با توجه به تصويب نامه هيات دولت در خصوص حمايت از زنان و دختران آسيب ديده اجتماعي و در معرض آسيب اجتماعي، مسئوليت رسيدگي به مسايل و مشکلات زندگي زنان و دختران آسيب پذير و آسيب ديده اجتماعي به سازمان بهزيستي کشور واگذا شده است.
از اين رو دفتر امور آسيب ديدگان اجتماعي بر آن شده است که به منظور قادر سازي و حمايت از دختران نيازمند، حمايتهاي اجتماعي را در مدت زماني خاص جهت ايجاد شرايط استقلال و خودکفائي فردي و اجتماعي آنان با ايجاد خانههاي سلامت فراهم سازد.
خانه سلامت:
خانه سلامت به مراکزي اطلاق مي شود که طبق وظايف قانوني محوله، دختران در معرض آسيب اجتماعي و فاقد حمايت هاي خانوادگي و اجتماعي را تحت پوشش قرار داده و از طريق ارايه خدمات، زمينههاي کسب استقلال اقتصادي و اجتماعي آنان را فراهم آورده و در تامين حداقل نيازهاي اقتصادي و جلوگيري از ابتلا به آسيبهاي اجتماعي ياري مينمايد.
اهداف:
1-حمايت و نگهداري از دختران نيازمند حمايتهاي اجتماعي که مشکلات اخلاقي نداشته و نيازمند خدمات بازپروري نيستند
2-فراهم نمودن زمينههاي تحصيل، اشتغال و استقلال اين افراد
3-شناخت استعدادها و توانمنديهاي دختران و هدايت آنها به سوي استفاده از توانمنديها
4-جلوگيري ابتلا دختران به آسيب هاي اجتماعي
نيروهاي تخصصي:
مسئول مرکز
مددکار اجتماعي
روانشناس
کارشناس تربيتي
ارائه خدمات:
دختراني که نياز به حمايت دارند ابتدا از طريق تيم تخصصي مرکز مداخله در بحران (فردي، خانوادگي و اجتماعي) ارزيابي شده و در صورت داشتن شرايط لازم به خانههاي سلامت فرستاده ميشوند.
مدت زمان حمايت از اين دختران حداکثر 6 ماه ميباشد که ظرف اين مدت کليه تلاش ها در جهت فراهم آوردن امکانات بازگشت به خانواده و يا بستگان و يا ساير روشهاي ترخيص، به منظور کوتاه نمودن زمان زندگي در مرکز، صورت ميپذيرد.