جستجو فارسی / English

فمينيستي در جست‌وجوي دلايل فرودستي زنان

تاریخ انتشار: 1389/04/15     
برادرسالاري اثر ديگري از ايولين ريد، نويسنده چپ گرا که به بررسي جرايي فرودستي زنان در طول تاريخ مي پردازد.
«برادرسالاري» اثر ديگري از ايولين ريد، نويسنده فمنيست چپ‌گراست که به بررسي چرايي فرودستي زنان در طول تاريخ مي‌پردازد. افشنگ مقصودي مترجم، اين کتاب، اکنون اثر ديگري از ايولين ريد با عنوان «پدرسالاري» را در دست ترجمه دارد._
به گزارش خبرگزاري کتاب ايران(ايبنا)،‌ مقصودي تاکنون کتاب‌هاي متعددي از ايولين ريد ترجمه کرده که «برادرسالاري» يکي از تازه‌ترين آنهاست.

مقصودي درباره اين کتاب به «ايبنا» گفت: «ريد» به عنوان يک فمنيست چپ‌گرا به تکامل تاريخي نظر ويژه‌اي دارد و موضوع کتابش را از ديدگاه رخدادهاي تاريخي بررسي مي‌کند تا از اين طريق، جايگاه امروزي زنان را تحليل کند.

به گفته وي، برادرسالاري نيز نهادي است که در دوران مادرسالاري وجود داشت.

نويسنده کتاب در بررسي‌هايش ابتدا به دوره‌هاي تاريخي «وحش‌خويي»، «بربريت» و «شهري‌گري» که بشر از سر گذرانده است، نظر مي‌افکند و بيان مي‌کند که در دوران وحش‌خويي؛ مادرسالاري و برادرسالاري حاکم بودند که در دوران بربريت جاي خود را به پدرسالاري دادند.

پدرسالاري در دوره شهري‌گري يا تمدن، قوام يافت و تا به امروز نيز ادامه پيدا کرد.

«ريد» با اين کتاب در پي بررسي چرايي فرودستي زنان در طول تاريخ مي‌پردازد. طبق يافته‌هاي اين نويسنده، در دوران پدرسالاري خانواده‌اي شکل گرفت که پدر در رأس آن بود. در چنين دوراني حکومت و دولت نيز پديدار شدند و در اين نهادها نيز مردان در رأس امور قرار گرفتند.

در دوران وحش‌خويي و سيطره مادرسالاري، بشر زندگي قبيله‌اي داشت و نياي همگان از طريق مادر تعيين مي‌شد. در اين دوران فعاليت افراد، جمع‌آوري خوراک از جنگل‌ها و از طريق شکار بود، اما در دوران بربريت، انسان به کشاورزي و دام‌پروري روي آورد. چنين فعاليت‌هايي به قدرت جسمي نياز داشت و به همين دليل مردسالاري جاي مادرسالاري را گرفت.

اين کتاب دومين اثر از مجموعه‌اي سه جلدي است. جلد نخست «مادرسالاري» نام دارد که چندي پيش منتشر شد. جلد سوم اين مجموعه با عنوان «پدرسالاري» نيز ‌اکنون از سوي افشنگ مقصودي در دست ترجمه است.

چاپ نخست کتاب «برادرسالاري» در 368 صفحه به‌تازگي از سوي انتشارات گل‌آذين منتشر شد.
اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه مطالعات جنسیت و خانواده
شبکه های اجتماعی

ایتا بله آپارات