چاپ سوم کتاب «حجاب، آزادي يا اسارت؟» اثر يوسف عليپور باغباننژاد و اصغر رضايي که به بررسي حجاب از منظرهاي مختلف ميپردازد، از سوي انتشارات احرار تبريز منتشر و روانه بازار نشر شده است.\
به گزارش خبرگزاري کتاب ايران(ايبنا) کتاب«حجاب، آزادي يا اسارت؟» نگاهي به جايگاه حجاب در ميان زنان دارد و از زاويهاي تحليلي به بررسي حجاب در جوامع غربي ميپردازد و آن را بازبيني ميکند.
مولفان در اين اثر ميکوشند نوع پوشش زنان در جوامع مختلف را جنبه گزارههاي تاريخي مطرح کنند و پيامدهاي آن را در جامعه شرح دهند.
در بخشي از کتاب آمده است: «بدون شک آفرينش لباس و پوشش به تناسب ويژگيهاي روحي و جسمي بشر و روي آوردن فطري انسان به آن، يکي از نعمتها و و هدايايي بيبديل خداوند محسوب ميشود.
قرآن کريم در مورد آفرينش لباس چنين ميفرمايد :«اي آدم براي شما لباسي فرو فرستاديم که اندام شما را ميپوشاند و مايه زينت شماست و لباس تقوا بهتر است. اين از آيات خداوند است، باشد که متذکر شده و پند گيريد.
در تورات يهوديان نيز چنين آمده است: چون زن ديد که آن درخت براي خوراک نيکوست و به نظر خوشنما، درختي دلپذير و دانشافزا ميآيد پس از ميوهاش گرفته بخورد و به شوهر خود نيز داد و او نيز خورد آنگاه چشمان هر دوي ايشان باز شد و فهميدند که عرياناند، پس برگهاي انجير را بر هم دوخته، سترها براي خويش ساختند، سپس خداوند لباسي از پوست به ايشان ارزاني کرد.»
در اين کتاب علاوه بر اشاره بر تاريخ پيدايش حجاب، آن را از منظر فطرت و عقل مدنظر ميگيرد.
در بخش ديگري از کتاب با اشاره به جايگاه حجاب از منظر اديان و فرهنگهاي مختلف، زنان به داشتن پوشش دعوت ميشوند.
به عقيده نويسندگان اثر، اسلام درباره حضور زنان در جامعه ميگويد: نه حبس و نه اختلاط، بلکه حريم. سنت جاري مسلمين از زمان رسول خدا(ص) همين بوده است که زنان از شرکت در مجالس و مجامع منع نميشدند، ولي همواره اصل «حريم» رعايت شده است. در مساجد و مجامع، حتي در کوچه و معبر زن با مرد مختلط نبوده است.
کتاب حجاب اسارت يا آزادي به چهار فصل تقسيم شده است که در فصل نخست به بيان تاريخچه حجاب و سير تاريخي آن در اديان مختلف تا سير بيحجابي در پوشش زنان ايراني ميپردازد. فصل دوم کتاب به رابطه لباس و فرهنگ، چرايي حجاب و علل و عوامل گسترش فرهنگ بي حجابي و بدحجابي اشاره دارد و فصل سوم فلسفه پيدايش حجاب و آثار سوء و منفي حجاب را عنوان ميکند. در فصل چهارم نيز حجاب در اشعار فارسي مورد توجه قرار ميگيرد.
چاپ سوم کتاب «حجاب، آزادي يا اسارت؟» اثر يوسف عليپور باغباننژاد و اصغر رضايي در شمارگان 2000 هزار نسخه و 224 صفحه رقعي از سوي انتشارات احرار تبريز چاپ و توزيع شده است.