همايش ملي حجاب و عفاف با حضور استادان دانشگاه و حوزه در دانشگاه اصفهان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار وب سايت خبري uinews دوشنبه شانزدهم اسفند ماه 1389 همايش ملي حجاب و عفاف با حضور رئيس دانشگاه اصفهان ،معاون فرهنگي و مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه اصفهان و جمعي از استادان حوزه در مرکز همايشهاي پيامبر اعظم (ص) برگزار شد.
در آغاز اين همايش ملي ،دکتر محمد حسين رامشت رئيس دانشگاه اصفهان ، به اهميت بحث عمومي حجاب در ساير جوامع پرداخت و گفت:پرداختن به مقوله حجاب تنها مختص جوامع اسلامي نيست ، بلکه در ابعاد فراتر ميتوان از اين مبحث تحت عنوان سالم سازي تصور ذهني افراد نام برد.
رئيس دانشگاه اصفهان سالم سازي فضاي ذهني را بهتر از اصلاح فضاي فيزيکي زندگي دانست و گفت:امروزه حجاب ميتواند بخش عمده اي از فضاي ذهني آدمي را به خود اختصاص دهد و با پرداختن به مقوله حجاب و عفاف است که ميتوان فضاي ذهني و تصورات خيالي آدمي را از هر گونه گزندي در امان داشت، چرا که زيستن در چنين فضايي سرشار از شوق به باليدن و رشد کردن است.
در ادامه اين همايش ملي ، دکتر محمد حسين رامشت از حجاب به عنوان يکي از محورهاي اصلي که تضمين کننده سلامت جامعه است نام برد و گفت: با به کار گيري اين محور اصلي است که سلامت روح و روان افراد جامعه ضمانت ميابد.
رئيس دانشگاه اصفهان حجاب را پديدهاي بس فراتر از فرهنگ در درون يک جامعه اسلامي دانست و خاطر نشان ساخت: امروز بحث حجاب ، تنيده شده در يک فرهنگ خاص نيست ، حجاب مقولهاي از جامعه است که با خود سلامت روان و جسم آدمي را به همراه خواهد داشت.
گفتني است در ادامه اين همايش دکتر آقاحسيني معاون فرهنگي و اجتماعي دانشگاه اصفهان و دبير علمي همايش ملي حجاب و عفاف ،اين همايش را يک همايش محوري دانست و گفت:در عصر جهاني شدن ، عصري که در آن مرزهاي کشورها با وجود اينترنت و ماهواره در هم نورديده شده است ، براي جلوگيري از صدمات حاصل از اين جهاني شدن انزواي فرهنگي و جغرافيايي براي کشورها و بالخصوص کشور اسلامي ما ناممکن و غير منطقي است.
معاون فرهنگي و اجتماعي دانشگاه اصفهان با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري که جنگ جديد جهاني را جنگ ارادهها ناميدهاند گفت:اگر امروز ما با ارادههاي قدرتمند در عرصههاي فرهنگي حضور نيابيم و در برابر تهاجم فرهنگي ايشان از سلاح فرهنگي استفاده نکنيم ، فرهنگ شرقي دچار تحولهاي تاسف برانگيزي خواهد شد.
دبير علمي همايش اين دوره از عصر مدرنيته را موج سومي از مدرنيته جديد دانست و از آن تحت عنوان" تهاجم فرهنگي عليه باورهاي مسلط ديني جوامع مسلمان "ياد کرد و خاطر نشان ساخت:اين عصر جديد رجعتي دوباره به افکار انسان پوچ گرا و هيچ انگاري همچون نيچه است که جهان هستي را از ديدگاه نهيليستي خود به مناظره مينشست ولي در همين عصر است که خورشيد درخشان اسلام و معنويت خواهي آن توانسته است در مشرق زمين طلوع کند و رهبري چون امام خميني در عرصه هستي حضور يايد و باخودسازيهاي عميق معماري اين انقلاب را به گونهاي پايه ريزي نمايد که اکنون پس از گذشت بيش از 30 سال در شمال آفريقا و خاورميانه عربي به منصه ظهور برسد.
دکتر آقا حسيني در ادامه گفت: امروزه آنچه غرب را به صورت حالت تدافعي در برابر شرق برانگيخته است ظهور ديدگاه اصيل و معناداري است که به جنگ با ديدگاه ماترياليستي غرب برخاسته است.
معاون فرهنگي و اجتماعي دانشگاه اصفهان در پايان سخنان خود بار ديگر از عصر سوم مدرنيته به عنوان عصر يورش به عصمت ،عفت و حجاب عمومي ياد کرد و گفت: در اين عصر که غرب با اراده شيطاني خود بر اراده اصيل مردم شرق هجوم آورده است بايد ما به عنوان متفکران فرهنگي جامعه ، پادزهري براي مقابله با آن طراحي نماييم که اين امر بايد در قالب پروژه پيچيده و پيوستهاي صورت گيرد که همان جنگ ارادههاي قوي و محکم ملت مسلمان در برابر اراده هاي شيطاني آنها است.
در پايان خاطر نشان ميسازد در اين همايش بيش از 120 مقاله پذيرفته شده است که از اين ميان 50 خلاصه مقاله به چاپ خواهد رسيد.