جستجو فارسی / English

حوراء ۵۲ با موضوع «سیاست‌گذاری جنسیت و خانواده؛ تأملات و بایسته‌ها» منتشر شد

تاریخ انتشار: 1396/06/28     
حوراء ۵۲ با موضوع «سیاست‌گذاری جنسیت و خانواده؛ تأملات و بایسته‌ها» منتشر شد
شماره ۵۲ دوماهنامه علمی، فرهنگی و اجتماعی زنان«حوراء»، با آثار و گفتارهایی از صاحب‏نظران و کارشناسان با موضوع «سیاست‌گذاری جنسیت و خانواده؛ تأملات و بایسته‌ها» منتشر شد.

شماره ۵۲ دوماهنامه علمی، فرهنگی و اجتماعی زنان«حوراء»، با آثار و گفتارهایی از صاحب‏نظران و کارشناسان با موضوع «سیاست‌گذاری جنسیت و خانواده؛ تأملات و بایسته‌ها» منتشر شد.


در سرمقاله این شماره آمده است: «بررسی سیاست‌گذاری‌های صورت گرفته در شش سند توسعه کشور نشان می‌دهد که در برنامه اول، جنسیت موضوعیت ندارد. در برنامه دوم منطبق بر گفتمان حاکم بر کشور در آن سال¬ها، تئوری‌های رفاه را در برداشت و نگاه جنسیت¬محور بر برنامه حاکم نبود. در برنامه سوم، با ایده زن در توسعه مواجه‌ایم که مفادی از جنس فمینیسم لیبرال بر آن حاکم است. برنامه چهارم در دولت اصلاحات، برنامه‌ای با حساسیت جنسیتی بود. برنامه پنجم که توسط دولت نهم به نگارش درآمد، با رویکردی متفاوت، به جای سیاست‌گذاری جنسیت‌محور، سیاست‌گذاری خانواده‌محور را مورد توجه قرار داده بود که البته نتوانست موفق باشد. سال گذشته برنامه ششم توسعه با ارائه ماده‌ای که تحقق استیفای حقوق زنان را با رویکرد عدالت جنسیتی دنبال می‌کرد، مورد انتقادات و پیشنهاداتی واقع شد. در حقیقت، برخی از کارشناسان معتقد بودند پیشنهاددهندگان این ماده، با ارائه واژه عدالت جنسیتی به دنبال تحقق برابری جنسیتی هستند.»

در نگاه ویژه این شماره که در باب «تأملاتی درباره سیاست‌گذاری جنسیت و خانواده» نگاشته شده می‌خوانیم: «سیاست‌گذاری‌های اجتماعی باید بر پیش‌فرض پذیرش جنسیت، به‌مثابه امر تکوینی ـ اجتماعی و پذیرش فطرت خانواده‌گرایانة انسان، پذیرش تناسب تکوین و تشریع و در جهت آرمان‌های خانواده‌مدار و جنسیت‌گرا باشد، تمایزات جنسیتی را ارج نهد و الگویی از پیشرفت، مشارکت اجتماعی، سیاسی و اقتصادی را پایه ریزد که هماهنگ با واقعیت تکوینی زن و مرد و ارزش‌های خانواده‌گرایانه‌ است و از متون وحیانی به‌دست می‌آید. ... لازم است جمهوری اسلامی در گام نخست نسلی از نظریه‌پردازان و اندیشمندان را تربیت کند که هم نرم‌افزار گفتمان انقلاب اسلامی را دارند و هم تصویری روشن از واقعیات میدانی و تحولات حال و آینده در ذهن ایشان ترسیم شده است و هم از قدرت گفتمان‌سازی و اجماع‌سازی برخور‌دارند. در این زمینه همه کم‌کار بوده‌ایم. دوری بخشی از نیرو‌های انقلاب از مناصب حاکمیتی فرصتی طلایی است که اگر قدر آن به درستی دانسته شود، در مسیر پرورش نسل جدیدی از دانشوران انقلابی برای تولید ادبیات انقلاب و گسترش گفتمان اسلامی به کار گرفته خواهد شد.»


از دیگر مقالات این شماره می‌توان به «سیاست‌های جنسیتی در اسناد و رویه نهادهای بین‌المللی»، «جنسیت و توسعه؛ جامعه‌شناسی اشتغال زنان در جوامع توسعه‌یافته»، «واکاوی بسترها و بایسته‌های حمایتی از زنان بی‌سرپرست و بدسرپرست» و «ضرورت سیاست‌گذاری مادری در ایران: چالش‌ها و بایسته‌ها» اشاره کرد.


همچنین در این شماره با دکتر زعفرانچی، عضو کارگروه مطالعات زنان و خانواده شورای تحول در شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ دکتر امیدی، عضو هیئت علمی گروه رفاه دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی؛ حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر بستان، پژوهشگر و استاد حوزه و دانشگاه؛ دکتر مزینانی، عضو هیئت علمی و رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی و دکتر اردبیلی، پزشک و پژوهشگر در حوزه سلامت خانواده، مصاحبه شده است.


علاقه‌مندان می‌توانند جهت دریافت نشریه حوراء، به صورت حضوری به نشانی: تهران، بلوار کشاورز، خیابان نادری،کوچه حجت دوست، پلاک 56، طبقه سوم، مرکز تحقیقات زن و خانواده یا قم، بلوار جمهوری، میدان سپاه، به سمت ریل راه آهن، پلاک 50، مرکز تحقیقات زن و خانواده مراجعه فرمایند یا از طریق فروشگاه اینترنتی به نشانی:  http://wrc.ir/shop/detail/2/150 به خرید آنلاین اقدام کنند.
شماره‌های تماس جهت هماهنگی خرید حضوری:
تهران: 88983028-۰۲۱
قم: 13-32907610-025

اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

فروشگاه اینترنتی
سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه مطالعات جنسیت‌وخانواده
شبکه های اجتماعی

ایتا بله آپارات