از سوي معاونت پژوهش مجتمع آموزش عالي فقه آخرين مهلت ارسال آثار به همايش «اسلام و جنسيت» 15 ديماه اعلام شد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايکنا)، فراخوان همايش «اسلام و جنسيت» از سوي معاونت پژوهش مجتمع آموزش عالي فقه و با همکاري انجمنهاي علمي و پژوهشي اين مجتمع اعلام شد.
بنا بر اين گزارش، اين همايش در 8 محور کلي برگزار ميشود که در محور کليات بررسي تطبيقي مفهوم جنسيت در اسلام و غرب و جنسيت در انديشه انديشمندان مسلمان به عنوان محورهاي اصلي ذکر شدهاند.
در عنوان کلي جنسيت در قرآن و حديث عناوين جنسيت و خلقت انسان در قرآن، جنسيت و زبان قرآن، جنسيت در آياتالاحکام، جنسيت و الگوهاي تربيتي در قرآن و جنسيت و مديريت در قرآن به چشم ميخورد.
حقوق مالي زن از نظر فقه و حقوق اسلامي، بررسي نقش زمان و مکان در رويکرد فقهي مسئله جنسيت، بررسي فقهي و حقوقي حضور زنان در رسانه، مباني نظري حقوق زن در اسلام، تغيير جنسيت در فقه و حقوق اسلامي، مرجعيت و جنسيت در فقه اسلامي، حجاب و جنسيت، جنسيت و مسائل طبي در فقه و حقوق اسلامي، بررسي فقهي و حقوقي سفرهاي خارجي زنان، قضاوت زنان در فقه و حقوق اسلامي، بلوغ در فقه و حقوق اسلامي و جنسيت حد و ديات و قصاص در فقه و حقوق اسلامي از جمله محورهاي عنوان کلي جنسيت در فقه و حقوق اسلامي ذکر شده است.
عنوان بعدي همايش جنسيت در فلسفه و کلام و عرفان اسلامي است که شامل محورهاي علل تفاوتهاي زن و مرد در اسلام، جنسيت و کرامت اسلام در انديشههاي اسلامي، جنسيت و هويت انساني، جنسيت و روشنفکري ديني، جنسيت و روح، جنسيت و معرفت، جنسيت و معرفت، جنسيت و امامت و جنسيت و عدالت ميشود.
عنوان جنسيت در اخلاق و تربيت اسلامي شامل محورهاي جنسيت و مباني و اصول تربيت، جنسيت و اهداف تربيت، جنسيت و شيوههاي آموزشي و تربيت، اخلاق جنسيتي در اسلام، رفتارهاي نابهنجار جنسي، ويژگيها و مسئوليتهاي بانوان در برنامهريزيهاي آموزشي و پژوهشي، جنسيت و خانواده، آموزش مباحث زنان با توجه به مبادي اخلاقي و اعتقادي و جنسيت و مراحل تربيتي است.
جنسيت و مشارکت سياسي و اجتماعي از نظر اسلام، جنسيت و جنبشهاي اسلامي، جنسيت و بيداري اسلامي، جنسيت و سنتهاي اجتماعي، جنسيت و چالشهاي معاصر، جنسيت و روابط اجتماعي در اسلام، راههاي کنترل روابط نامشورع زن و مرد، جنسيت و محدوديتهاي اجتماعي و استفاده ابزاري از جنسيت محورهاي عنوان کلي جنسيت در سياست و اجتماع را تشکيل ميدهند.
عنوان جنسيت و اقتصاد عنوان بعدي اين همايش است که شامل محورهاي جنسيت و اشتغال، حقوق اقتصادي زنان در اسلام و نقش زنان در جهاد اقتصادي ميشود.
عنوان آخر اين همايش جنسيت و توسعه است که شامل محورهاي جنسيت و درآمد سالانه، جنسيت و تجارت بينالملل، جنسيت و اقتصاد خانواده، جنسيت و سوء استفادههاي اقتصادي و محدوديتهاي و آسيبهاي اشتغال زنان ميشود.
لازم به ذکر است، علاقهمندان تا 15 ديماه فرصت دارند مقالات خود را به صورت تايپ شده و حداکثر تا 30 صفحه به واحد همايشهاي علمي مجتمع آموزش عالي فقه به نشاني قم، خيابان حجتيه، مجتمع آموزش عالي فقه، معاونت پژوهش، واحد همايشهاي علمي ارسال و يا براي کسب اطلاعات بيشتر با شماره 02517742086 تماس بگيرند.
http://www.iranwomen.org/Zanan/HomePage/HPDetails7.aspx?id=5436