پوررنگنيا هدف خود را از نوشتن اين کتاب، آگاهي افراد اعم از زن و مرد به حقوق حقه خويش و مخاطب آن را لايههاي مختلف اجتماع دانسته است.
فصل اول اين کتاب به شرح قوانين و مسائل حقوقي مربوط به دوران آشنايي و خواستگاري ميپردازد و عناويني مانند: آشنايي و رعايت تناسبها، خواستگاري، موانع نکاح، محلل، شرط ازدواج زن ايراني و مرد خارجي، اجازه مخصوص ازدواج مأموران دولت و ازدواج زن مسلمان با مرد غيرمسلمان را دربر ميگيرد.
فصل دوم آن موضوعات نامزدي، هداياي نامزدي و استرداد هدايا را مدنظر قرار داده است. همچنين فصل سوم اين کتاب مربوط به جهيزيه و مدارک و مستندات لازم براي استرداد جهيزيه است.
در فصل چهارم به جنبههاي حقوقي موضوع ازدواج از جمله عقد ازدواج، ارائه گواهينامه پزشک قبل از ازدواج، شرايط صحت عقد ازدواج، سن ازدواج، اجازه ازدواج، اجازه ازدواج در صورت حضور نداشتن پدر يا جد پدري و ازدواج مجنون پرداخته شده است.
فصل پنجم به موضوع مهريه اختصاص دارد. در اين فصل، دلايل افزايش مهريه، شرايط کلي آن، مهرالمثل، مهرالمتعه، ميزان مهريه در طلاق قبل از نزديکي، حق حبس، مهريه به نرخ روز، نحوه احتساب مهريه، پرداخت مهريه در صورت طلاق يا مطالبه زوجه، محاسبه مهريه در صورت فوت شوهر، وضعيت مهريه در صورت فوت زوجه، راههاي مطالبه مهريه، مستثنيات دين، ماده 2 قانون نحوه اجراي محکوميتهاي مالي، اعسار مرد از پرداخت مهريه و عندالاستطاعه بودن مهريه بيان شده است.
فصل ششم کتاب به ثبت واقعه ازدواج و فصل هفتم به نفقه اختصاص دارد. نحوه وصول نفقه، طريقه دادرسي و جنبههاي مختلف آن که در شرايط مختلف مطرح ميشود، در فصل هفتم بيان شده است.
در فصل هشتم، موضوع تمکين، موارد خودداري زن از تمکين و نشوز بيان شده است و در فصل نهم کارشناسي و نحوه تعيين ميزان نفقه و نحوه رسيدگي دادگاه به نظريه کارشناسي عنوان شده است.
اصول کلي عقد و ازدواج، سند ازدواج و شروط ضمن عقد، کتمان همسر اول، تکاليف همسر اول در صورت ازدواج مجدد شوهر، نوع عقد و شروط ضمن عقد ازدواج از عناوين مطرحشده در فصل دهم کتاب «حقوق خانواده به زبان ساده» است. در فصل يازدهم نيز موارد انحلال نکاح، فسخ نکاح و موارد فسخ عقد ازدواج بيان شده است.
فصل دوازدهم تا پانزدهم اين کتاب به موضوع طلاق ميپردازد. عناوين فصل دوازدهم، انواع طلاق، داوري، احراز عدم وجود جنين، صدور گواهي عدم امکان سازش، طلاق خلعي و طلاق رجعي است. فصل سيزدهم به طلاق از ناحيه زوج پرداخته و فصل چهاردهم، طلاق از جانب زوجه، طلاق زن به لحاظ تخلف مرد از شروط ضمن عقد، طلاق به موجب تخلف از شروط ماده 1119 قانون مدني، طلاق زن به موجب ماده 1129 قانون مدني، طلاق زن در صورت غايب و مفقودالاثر بودن شوهر و طلاق زن به لحاظ عسر و حرج و فصل پانزدهم شرايط جاري شدن صيغه طلاق، وقوع طلاق در خارج از کشور، و طلاق در صورتي که يکي از طرفين در خارج از کشور باشد، است. فصل شانزدهم به انواع عده ميپردازد.
فصل هفدهم اين کتاب درباره حضانت، فصل هجدهم ازدواج موقت و بحث مهريه، نفقه، مستمري پس از عقد موقت، ثبت وعده در عقد منقطع است. فصل آخر اين کتاب نيز جنبههاي حقوقي موضوعات وصيت و ارث را مورد بحث قرار داده است.