جستجو فارسی / English

همايش بين‌المللي «بررسي تطبيقي قوانين خانواده در کشورهاي اسلامي»

تاریخ انتشار: 1387/12/03     
نخبگان حاضر در مراسم افتتاحيه نخستين همايش بين‌المللي «بررسي تطبيقي قوانين خانواده در کشورهاي اسلامي» تطبيق و همگرايي قوانين خانواده در کشورهاي اسلامي را راهکاري براي تحکيم بيش از پيش آن دانستند
نخبگان حاضر در مراسم افتتاحيه نخستين همايش بين‌المللي «بررسي تطبيقي قوانين خانواده در کشورهاي اسلامي» تطبيق و همگرايي قوانين خانواده در کشورهاي اسلامي را راهکاري براي تحکيم بيش از پيش آن دانستند.
 همايش بين‌المللي «بررسي تطبيقي قوانين خانواده در کشورهاي اسلامي» ساعت 9 صبح روز 19 بهمن‌ماه فعاليت خود را با برپايي نشستي با عنوان نشست تخصصي «حقوق خانواده» در سالن‌ نشست‌هاي وزارت جهاد کشاورزي آغاز کرد.
در اين همايش که با حضور نمايندگان هفت کشور افتتاح شد، «زهره طبيب‌زاده‌نوري» رئيس مرکز امور زنان و خانواده نهاد رياست جمهوري به تشريح ضرورت برپايي اين همايش پرداخت.
قرآن مودت و رحمت را عامل تحکيم خانواده معرفي مي‌کند
وي خانواده را از جمله نهادهاي تأتيرگذار در شخصيت افراد دانست و آشنايي با حقوق خانواده در اسلامي را گامي در راستاي تعالي فرد و جامعه عنوان کرد.
اين نشست تخصصي با سخنراني حجت‌الاسلام‌والمسلمين «علي‌اکبر رشاد» رئيس پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي ادامه يافت. وي سخنان خود را با استناد به آيه 21 سوره مبارکه روم که در شأن خانواده نازل شده است آغاز کرد.
رشاد افزود: به تصريح قرآن دستيابي به سکون و آرامش غايت خداوند براي ازدواج زن و مرد و شکل‌گيري نهاد خانواده و زمينه‌اي براي دستيابي به تعالي است.
رئيس پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي در ادامه به تشريح بخش دوم اين آيه مبارکه پرداخت و درباره آن گفت: در اين قسمت خداوند مودت و رحمت را عامل تداوم ارکان خانواده که همان زن و مرد هستند عنوان مي‌کند و با به‌کارگيري فعل «جعل» آن را موهبتي که در زمان پيوند زناشويي به همسران عطا مي‌شود.
به گفته اين عضو شورايعالي انقلاب فرهنگي طبق ادبيات قدسي ما که شامل آيات قرآن، احاديث و روايات مي‌شود پيوند زناشويي با مودت آغاز مي‌شود و با رحمت و ارزش‌هايي نظير گذشت، احترام متقابل و ... تداوم مي‌يابد.
ارائه 12مقاله و برپايي چهار کميته تخصصي از برنامه‌هاي همايش بين‌‌المللي «حقوق خانواده» است
ارائه گزارشي از حجت‌الاسلام‌والمسلمين «هدايت‌نيا» دبير علمي همايش بين‌المللي «بررسي تطبيقي قوانين خانواده در کشورهاي اسلامي» از ديگر برنامه‌هاي افتتاحيه اين همايش بود. وي در تشريح اهداف اين همايش تقويت و تقريب انديشه¬ها در حوزه حقوق خانواده، هم¬گرايي بيشتر در مقررات و قوانين خانواده، دستيابي به راه¬کارهاي استحکام بيشتر بنيان خانواده و بهره¬مندي از تجارب کشورهاي اسلامي در حوزه حقوق خانواده را از جمله دلايل برپايي اين همايش ذکر کرد.
هدايت‌نيا از حضور نخبگان ايران، مغرب، لبنان، افغانستان ،اتريش، هند و ... در اين همايش بين‌المللي خبر داد و افزود: در نظر داريم در اين سه روز به بررسي قوانين و اسناد مربوط به خانواده کشورهاي اسلامي به ويژه کشورهاي ايران، مصر و مراکش بپردازيم.
وي ارائه 12 مقاله با عنوان عدالت جنسيتي، ظرفيت حقوق و سياست¬گذاري حقوق خانواده، رويکرد حمايتي به خانواده، مسکن زن پس از انحلال نکاح (فوت شوهر)، رويکردهاي حقوقي به تعدد زوجات، شکل¬هاي ازدواج (غيردائم)، نقد و بررسي ضمانت اجراهاي کيفري در حقوق خانواده، خشونت در روابط زوجين، مصالح کودک و اثرات حقوقي آن، خشونت عليه کودک (کودک¬آزاري در خانواده)، اصول و مباني دادرسي در دعاوي خانواده و سلب حق از طريق شرط ضمن عقد را از جمله برنامه‌هاي اين همايش سه‌روزه دانست.
برپايي چهار کميته رويکرد کلان (بر اساس مباني) به حقوق خانواده، روابط زوجين، حقوق اولاد و شيوه دادرسي دعاوي خانوادگي از ديگر برنامه‌هاي همايش بين‌المللي «بررسي تطبيقي قوانين خانواده در کشورهاي اسلامي» است که دبير علمي اين همايش به آن اشاره کرد.
اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه جنسیت و خانواده
فروشگاه اینترنتی
شبکه های اجتماعی

ایتاسروشآپاراتاینستاگرام