاه بیت قرآنی آن لیس کمثله شی است، آنچنان عمیق است که در توضیح و تفسیر آن مکتب کلامی اهل بیت (علیه السلام) شقوق مختلف توحید ذاتی، صفاتی، افعالی، ربوبیت عبادی و توحید در خالقیت را ارائه کرده اند تا مانع کج-فهمی درباره مفاهیم قرآنی شوند و عمق این گزاره ها را نشان دهند. درباره انبیا فقط قرآن است که بهترین، انسانی ترین و اخلاقی ترین خصوصیات را نشان می دهد و چهره
معصوم و خدوم آنها را در معرفی خط توحید آشکار ساخته است.

سرکار خانم علاسوند تصریح کردند:‌ امروزه برخی انسان شناسان معتقدند هیچگاه به اندازه امروز در هویت انسان تردید و تشکیک نشده بود، در حالیکه قرآن کریم مهمترین ویژگی های انسان بودن و جنبه های الهی و مادی وی را به روشنی بیان کرده و تربیت و کمال او را به عنوان اصلی ترین هدف انبیا مطرح کرده است.
قرآن حقیقت هوشمندی است که خود به مخاطبان و قاریانش آنچه لازم است را می رساند و هر کس با هر سطحی از توانمندی فکری می‌تواند از آن بهره ببرد. قرآن برای مومنین شفاء و رحمت و برای دشمنان خسارت به بار می آورد. در حالیکه نگاه به خط قرآن، لمس جلد آن، قرائت آن و بالاتر از همه تدبر در آن برای سطوح مختلف مومنین رحمت است؛ بی اعتنایان به قرآن و ظالمین هیچ سودی از این کتاب الهی نمی برند و قرآن آنان را از خیر خود محروم می کند.

ایشان با بیان اینکه اگر بناست که قرآن تاثیری در بدنه اجتماع داشته باشد، راهی به جز ارتباط برقرار کردن میان کلام وحی و بویژه مادران و قرآن وجود ندارد، اظهار کردند: قرآن باید در سنین پایین تر فرزندان، در روح و اندیشه آن‌ها جا بگیرد تا در آینده ایمن باشند.  ما اگر منتظر تغییر و تحول فرهنگی هستیم، تنها راه آن برگشت به قرآن است و در این جهت باید موضوع مهدهای قرآنی را نیز جدی بگیریم.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده گفتند:‌ امروز اگر مادری بخواهد فرزند خود را در مهدهایی که مخصوص یادگیری زبان انگلیسی هستند بگذارد، می تواند از بهترین امکانات بهره ببرد، اما متاسفانه مهدهای قرآنی اینگونه نبوده و در شرایط مطلوبی قرار ندارند. وجود مهدها و مکاتب قرآنی برای تمام سطوح و سنین، پسرانه و دخترانه با آموزش های قابل انتخاب و مورد علاقه اعم از حفظ، قرائت و مفاهیم و منعطف با برنامه کاری والدین نقطه خلأ ماست. مهدها و مکاتبی که مربیان و کادر آن با تکنولوژی های آموزشی و روش های برخورد با مخاطب به صورت حرفه ای آشنا بوده و فضای سخت افزاری مناسبی داشته باشند.

سرکار خانم علاسوند در پایان بر ضرورت ارایه آموزش های قرآنی برای کودکان و نوجوانان تاکید کرده و گفتند: تربیت مربیان خانگی قرآن برای مادران شاغل و غیرشاغل یکی دیگر از اموری است که برای ترویج مسائل قرآنی باید به آن بپردازیم و همه این ها، طرح هایی است که متاسفانه راکد مانده است. ما با جدیت و تلاش مضاعف در این عرصه می‌توانیم شاهد تحولات مثبت و اثرگذار در رابطه با گسترش مفاهیم قرآنی در جامعه باشیم.

شایان ذکر است، هفتمین همایش بین‌المللی تجلیل از بانوان فعال قرآنی، ۲۶ اردیبهشت‌ماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، سرکار خانم شهین دخت مولاوردی معاون رئیس جمهور، سرکار خانم معصومه فرزانه مشاور امور بانوان سازمان اوقاف و امور خیریه و برخی مسئولان دیگر در مصلای امام خمینی(ره) تهران برگزار شد و از 12 نفر از بانوان فعال قرآنی داخلی، 9 نفر بانوی فعال قرآنی بین‌المللی، جمعی از خانواده های شهدا و همچنین از سرکار خانم علاسوند در بخش بانوان فعال قرآنی داخلی به صورت ویژه تجلیل بعمل آمد.

اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

فروشگاه اینترنتی
سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه مطالعات جنسیت‌وخانواده
شبکه های اجتماعی

ایتا بله آپارات