همايش نقش مشاوره در کاهش آسيبهاي اجتماعي در دو محور کودک آزاري و دختران فراري يکشنبه 21/7/87 در کرج برگزار شد.
معاون اجتماعي نيروي انتظامي کشوردر جمع خبرنگاران با اشاره به همکاري دانشگاه آزاد اسلامي واحد کرج با اين نهاد در برگزاري اين همايش ،گفت :اين نهاد درصدد است تا براي مسايلي که نياز به همکاري و تعامل ديگر نهادها دارند، بصورت مشترک در قالب همايش و نمايشگاه ، بستر همکاري را فراهم آورد.
سرتيپ دوم پاسدار سيدحسن بتولي افزود:امسال به ويژه طي هفته ناجا، اين نهاد ارتباط تنگاتنگي با مراکز مختلف به ويژه مراکز علمي براي تعامل در مسايل آسيبهاي اجتماعي به عمل آورد.
وي در خصوص کودک آزاري اظهار داشت : خوشبختانه کودک آزاري هنوز به عنوان معضل جدي براي جامعه ما مطرح نيست و اغلب کودکان در امنيت و آغوش گرم خانواده به سر ميبرند.
وي تصريح کرد:در جامعه ما کودکاني بيشتر مورد آزار و اذيت قرار مي گيرند که ناخواسته متولد شده و يا والدين آنها طلاق گرفته اند.
وي درخصوص محور ديگر همايش با عنوان دختران فراري نيز گفت :اگرچه فساد و فحشا در جامعه ما زياد نيست اما همين آمار کم فساد و فحشا در کشور براي جامعه ما آزاردهنده است .
وي خاطرنشان کرد:براي پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي و سالمسازي جامعه ، مراکز فرهنگي و به ويژه دانشگاهها وظيفه دارند تا باهمکاري وتعامل نيروي انتظامي راهکارهاي کنترل و پيشگيري را ارايه دهند.
وي يادآور شد: اکنون نيروي انتظامي کارهاي مطالعاتي در باب آسيبهاي اجتماعي و بکارگيري فناوريهاي نوين را در سرلوحه کار خود دارد و براي پيشگيري از اين آسيبها از ساير مراکز خارج از نيروي انتظامي نيز بهره خواهد برد.
يک استاد دانشگاه نيز در اين همايش گفت :طرح آسيبهاي اجتماعي در جامعه به خاطر وجود تابو و محرم بودن آن ، با محدوديتها و سختيهايي همراه است .
دکتر حامد برماس افزود: چند بعدي بودن آسيبهاي اجتماعي نيز پرداختن به اين مساله را با دشواريهايي روبرو ميکند چراکه آسيبهاي اجتماعي از تمام ابعاد روانشناسي ، جامعه شناسي ،قضايي و حقوقي قابل تبيين هستند.
وي ، کمرنگ بودن ارتباط عاطفي فرزندان با والدين ، بيکفايتي ، تنبلي ، کم هوشي ، ضعف مباني عقلي ، سرکشي ، انتقام و تعارض با خانواده و نقصان در کارکردهاي اجتماعي را از مهمترين عوامل بروز آسيب اجتماعي دختران فراري در جامعه ذکر کرد.
وي تصريح کرد: بلوغ زودرس باتوجه به برنامههاي مبتذل رسانههاي غربي ، دختران را بيشتر در معرض خطر فرار و فحشا قرار ميدهد.
وي خاطرنشان کرد: تسهيل ازدواج ، تضمين امنيت اقتصادي و اجتماعي خانواده ، برنامه ريزي کارشناسانه براي پرکردن اوقات فراغت ، فقرزدايي و کنترل همزمان تمام مفاسد از جمله راهکارهاي پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي است .
در اين همايش يک روزه که در سالن شهيد مفتح دانشگاه آزاد اسلامي واحد کرج برگزار شد، بيش از ۲۰۰نفر از دانشجويان ، روانشناسان ، جامعه شناسان ، استادان و نيروهاي انتظامي حضور داشتند.