تاریخ انتشار: 1389/12/03
جمعي از خواهران تشکلهاي بسيج دانشجويي دانشگاه زنجان ضمن بازديد از دفتر مطالعات و آشنايي با فعاليتهاي علمي و فرهنگي آن با مسئول دفتر مطالعات و تحقيقات زنان نيز ديدار داشتند
به گزارش ارتباطات فرهنگي دفتر مطالعات و تحقيقات زنان، جمعي از خواهران تشکلهاي بسيج دانشجويي دانشگاه زنجان ضمن بازديد از دفتر مطالعات و آشنايي با فعاليتهاي علمي و فرهنگي آن با مسئول دفتر مطالعات و تحقيقات زنان نيز ديدار داشتند. در ابتداي اين ديدار گزارشي از فعاليت تشکلهاي بسيج دانشجويي دانشگاه زنجان توسط نمايندة دانشجويان قرائت شد و در ادامه حجتالاسلام والمسلمين زيبايينژاد به تبيين ديدگاههاي دفتر در حوزه مطالعات زنان و خانواده پرداخته و با اشاره به تغيير و تحولات بنيادين در عرصه علم افزود: جريان علمي تاکنون سه موج را پشتسر گذاشته است؛ در موج اول که پيش از قرن هجده ميلادي آغاز شد، فراگيري علم مختص قشر محدودي از افراد با عنوان نخبگان بود. مرحلة دوم که پس از قرن هجده تا دهة 1960 ميلادي ادامه مييابد، عصر جهش علمي و انتشار علوم در سطح عموم جامعه بود. وي با بيان اينکه عصر حاضر، موج سوم و اقتصادي شدن علم است، به بررسي آثار و تبعات تغيير مفاهيم علمي در جوامع پرداخت.
زيبايينژاد تأکيد کرد، علم در عصر حاضر تحت سلطه نظام سرمايهداري توليد و جهتدهي ميشود، وي تغيير در مفاهيم زندگي و هنجارهاي جامعة امروزي را ناشي از جهتداري علوم دانست و با اشاره به اينکه توليد علوم الحادي زاييدة فلسفة تجربهمحور غرب است، افزود: براساس اين نگاه، علوم با مفاهيمي الحادي در حوزههاي مختلف اقتصاد، روانشناسي، جامعهشناسي عجين شده است.
زيبايينژاد با بيان اينکه امروز شاهد جهتگيري جوامع به سمت مصرفگرايي، تشکيل شبکههاي اجتماعي مبتذل و از بين رفتن ساختار سنتي خانواده هستيم، اين سوگيري را ناشي از تغيير الگوها و مفاهيم در همة حوزههاي زندگي از جمله حوزه مسائل زنان قلمداد کرد. وي با اشاره به آسيبهاي به وجود آمده در حوزه مسائل زنان و خانواده افزود: دفتر مطالعات و تحقيقات زنان با توجه به آسيبشناسي لازم در اين حوزه، تلاش ميکند با تبيين مفاهيم و ارائة الگويي جامع از شخصيت زن مسلمان، از يک سو به ارتقاء سطح آگاهي زنان مسلمان و از سوي ديگر به مقابله با آسيبهاي مذکور بپردازد.
در پايان اين ديدار مسئول دفتر مطالعات و تحقيقات زنان به سؤالات دانشجويان پاسخ داد.
نظرات