جستجو فارسی / English

نشست هم انديشي«اذن وليّ در ازدواج باکره؛ تبيين ديدگاه مختار»

تاریخ انتشار: 1390/09/26     
نشست هم انديشي«اذن وليّ در ازدواج باکره؛ تبيين ديدگاه مختار» باحضور کارشناسان محترم و اعضاي هيئت علمي دفتر مطالعات و تحقيقات زنان برگزار شد. به گزارش روابط عمومي دفتر مطالعات و تحقيقات زنان، در ابتداي اين نشست حجت الاسلام سجادي‌‌امين استنباط حکم شرعي مسئله را از مباحث مهم فقهي معرفي کرد و به بيان مسائل مورد اتفاق در مبحث ولايت پدر و جد پدري در ازدواج دختران پرداخت.
نشست هم انديشي«اذن وليّ در ازدواج باکره؛ تبيين ديدگاه مختار» باحضور کارشناسان  محترم و اعضاي هيئت علمي دفتر مطالعات و تحقيقات زنان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي دفتر مطالعات و تحقيقات زنان، در ابتداي اين نشست حجت الاسلام سجادي‌‌امين استنباط حکم شرعي مسئله را از  مباحث مهم فقهي معرفي کرد و به بيان مسائل مورد اتفاق در مبحث ولايت پدر و جد پدري در ازدواج دختران پرداخت. عضو هيئت علمي دفتر مطالعات و تحقيقات زنان خاطر نشان کرد: آنچه در اين مسئله، موجب اختلاف‌نظر فقها شده، روايات متعدد با مضامين متفاوتي است که از سوي معصومي صادر شده است. اختلاف در مباني اصولي و همچنين اختلاف در کيفيت جمع بين اين روايات، حدود هشت نظريه را درمورد ازدواج دختري‌ که به سنّ بلوغ و رشد رسيده اما بکارتش باقي است، پديد آورده.
سجادي سپس به بيان ديدگاه مختار خويش با استناد به آيات و روايات پرداخت و در اين بين استقلال مالي دختر را به عنوان عنصري اساسي در مسئله مطرح کرد. از منظر وي در ازدواج، دائم يا موقت، استقلال مالي باکره، استقلال ازدواج او را در پي دارد و عدم استقلال‌اش، در ازدواج دائم تشريک ولايت  ولي و دختر را در پي خواهد داشت و در ازدواج موقت در فرض عدم نزديکي نياز به اذن ولي نخواهد داشت.
در ادامه، حجت الاسلام والمسلمين رحماني به نقد وارزيابي اثر پرداخت. وي پژوهش مزبور را اثري جامع قلمداد کرد و توجه به عمومات قرآني و مدنظر داشتن جهت‌گيري کلّي قرآن را در مسئله مزبور از نقاط قوت آن برشمرد. رحماني باتاکيدبه مراد از استقلال در روايات، افزود: «استقلال» در روايات را منحصربه استقلال مالي ندانست وآن را استقلال در همه شئون زندگي تفسير کرد وذکراحتمالات در يک مسئله را زماني قابل استناد دانست که همراه با قراين، قواعد اصولي و ارتکازات فقها باشد.
در ادامه جلسه اعضاي هيئت علمي با مشارکت در بحث، به اظهار نظر پيرامون مسئله پرداخته و نهايتاً جلسه با جمع‌بندي پژوهشگر به پايان رسيد.
اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه مطالعات جنسیت و خانواده
شبکه های اجتماعی

ایتا بله آپارات