جستجو فارسی / English

بررسي غريزه مادري در جامعه آمريکا در کتاب: «غريزه مادري در مورد فرزندان، عشق و زندگي معنوي»

تاریخ انتشار: 1389/09/17     
چاپ نخست کتاب «غريزه مادري در مورد فرزندان، عشق و زندگي معنوي» نوشته «دافنه دمارنف» ترجمه و تلخيص آزاده وجداني از سوي دفتر نشر معارف منتشر و روانه بازار کتاب شد.
اين اثر مي‌کوشد از منظر جديد به بحث مادري بپردازد، ميلي که در مادران امري آشکار، ارزشمند، مهم و مطرح در زندگي آنان است و سبب تحولات شگرف روان‌شناختي در وجود زنان مي‌شود.

ظاهر قضيه آن است که تاکنون مطالب بسياري در مورد مادري در آمريکا گفته شده است و در هر قفسه مجلات و از هر شبکه تلويزيوني، راه‌ حلي يا افشاي رازي يا اعترافي درباره مادري ديده و شنيده مي‌شود. با اين حال و در ميان اين همه پرگويي، يک چيز در مورد مادري هنوز ناگفته مانده و آن ميل و اشتياق زنان براي مادري کردن است. ميل به مادري تنها به معناي اشتياق به داشتن فرزند نيست، بلکه اشتياق به مراقبت کردن از آنان است و اين غير از وظيفه مادري يا مادري از سر اجبار يا مادري به علت نداشتن کاري غير از آن، است. غريزه و ميل مادري، شوق و تمناي مادر براي پرورش دادن فرزندان خود و داشتن رابطه متقابلي با آنهاست.

به عقيده نويسنده، ميل مادري امري آشکار و در عين حال نهان است، چرا که به سادگي با چيزهاي ديگر اشتباه گرفته مي‌شود. آنان که براي پيشرفت زنان تلاش مي‌کنند، اغلب آن را به غلط، يک عقب گرد يا نوعي محدود کردن خودخواسته توانايي‌ها تعبير مي‌کنند و آنان که از نقش مادري دفاع مي‌کنند، اغلب از آن تعريف محدودي در چارچوب خدمت در نظر دارند، مانند خدمت به فرزند و شوهر. آن‌چه هريک از اين ديدگاه‌ها از آن غافل مانده‌اند، ميل به مادري کردن است که خود زن، در وجود خويش احساس مي‌کند. خواسته‌اي که برآمده از نياز کودک نيست، هرچند پاسخ‌گوي آن است، حاصل يک نقش اجتماعي (تحميل شده) نيست، هرچند به واسطه آن حمايت مي‌شود؛ بلکه خواسته تثبيت شده در تجزيه شخصي خود او به عنوان يک فرد مستقل است.

دکتر دافنه دمارنف، نويسنده کتاب «غريزه مادري» مي‌گويد: «يکي از اهداف فمينيسم در 25 سال اخير، برچيدن آرمان مادر فداکار و از خود گذشته بوده است... تغييرات عظيمي که به واسطه کنترل باروري و دسترسي به منابع آموزشي و اقتصادي پيش آمد و بالاخره به گونه‌اي تصور ناپذير به زنان براي مادري کردن حق انتخاب داد.» 

به نظر او، از آنجا که عرصه‌هاي وسيعي از انتخاب‌ها براي زنان پديد آمده، علاقه زنان به مراقبت از فرزندان در معرض چالش‌هاي جديدي قرار گرفته است. دافنه دمارنف که خود يک فمينيست است، در اين کتاب مي‌کوشد از منظري جديد به بحث مادري بپردازد.

دافنه دمارنف، داراي دکتراي روان‌شناسي باليني و دانش‌آموخته دانشگاه ‌هاروارد و برکلي در کاليفرنياست. وي هم‌چنين در زمينه درمان کودکان و بزرگسالان تجربه دارد. او در سراسر آمريکا درباره موضوع غريزه مادري سخنراني کرده و مقالات علمي وي در مجلات روان‌کاوي منتشر شده است. دکتر دمارنف از زمان تولد سومين فرزند خود در سال 1998 ميلادي، وقت خود را ميان نگهداري از بچه‌هاي کوچکش و بسط نظرات ارايه شده در اين کتاب، تقسيم کرده است.

کتاب حاضر در 10 فصل غريزه مادري زنان را بررسي کرده است. مساله غريزه مادري، فمينيسم، روان‌کاوي، لذت مادري، دو دلي، مراقبت از فرزندان، نوجواني، ميانسالي، پدران، و زماني براي فرزندان، عناوين ده‌گانه فصول اين اثرند.

چاپ نخست کتاب «غريزه مادري در مورد فرزندان، عشق و زندگي معنوي» در شمارگان 3000 نسخه، 184 صفحه و بهاي 22000 ريال راهي بازار نشر شد.
اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه مطالعات جنسیت و خانواده
شبکه های اجتماعی

ایتا بله آپارات