جستجو فارسی / English

همايش ملي زن و پژوهش

تاریخ انتشار: 1387/08/08     
دبير همايش ملي زن و پژوهش، هدف از اجراي چنين برنامه‌هايي را اعتلاي شخصيت و توان محلي زنان به عنوان 50 درصد نيروي فعال جامعه عنوان کرد
دبير همايش ملي زن و پژوهش، هدف از اجراي چنين برنامه‌هايي را اعتلاي شخصيت و توان محلي زنان به عنوان 50 درصد نيروي فعال جامعه عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) _ منطقه خراسان، دکتر امامي در افتتاحيه اين همايش يک روزه با عنوان "زن، توانمندي‌ها، اجتماع، سنت و پژوهش در قرن"، اين نشست را چهارمين کنفرانس از همايش‌هاي پژوهشي زنان عنوان کرد که قرار بود در سال 85 برگزار شود اما به دلايلي در آبان ماه 87 برگزار شد.
وي با اشاره به اهداف برگزاري اين نوع همايش‌ها، آن را عامل موثري در اعتلاي شخصيت و جايگاه زن و راهيابي هر چه بيشتر زنان به عرصه‌هاي اجتماعي دانست و تصريح کرد: زنان بايد نسبت به توانمندي‌هاي خود اظهار وجود کنند و اگر در زمينه‌اي توانمندي دارند آن را کتمان نکنند اما اگر در جايي که در خود توانايي انجام عملي را نمي‌بينند، پا پيش نگذارند که با اين وجود مي‌توان با برنامه‌ريزي خوب و يک جانبه راه زنان را در جامعه باز کرده و در توانايي‌هاي جامعه دخيل کنند.
امامي با اشاره به سوابق اين همايش اظهار داشت: اين گردهمايي چهارمين همايش زير نظر شوراي پژوهشي زنان است که در گذشته در مشهد، بجنورد، نيشابور و سبزوار برگزار شد.
وي ادامه داد: 20 مقاله ارائه شده در مهر ماه سال 87 با ارسال فراخوان به ارگان‌ها، سازمان‌ها، انجمن‌ها، دانشگاه‌ها و مکان‌هايي که زنان انجمن فعال داشتند و سپس جمع‌بندي مقالات در بهمن ماه 85 گردآوري شد که 10 مقاله به صورت سخنراني و 10 مقاله به شکل پوستر ارائه شد.
در ادامه مراسم دکتر عبدالمجيد حلمي، رييس دانشگاه آزاد اسلامي واحد مشهد با اشاره به ارزش والاي بخش پژوهشي و تحقيق اظهار کرد: مقاله‌نويسي و انتشار کتاب بسيار ارزنده و به معني استقلال در تفکر است اما مي‌تواند مورد سوء استفاده نيز واقع شود که در اين صورت بايد مورد پيگرد و بررسي قرار گيرد.
به گزارش ايسنا _ منطقه خراسان، در اين همايش دکتر شهربانو عريان، چهره ماندگار کشوري سال گذشته با ارائه مقاله تغييرات محورهاي نوروآندوکريني در بي‌اشتهايي عصبي، به علل و پيامدهاي بيماري، تاثيرات روي بدن، عوارض و حالات جسمي و روحي بيمار اشاره کرد.
همچنين دکتر غزال پناهي، عضو هيات علمي دانشکده پزشکي دانشگاه آزاد مشهد نيز با ارائه مقاله‌اي تحت عنوان "زن و فمينسيم" به زمينه‌هاي فمينيسم غرب اشاره کرد و اظهار داشت: نابرابري شغلي، دستمزد کمتر، تفاوت محتواي آموزشي و نحوه برخود، عدم امکان مشارکت سياسي و قدرتي و محروميت از شغل‌هاي پردرآمد از عوامل بروز فمينسيم غربي است.
پناهي همچنين با اشاره به دستاوردهاي زنان در فمينسيم غرب، موارد تضييع حقوق زنان در جريان فمينيسم و اسلام و جنسيت، تصريح کرد: هدف نهايي زن در جامعه بشري، اعتدال اجتماعي، فرهنگي و سياسي در جامعه زنان با حفظ شئونات انساني زن به عنوان مخلوقي ديگر و نه جنسيت دوم است.
وي خاطرنشان کرد: به اعتقاد من جريان‌هاي فکري براي حل بحران به وجود آمده و فمينسيم نتوانسته از بحران‌هاي روزانه سربلند بيرون بيايد.
در ادامه همايش دکتر مريم بختيارزاده، عضو هيات علمي دانشگاه اهواز با ارائه مقاله "موانع اشتغال زنان" به شغل قضاوت اشاره کرد و گفت: فقهاي اماميه عموما مرد بودن را شرط اصلي قضاوت عنوان کردند و تنها کسي همچون آيت‌الله صانعي با تاکيد بر اين که اسلام در ده‌ها مورد شرايط مساوي براي زنان و مردان قائل شده، قضاوت زنان را مجاز دانستند.
وي همچنين با اشاره به آياتي از قرآن کريم، دلايل عقلي و فقهي علما را بر شمرده و افزود: تفاوت‌هاي زنان و مردان دليل ناقص بودن آن‌ها نيست و عقل و منطق قابل اندازه‌گيري نيست که بتوان آن را مورد ارزيابي قرار داد.
بختيارزاده در خاتمه بحث خود ابراز داشت: عدم صلاحيت قضاوت براي زنان پيش از آن که دليل و توجيه عقلي و نقلي داشته باشد، مولود نگرش قديمي مردان است و اين که مردان زن را به عنوان موجود ناقص و تنها شايسته مادري مي‌دانند که به خاطر روح لطيف بايد تنها امور خانه را در دست گيرد اما اين دليل درستي نيست که زن از مقام قضاوت محروم شود.
به گزارش ايسنا _ منطقه خراسان، در اين مراسم همچنين سحر دهيوري نيز با ارائه مقاله "تحليل جنسي وضعيت اشتغال فارغ‌التحصيلان زن تحصيلات تکميلي کشاورزي"، به موفقيت زنان در ايجاد شغل در بخش کشاورزي و بسياري از اشتغالات به عنوان شغل مردانه اشاره و ابراز کرد: با وجود بحران اشتغال که در کشور با آن روبه‌رو هستيم، مشارکت اقتصادي زنان ايراني در بازار کار چشمگير است.
در پايان مراسم دکتر مژگان اميريان، عضو هيات علمي دانشگاه آزاد مرودشت با ارائه مقاله "زنان و آموزش عالي در هزاره سوم" دستيابي به وضعيت مطلوب را مستلزم شناخت وضعيت کنوني دانست.
وي حضور زنان در پست‌هاي نمايندگي مجلس، مديريت عالي و فني و مشاغل آزاد را قابل تحسين خواند و اظهار داشت: از نيمه دوم سده 19 ميلادي به تدريج زنان توانستند به آموزش عالي راه يابند اما تنها در رشته‌هاي خاصي توانستند ادامه تحصيل داشته باشند.
اميريان دستيابي به توسعه پايدار را معلول مشارکت زنان در عرصه‌هاي گوناگون دانست و افزود: کشورهايي که از زنان در شغل‌هاي کليدي و حساس استفاده کردند، کشورهاي توسعه يافته‌اي هستند.
اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

فروشگاه اینترنتی
سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه مطالعات جنسیت‌وخانواده
شبکه های اجتماعی

ایتا بله آپارات