همزمان با سي و دومين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي ايران ، سمينار بين المللي مشکلات زنان مسلمان و مسئوليتهاي مشترک 24 بهمن ماه با حضور جمع کثيري از اعضاء انجمن ها ونهادهاي مربوط به زنان در دانشگاه الشافعيه جاکارتا برگزار شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، اين سمينار که با همکاري مشترک رايزني فرهنگي ،دانشگاه الشافعيه و اتحاديه بين المللي زنان و همچنين با حضور سخنراناني از جمهوري اسلامي ايران ،اندونزي و مالزي برگزار گرديد ، در سه جلسه صبح وبعد از ظهر مباحثي همچون "چالش هاي حضور زنان مسلمان در رهبري و مديريت جامعه " ، " بررسي نقش زنان در ارائه راه حل اسلامي براي بحران هاي اخلاقي جوامع "، "نقش روشنفکران زن مسلمان در بيداري امت اسلامي " مورد بحث وبررسي قرار گرفت .
در اولين بخش از اين سمينار خانم ها دکتر طوطي علويه ، رئيس دانشگاه اسلامي الشافعيه ورئيس اتحاديه بين المللي زنان ،دکتر مژگان سخايي استاد دانشگاه امام صادق ع اعزامي از ايران و دکتر خزيمه يانگو استاد مطالعات اجتماعي و زنان دانشگاه شريف هدايت الله جاکارتا هر يک به ارائه مقاله وسخنراني خود پيرامون موضوع اولين جلسه از سميار پرداختند.
پروفسور طوطي علويه طي سخنانش با استناد به آيات وروايات ، خطابات واحکام اسلام را عام وشامل مرد وزن دانست ويادآورشد بسياري از حقوقي که در شريعت و فقه اسلامي براي زن متصورشده است ناشي از مسئوليتها و وظايفي است که اسلام براي جايگاه و نقش زن در درون و بيرون از خانه و اجتماع براي زن تعريف نموده است .
خانم دکترسيده مژگان سخايي استاد رشته مطالعات اديان دانشگاه امام صادق ع از ايران وديگر سخنران اولين بخش از سمينار نيز طي سخنان مبسوطي در ابتدا به تشريح وتبيين جايگاه و منزلت زن در اسلام پرداخت و اظهار داشت : فرصت هاي رشد و کمال انساني بر اساس ديدگاه قرآني براي مرد و زن يکسان بوده و هيچ تبعيض و تفاوتي در اين خصوص بين زن ومرد وجود ندارد.
خانم دکتر خزيمه يانگو ، استاد رشته مطالعات اسلامي ،ديگرسخنران اين بخش از سمينار بود که در خصوص چالش هاي ناشي از سنت هاي غلط فرهنگي واجتماعي مربوط به اعمال محدوديت حضور زن در مديريت ورهبري جوامع اسلامي سخن گفت و با اشاره به آمارهاي منتشره در خصوص وضعيت زنان در کشورهاي اسلامي ؛ عدم درک صحيح از مباني اسلامي در خصوص زن وبرداشت هاي بعضا متناقض از فقه اسلامي را دليل عمده از نگرش منفي موجود در برخي جوامع اسلامي بر سر راه نقش وسهم مديريتي زنان در مسائل فرهنگي سياسي و اقتصادي دانست .
اين سمينار که در دانشگاه الشافعيه وبا حضور بيش از پانصد تن از زنان عضو انجمن ها واتحاديه هاي زنان ،اساتيد و دانشجويان برگزار گرديده بود با استقبال مواجه شد.
لازم به ذکر است بمناسبت سي ودومين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي جشنواره فرهنگي هنري زنان ايران واندونزي نيز با حضور وزير امورتوانمدسازي زنان اندونزي ، برخي از مقامات و تعدادي از هنرمندان زن ايراني و اندونزيايي برگزار شد.