به گزارش خبرگزاري کتاب ايران (ايبنا)، ازدواج نخستين سنگ بناي تعاملات اجتماعي از بدو آفرينش انسان است که با توجه به رسالت خطير انسان در اتخاذ تصميمات مرتبط به آن، بايد با رعايت اصل تناسب و اصل اولويتبندي در اين امر مقدس، به قداست آن افزوده شود.
احساس تنهايي، احساس ناخوشايندي است که اغلب پسرها و دخترها پيش از ازدواج آن را تجربه ميکنند؛ در حالي که خداي متعال در آنها جذبه و کششي نسبت به هم قرار داده تا باهم شوند و از اين احساس غربت و تنهايي درآيند و با آرامش، صفا و سلامت در کنار هم زندگي کنند و کمبودهاي زيستي، رواني و عاطفي يکديگر را کامل کنند.
همه مکاتب و اديان الهي به ويژه دين مبين اسلام، توصيه به ازدواج و تشکيل خانواده کردهاند و ازدواج را موجب آرامش روان و عامل مؤثر براي پيشگيري از آسيبها و لغزشها دانستهاند. انتخاب همسر از تصميمات مهم و سرنوشتساز انسان است، که علاوه بر چراغ راه آينده فرد، در سايه تشکيل يک خانواده سالم، تعادل و پايداري را در چارچوب يک محيط صميمي به عنوان يک هديه الهي به جامعه تزريق ميکند.
اسلام که ماهيت ازدواج را يک ميثاق مقدس و پيمان عرشي دو طرفه با شرايطي ويژه ميداند، بهترين و غنيترين نقشههاي راه زندگي را براي ما ترسيم ميکند. ازدواجِ موفق در پيشرفت، کمال و سعادتمندي انسان، نقش اساسي دارد و طبيعي است هر جواني که در آستانهي ازدواج قرار گيرد، همواره به فکر اين مسالهي مهم و انتخاب شريک مناسب زندگي خود باشد، بنابراين با ورود به دوران جواني، بايد به معيارهاي صحيح انتخاب همسر توجه کرد و با جهتدهي معيارها از انحراف انديشهها جلوگيري کرد.
بنابراين براي شکلگيري بهترين ساختار و اعمال جامعترين نگرش در زندگي با رويکرد خانوادهمحور و تحکيم نظاممند باورهاي فرهنگي، جوانان نيازمند ارتقا و تقويت آموزشهايي در حوزه فلسفه، چرايي و نهايت و هدف اصلي زوجيت هستند. بنابراين در اين راستا اطلاعرساني و ارتقاي سطح آگاهي دانشجويان و علاقهمندان حوزههاي علمي و پژوهشي کشور از طريق آموزشهاي رسمي از جايگاه مهمي برخوردار است.
به دليل کاستيها و محدوديتهاي درس «جمعيت و تنظيم خانواده» و ارزيابيهاي حاصل از چگونگي نگرش دانشجويان به محتواي اين درس، مرکز امور زنان و خانواده رياست جمهوري تلاش کرد تا با استناد به مصوبه سيصد و بيست و ششمين جلسه شوراي عالي انقلاب فرهنگي مبني بر تدريس دو واحد درسي اختياري با موضوع «دانش خانواده» به تدوين و تأليف کتابي جامع و غني با عنوان «روانشناسي ازدواج و شکوه همسري» زند.
کتاب حاضر با رويکردي علمي ـ فرهنگي و اجتماعي، ضمن تاکيد بر آموزش مهارتهاي ازدواج، سعي در انتقال مفاهيم اخلاقي در قالب دو واحد درسي کرده است.