به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات زن و خانواده، در این نشست که از سوی مرکز تحقیقات زن و خانواده و با همکاری مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران، دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در قم، معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و انجمن دیالوگ شیعه و کاتولیک برگزار شد، آخرین تحولات اجتماعی در عرصه جنسیت و خانواده و نقش دین و تعاملات بین الادیانی در مدیریت بحران های خانواده مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
در این جلسه که در سالن جلسات مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران برگزار گردید، اساتید برتر حوزه ادیان و خانواده پژوهی، معاونین و مدیران مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران، برخی مدیران معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری و اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات زن خانواده نیز حضور داشتند.
در ابتدای نشست حجت الاسلام و المسلمین زیبایی نژاد، رییس مرکز تحقیقات زن و خانواده ضمن خیر مقدم به ارائه بحث در این موضوع پرداخت و با بیان اینکه خانواده سالم در مکتب اسلام، مهمترین سازه اجتماعی و محبوبترین بنا نزد خداوند است، به تحولات شگرفی که این نهاد در سده های اخیر پشت سر گذاشته است اشاره نمود.
از دیدگاه ایشان، نسبیت گرایی اخلاقی، برابری در نقش ها، نظام تربیت آندروژنی، نگاه دولت سالارانه و فردگرایی مهمترین تحولات خانواده بوده و اقتصاد سرمایه داری، نظریه های علمی پست مدرن، رسانه های نوظهور، نظام بین الملل و جریان های فمنیستی جبهه های مقابل خانواده در دنیای کنونی هستند.
رییس مرکز تحقیقات زن و خانواده در بخش دیگر صحبت های خود، به تبیین مسئولیت روحانیت دینی در اسلام و مسیحیت در عرصه های درون دینی و تعاملات بین المللی پرداخت و راهکارهایی برای همکاری بین الادیانی در سطح جهان ارایه کرده و تجربیات مشترک همکاری در گذشته از جمله «کمپین مریم» در اجلاس جهانی پکن را یادآوری کرد.
در ادامه جناب اسقف اعظم پالیا ضمن ابراز خشنودی از حضور در شهر مقدس قم به عنوان یک مرکز دینی و معنوی و شرکت در این نشست، دیدگاه های خود در تحلیل وضعیت خانواده معاصر و بایسته های تعامل بین الادیان را مطرح کرد.
ایشان تحولات خانواده در دوران معاصر را با بزرگترین تحولات اجتماعی در سده اخیر هم تراز دانست و با اشاره به ضرورت اقدام مشترک ادیان برای مواجهه با آن، خواستار تعاملات جدی و نزدیک تشیع و کاتولیک در عرصه زن و خانواده شد.
وزیر خانواده واتیکان تصریح کرد: باید زنان و مردان نگاه عمیقتری نسبت به خانواده داشته باشند و در کنار احیای آموزههای دینی و دینگرایانه این مشکل فرهنگی را با بازگشت به خدا حل کنیم و باید تمام جامعه بشری از شیعه و کاتولیک گرفته همه دستبهکار شوند تا مشکل حل شود.
ایشان افزود: ادیان ابراهیمی باید به احیا و بها دادن مجدد به تفکر خانوادهگرایی در برابر تفکر فردگرایی فراخوانده شوند.
سرکار خانم علاسوند، عضو شورای سیاستگذاری حوزه های علمیه خواهران و عضو هیات علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده نیز در این نشست، در موضوع «اصول دینی برای ایجاد استراتژی های معطوف به خانواده پایدار» به طرح بحث پرداخت.
ایشان اصول غیرقابل تغییر ادیان ابراهیمی از جمله ناهمجنس خواهی، برون همسری، مکمل بودن دو جنس برای یکدیگر بر پایه تفاوتها و تولید مثل در فضای مشروع خانواده را مورد توجه قرار داده و خاطرنشان کرد: برای حفظ این اصول، مؤمنان موظف به حفاظت از طرح الهی درباره خانواده هستند و در این راستا در چهار بعد می توان استراتژی های خانواده محور را دنبال نمود: حفاظت از عشق، حفاظت از رحمت، حفاظت از نسل و حفاظت از نقش.
ایشان در ذیل هر یک از این اصول، به تبیین استراتژی هایی پرداخته و برخی راهکارها برای تعاملات بین الادیانی ناظر به صیانت از خانواده را تبیین کرد.
ایجاد لابی دینی در مقابله با نظریه فمنیستی و اتخاذ مقام مشاوره در کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد، ارائه منطق متعادل درباره کار خانگی که گرانباری نقشهای خانگی زنان را در ذهنیت بسیاری از جوامع به شدت سنتی از میان ببرد، ارائه نظام فکری اولویتها درباره نقشهای مردانه و زنانه، احیای نقش حمایتی و تربیتی مردان در قالب همسری و پدری و ارائه صحیح نقشهای سلسله مراتبی در خانواده (همسری، پدری و والدگری) که به رواداری ستم از سوی قوی به ضعیف منجر نشود، در زمره این راهکارها می باشد.
این نشست دو ساعته با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین جمشیدی، مدیر حوزه های علیمه خواهران و بیان ظرفیت های حوزه های شیعی بویژه حوزه های علمیه خواهران از سوی ایشان و تقدیم هدایا به هیات اعزامی واتیکان خاتمه یافت.