جستجو فارسی / English

نشست علمي قرآن و جنسيت برگزار شد

تاریخ انتشار: 1387/06/27     
نشست علمي«قرآن و جنسيت»، با حضور انديشمندان و پژوهشگران حوزوي در انجمن‌هاي علمي حوزه علميه قم برگزار شد.

نشست علمي«قرآن و جنسيت»، با حضور انديشمندان و پژوهشگران حوزوي در انجمن‌هاي علمي حوزه علميه قم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا، نشست علمي«قرآن و جنسيت»،24 شهريورماه، با حضور انديشمندان و پژوهشگران حوزوي در سالن اجتماعات انجمن‌هاي علمي حوزه علميه قم برگزار شد.

حجت‌الاسلام فاکر ميبدي از محققان حوزه علميه قم، در اين نشست علمي خاطر نشان کرد: يکي از تفاسير مهم موضوعي قرآن مسأله زن و جايگاه او در اسلام است.

وي با اشاره به خطابات مذکر قرآن کريم افزود: بيشتر آيات اعتقادي، احکامي و تربيتي قرآن با صيغه مذکر آمده است و کسي که با زبان عرب آشنا باشد، مي‌داند که اگر در جايي لازم نباشد، در مجموع ادوات گفتاري بين مذکر و مؤنث اختصاص و مميزي صورت نمي‌گيرد.

اين پژوهشگر قرآني با بيان اين‌که اسلام پرچمدار اصلاحات رفتاري و قانوني درباره زنان است، اظهار داشت: مکتب والاي اسلام بر خلاف ادعاي کساني که قوانين آن را عليه زنان مي‌دانند، به دنبال رفع تمام ظلم‌ها و تعدي‌ها به حقوق زنان است و در بيان احکام و محدوديت‌ها به نوع خلقت زن و مرد توجه داشته است.

وي اضافه کرد: اسلام حتي از حقوق دختراني که زنده به‌گور شده‌اند نيز دفاع مي‌کند و پيامبر اکرم(ص) بين اعراب جاهلي، حضرت زهرا(س) را خير کثير معرفي مي‌کند.

حجت الاسلام سعيد داوودي از اساتيد حوزه علميه قم نيز در اين نشست گفت: شيوه بيان قرآن به گونه‌اي است که خطابات خود را با افعال و صيغه‌هاي مذکر آورده و هيچ جاي شبهه و شکي در اين‌باره نيست.

وي خاطر نشان کرد: خداوند عقوبت‌ها و پاداش‌هاي دنيوي و اخروي را براي مردان و زنان به صورت يک‌سان در نظر گرفته است و بر اين امر تصريح مي‌کند.

حجت‌الاسلام داوودي با بيان اين‌که مساوات به معناي عدالت نبوده و گاه بر خلاف آن است، اظهار داشت: تفاوت‌هاي خلقت زن و مرد و احکام و وظايف آنها، سبب سازندگي جامعه انساني و سبب خير و برکت در جهان است.

وي تأکيد کرد: هيچ تفاوتي سبب قرب الي الله نمي‌شود و تنها ملاک و معيار برتري، تقوا و اخلاص در کارها است.

اين پژوهشگر حوزوي در پايان گفت: اروپايي‌ها که امروز ادعا مي‌کنند اسلام دين ضد حقوق زنان و آزادي است، تا قرن نوزدهم ميلادي همانند افراد صغير و مجنون با زنان رفتار مي‌کردند؛ در حالي که اسلام در 1400 سال پيش، حق مالکيت، حق ارث و حق وصيت براي زنان قائل بوده است.


اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه جنسیت و خانواده
فروشگاه اینترنتی
شبکه های اجتماعی

ایتاسروشآپاراتاینستاگرام