به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات زن و خانواده، سرکار خانم فریبا علاسوند در مراسم افتتاح دومین دوره آموزشی نیمه حضوری مباحث زن و خانواده «درس گفتار2» در سخنانی اظهار داشت: مباحث مرتبط با زنان، از زمانی که در کشورمان مطرح شده همواره تازگی و طراوت خود را حفظ کرده و همچنان افرادی را به سمت خود جذب می کند و این ویژگی به ذات این مسایل و وسعت آن ها برمی گردد.
وی با بیان اینکه بخشی از مساله زنان مرتبط با خانواده است، خاطرنشان کرد: خانواده به هر گونه از تجمع در خانه که اطلاق شود، مساله انسان بوده و هست و به هر عنوان که این خانواده دچار تغییر و تحول شود مورد بررسی و توجه قرار می گیرد.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده با اشاره به بخش دیگری از مسایل زنان از جمله بلوغ، اشتغال، اوقات فراغت، ازدواج و طلاق که هر کدام دارای ابعاد و جوانب بسیار گسترده ای است، تصریح کرد: بعد دیگر در رابطه با مسایل زنان و خانواده، جهانی بودن این مباحث و ساختارهایی است که در این جهت در نهادهای بین المللی تعریف شده است.
وی با اشاره به مساله سازی های گسترده در حوزه زنان، مثلا بحث ازدواج زودهنگام یا ختنه دختران که طرح آن در کشورمان آنچنان موضوعیت نداشته و باعث تعجب است، گفت: بخش های مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جامعه خواسته یا ناخواسته همواره با مسایل زنان درگیر و مواجه است.
خانم علاسوند در ادامه افزود: مساله زنان و خانواده یک بخش آکادمیک دارد که مرتبط با رشته های آموزشی و پژوهشی بوده و سال هاست که در سرتاسر جهان در مراکز، موسسات و مجامع علمی و تحقیقاتی در حال پیگیری و انجام است و اگر امروز مدیران و نخبگان جامعه در رابطه با مسایل زنان و جنسیت مطالعه نداشته باشند، مساله آن ها نخواهد بود.
وی با بیان اینکه در کشورمان تا پیش از دهه 60 مساله زنان به عنوان یک دغدغه جدی و جنبش اجتماعی و جریان فکری و فرهنگی آنچنان مورد توجه نبود، اظهار داشت: در دو دهه گذشته مساله زنان در ایران بیشتر در میان مباحثات قرار گرفته است، به ویژه هنگامی که با مطالبه جامعه بین الملل در رابطه با کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان مصادف شد.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده با بیان اینکه این مجموعه در رأس جریان دفاع اصولی از دیدگاه اسلام درباره زن قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: طرح آموزشی درس گفتار در سال های گذشته نیز به روش های دیگر انجام گرفته و توانسته است افرادی را تربیت کرده و پرورش دهد که در هنگام نیاز در جهت توسعه و تعمیق اندیشه دینی درباره زنان نقش بسیار موثری داشته باشند.
وی همچنین تصریح کرد: کسی که این دانش و آگاهی ها در رابطه با مسایل زنان و خانواده را کسب کند، بینش و آگاهی و قدرت تحلیل و فهم او در این عرصه در جهان پیرامون خود بسیار وسعت پیدا کرده و می تواند پایه ای برای مطالعات بیشتر افراد در آینده بوده و امیدواریم دانش پژوهان در این دوره ها بتوانند با مطالعات انبوه و منسجم و کسب اطلاعات بیشتر این قدرت تحلیل و فهم مسایل و مطالب مرتبط با زنان و خانواده را به دست بیاورند.
خانم علاسوند با بیان اینکه افراد می توانند پس از گذراندن این دوره، مباحث مرتبط را در دانشگاه ها و یا حوزه های علمیه دنبال کرده و به عنوان کنشگران اجتماعی در این رابطه حضور جدی و موثر درجامعه داشته باشند، اظهار داشت: امروز ایران و دیگر کشورهای اسلامی نمی توانند با وجود تلاش بسیار مساله زن در تفکر و اندیشه اسلامی را به جهانیان بفهمانند، زیرا جریان های کنشگر قدرتمند در این عرصه نداریم.