در مقدمه اين اثر ميخوانيم: «موضوع حجاب در سده اخير يکي از دغدغههاي مهم فرهنگي جهان محسوب ميشود که ميتواند بسياري از مناسبات اجتماعي را متاثر کند؛ به حدي که گرايش زنان به حجاب در برخي از جوامع غرب، تهديدي بزرگ بر بنيان تفکر سياستمداران و حتي سرمايهداران اقتصادي به شمار ميرود. به همين دليل منع حجاب که در آن دولتها شدت يافته است، نشانه آشکاري بر استيصال و ضعف قدرتهاي حکومتي در برابر تاثيرات عظيم حجاب است.»
نويسنده نيز در مقدمهاش آورده است: «از لحاظ فرهنگي، پوشش زن به عنوان يک جنس که بخش مهمي از جامعه است و در تعامل با جنس مرد قرار دارد، نشاندهنده گرايشها و جهتگيريهاي فرهنگي است؛ به گونهاي که از لباس ميتوان به عنوان نماد و نشانهاي فرهنگي ياد کرد؛ نمادي که حکايت از باورها و ارزشهاي يک فرهنگ دارد. »
مفاهيم، تشريع پوشش زنان در اسلام، تاريخچه پوشش زنان، بسترها و زمينهها، احکام و آداب، تنوعپذيري و پوشش، آثار پوشش اسلامي، حکومت و پوشش زنان، انتقادها از پوشش اسلامي، عوامل گريز از پوشش اسلامي و ارتقاي فرهنگ پوشش اسلامي از جمله عناوين فصلهاي مختلف اين کتاب است.
«حجاب در فرهنگ اسلامي» به بهاي ۲۹۴۰۰ ريال، ۱۸۴ صفحه و در سه هزار جلد توسط مرکز امور زنان و خانواده رياست جمهوري منتشر شده است.