«زنان در روزگارشان: تاریخ فمینیسم در غرب» به قلم «مارلین لگیت» و ترجمه نیلوفر مهدیان منتشر شد. این کتاب موج فمینیسم در غرب و ریشههای آن را بررسی میکند. -
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این کتاب از ده فصل، به همراه نتیجهگیری و بخش مطالعه بیشتر تشکیل شده است.
«فمینیسم و مردسالاری: مقدمه»، «از عیسی مسیح تا ژاندارک»، «تاثیر رنسانس: زنان، تحصیل و هنرهای خلاق»، «دین، سیاست و ادبیات در دوران آغازین اروپای مدرن»، «انقلاب در فلسفه و سیاست»، «رادیکالها و اصلاحگران»، «آغاز موج اول فمینیسم»، «مسایل موج اول فمینیسم»، «دوران جنگ و فمینیسم بین دو جنگ جهانی» و «ریشههای موج دوم» عناوین فصلهای این کتاب تشکیل میدهند.
در فصل اول کتاب به مباحثی شامل «یافتن فمینیسم»، «فمینیستها پیش از فمینیسم»، «پیچیدگی ریشهها» و «توصیف مردسالاری» پرداخته شده است.
«دوران آغازین مسیحیت، چهار سال پیش از میلاد تا سال ۵۰۰ میلادی»، «قرون وسطی، ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ میلادی»، «فمینیسم قرون وسطی؟» در فصل دوم کتاب و «زنان و تحصیل» و «زنان در هنرهای خلاق» نیز در فصل سوم بررسی شدهاند.
«زنان و دین»، «زنان و سیاست»، «ادبیات و زندگی» و «مساله زن» در فصل چهارم و «جهتگیریهای نو در فلسفه و ادبیات»، «روشنگری» و «جهتگیریهای نو در سیاست» عناوین فصل پنجم این کتاب را تشکیل میدهند.
در فصول بعدی کتاب نیز موج اول و دوم فمینیسم و ریشههای این دو موج بررسی شده و تاثیر جنگ جهانی نیز بر روند فمینیسم مطالعه شده است.
در بخشی از مقدمه کتاب آمده است: «بسیاری موج اول فمینیسم را در ارتباط با پیشرفتهای فکری و اقتصادی قرن نوزدهم، بهویژه لیبرالیسم و انقلاب صنعتی میدانند و بر این نظر تاکید دارند که انقلاب صنعتی با کشاندن کار به خارج از خانه و دادن اوقات فراغت به زنان طبقه متوسط، فرصت عملی شدن آن ایده را فراهم کرد.
چاپ نخست «زنان در روزگارشان: تاریخ فمینیسم در غرب» به همت نیلوفر مهدیان ترجمه شده و منیژه نجمعراقی ویراستاری کتاب را بر عهده داشته است. این کتاب با شمارگان یکهزار نسخه و بهای ۱۵ هزار و ۶۰۰ تومان توسط نشرنی منتشر شده است