جستجو فارسی / English

همايش "خانواده در اسلام و مسيحيت" برگزار شد

تاریخ انتشار: 1389/01/16     
همايش "خانواده در اسلام و مسيحيت" با حضور دانشجويان، اساتيد، جمعي از سازمانهاي غيردولتي فعال در امور زنان و خانواده و نيز جامعه سازمانهاي تبليغي-فرهنگي مسيحي در زامبيا برگزار شد.

همايش "خانواده در اسلام و مسيحيت" با حضور دانشجويان، اساتيد، جمعي از سازمانهاي غيردولتي فعال در امور زنان و خانواده و نيز جامعه سازمانهاي تبليغي-فرهنگي مسيحي در زامبيا برگزار شد.  
  
 به گزارش استوا هدف از برگزاري اين همايش، آشنايي جامعه دانشگاه و نخبگان زامبيا با مفاهيم، حقوق و جايگاه خانواده در اسلام بود که به همت رايزني فرهنگي در زامبيا و دعوت از گروه اديان دانشگاه زامبيا و نيز موسسه فرهنگي-ديني فنزا (FENZA) برگزار شد.

هامبولو و هامبوکومو، دو استاد از دانشگاه زامبيا؛ خانم آنجلا مالک مددکار اجتماعي و عضو سازمان غيردولتي سرپرستي از يتيمان به نام Ngombe Community Home-Based Care و پدر آرتور پيري، کشيش کاتوليک و استاد الهيات اخلاقي سخنرانان مسيحي و همچنين علي بختياري سرپرست رايزني فرهنگي ايران در زامبيا، جبريل بريل عضو هيأت امناء و مسوول امور فرهنگي مسجد امام رضا شعبه لوينگ استون فارغ التحصيل جامعه المصطفي قم و خانمها زهرا بريل و فاطمه اخباري ايراني مقيم زامبيا سخنرانان مسلمان  اين همايش بودند.

در ابتدا هامبولو و هامبوکومو دو استاد گروه اديان دانشگاه زمبيا به ارائه مطلبي با عنوان خانواده از منظر مسيحيت، به تعريف خانواده، معرفي اقسام خانواده، خانواده در کتاب مقدس و معرفي نقش و وظايف خانواده در جامعه مسيحي پرداختند. 

خانم زهرا بريل، در مقاله خود با موضوع "زن در فرهنگ اسلامي" به نحونه تحقيق صحيح در دين اسلام پرداخت و بيان کرد که بررسي خانواده در اسلام با بررسي خانواده در جامعه مسلمانان با يکديگر متفاوت است، چرا که برخي از فرهنگهاي محلي و منطقه اي در روابط خانوادگي مشاهده مي شوند که گاه جايگاهي در اسلام ندارند.

وي در بخش ديگري از مقاله به بيان ارزشهاي خانوادگي در قرآن و روايات اسلامي پرداخت و متذکر شد که زن و مرد در فرهنگ قرآني و اسلامي از نظر جايگاه و ارزشهاي انساني با يکديگر هيچ تفاوتي ندارند اما در تکاليف اجتماعي و خانوادگي، بر اساس توانايي هايي خدادادي متفاوت هستند.

جبرئيل بريل به بيان جايگاه زن در قرآن و بيان حقوق و تکاليف اعضاي خانواده نسبت به يکديگر پرداخت.

 وي حقوق خانواده در اسلام را بسيار گسترده و جامع و کامل و پاسخگوي تمام نيازهاي يک يک خانواده سالم دانست.

خانم آنجلا مالک به بيان مشکلات و ناهنجاريهاي خانوادگي در زامبيا پرداخت و با انتقاد از ازدواجهايي که بدون رضايت طرفين و توصيه والدين انجام مي شود، به بيان توابع خطرناک آن پرداخت.

بيشتر موضوع مقاله و سخنراني وي ناظر به وضعيت اجتماعي زنان و خانواده در زامبيا بود.

خانم فاطمه اخباري به ارائه مقاله اي با عنوان"اخلاق در خانواده"به بيان روابط خانواده در اسلام، احترام متقابل زن و شوهر و اهميت تربيت فرزندان در قرآن و تعاليم اسلامي پرداخت.

وي با اشاره به آيه 23 سوره شوري و آيه 83 سوره بقره، به بيان نقش اسلام در تربيت خانوادگي و تنظيم روابط اعضاي خانواده اشاره پرداخت. در پايان با بيان وضعيت خانواده در جوامع سکولار و فاصله اعضاي خانواده از يکديگر و عدم انسجام اعضاي خانواده و ناپايداري اين بنيان مهم و اساسي، اهميت و تأثير آموزه هاي اسلامي در ايجاد خانواده سالم و سپس جامعه اي را يادآور شد.

درادامه پدر آرتور پيري به بيان اهميت خانواده در مسيحيت و ضرورت ازدواج و تشکيل خانواده در آئين مسيح به خصوص اهميت ازدواج در جامعه زامبيا پرداخت.

وي نيز راه نجات انسانها را و جوامع بشري را نجات خانواده دانست و ازدواج را مهمترين اصل در سلامت جامعه معرفي نمود. و متذکر شد که بدون خانواده و بدون ازدواج داشتن جامعه اي سالم و پويا شدني نيست.

افتخاري با ارائه تعريفي از خانواده از منظر جامعه شناختي، سازمان ملل و اسلام اهميت، يادآور شد که تعريف اسلام از خانواده با تعريف سازماهاي بين المللي از خانواده بسيار متفاوت است.سازمان ملل هر دو يا چند نفري را که زير يک سقف زندگي کنند و مسووليت و تعهداتي را در قبال يکديگر بپذيرند را خانواده مي نامد در حالي که اسلام چنين رابطه اي را قبول ندارد و زن و مرد شرط تشکيل خانواده هستند که بايد با عقد شرعي با يکديگر پيوند زناشويي ببندند.

وي گفت: در دنياي غرب جايگاه و شأن خانواده که مقدس ترين نهاد اجتماعي و سنگ بناي جامعه و اجتماع است پايمال شده و روابط بين اعضاي خانواده از هم گسيخته است.
 

اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه جنسیت و خانواده
فروشگاه اینترنتی
شبکه های اجتماعی

ایتاسروشآپاراتاینستاگرام