جستجو فارسی / English

انتشار دو ماهنامه علمی، فرهنگی و اجتماعی زنان «حوراء»

تاریخ انتشار: 1398/01/27     
انتشار دو ماهنامه علمی، فرهنگی و اجتماعی زنان «حوراء»
پنجاه و پنجمین شماره از دو ماهنامه علمی، فرهنگی و اجتماعی زنان «حوراء» برای اولین بار بصورت الکترونیکی منتشر شد.

پنجاه و پنجمین شماره از دو ماهنامه علمی، فرهنگی و اجتماعی زنان «حوراء» برای اولین بار بصورت الکترونیکی منتشر شد.

 

آموزش و سلامت جنسی از مفاهیمی است که ذهن صاحبان کرسی‌های علمی، کنشگران و سیاست‌گذاران عرصه سلامت، تعلیم و تربیت و علوم اجتماعی را با خود درگیر کرده است. از طرفی دیگر با توجه به پارادایمیک بودن تعاریف و همچنین حساسیت این مفاهیم در آموزه‌های دینی، ارائه رویکرد دینی در این زمینه ضروری به نظر می‌رسد.
مفهوم آموزش جنسی در سیر تکوینی خود در اسناد بین‌المللی از واژه‌ای که مبتنی بر مشخصات بیولوژیک است و در پی کنترل بیماری‌ها و آسیب‌های جنسی است، به واژ ه‌ای دربرگیرنده ترجیح و گرایش‌های جنسی، توسعه پیدا کرده است و حقوق همجنس‌گراها را به رسمیت می‌شناسد. همین امر موجب می‌شود، سیاست‌گذاری بومی با توجه به اسناد بین‌المللی مورد قبول متدینان واقع نشود.
از سوی دیگر نیاز جنسی یک نیاز طبیعت بنیاد است و امروزه با گسترش سبک زندگی مدرن در جامعه ایرانی، بیش از پیش ‌شاهد آسیب‌ها و مسائل اجتماعی مرتبط با آن هستیم. ظهور شبکه‌های اجتماعی، مرجعیت‌های نوظهوری برای نوجوانان، کاهش سن نیاز جنسی، شیوع اخبار تجاوز و آزار جنسی به کودکان و زنان مسأله امر جنسی در جامعه ایرانی را پررنگ‌تر کرده و لزوم هم‌اندیشی در این زمینه را ضروری می‌کند. همچنین نشان می‌دهد نمی‌توان بی‌تفاوت از کنار مقوله امر جنسی گذشت. بنابراین نیازمند ارائه رویکرد بومی در این زمینه هستیم.
برای ارائه سیاست‌های آموزش و سلامت جنسی در جامعه ایرانی، نیاز به گفت‌وگو و تضارب آراء داریم تا اولاً مشخص شود هدف نظام جمهوری اسلامی از ارائه برنامه‌های آموزش و سلامت جنسی چیست؟ اصول حاکم بر سیاست‌های سلامت جنسی چیست؟ در ارائه این سیاست‌ها، نقش دین و دیسپلین‌های علمی در کنار هم به چه شکلی باید دیده شود؟ به عبارت دیگر نقش تعیین کننده برای ارائه این سیاستها وظیفه نهاد علم است یا نهاد دین؟ ثانیاً محتوای آموزشی شامل چه مفادی باشد؟ گروه هدف این برنامه چه افرادی هستند؟ از چه سنی می بایست این آموزشها را وارد عرصه تعلیم و تربیت رسمی و غیر رسمی کرد؟
در این شماره نشریه حورا تلاش شده است ضمن بیان اهمیت و ضرورت بحث سلامت جنسی، ضرورت ارائه رویکرد دینی در این زمینه تنقیح شود. چون همانگونه که ذکر شد نمی‌توان اسناد بین‌المللی را با توجه به مبانی و آموزه‌های متفاوت‌شان مورد استفاده قرار داد.

 

لینک دانلود مقالات این شماره از دو فصلنامه مطالعات جنسیت و خانواده

اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه مطالعات جنسیت و خانواده
شبکه های اجتماعی

ایتا بله آپارات