جستجو فارسی / English

برگزاري همايش زنان، خانواده و توسعه اجتماعي در حوزه ايران و قفقاز در ارمنستان

تاریخ انتشار: 1390/03/25     
همايش"زنان، خانواده و توسعه اجتماعي در حوزه ايران و قفقاز: پيشرفتها، موانع و راه حل" از سوي رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران 20 خردادماه در ايروان برگزارشد

همايش"زنان، خانواده و توسعه اجتماعي در حوزه ايران و قفقاز:  پيشرفتها، موانع و راه حل" از سوي رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران 20 خردادماه در ايروان برگزارشد.

به گزارش اداره کل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، اين همايش به همت رايزني فرهنگي ايران و با همکاري دانشکده جامعه شناسي دانشگاه دولتي ايروان و  باشگاه فرهنگي ارمنستان-ايران «مهر» در سالن پاليان دانشگاه دولتي ايروان برگزار شد.

ابتدا پرفسور وارتيکيان مسئول دانشکده جامعه شناسي و رييس جلسه گفت:جامعه ارمني قوام خود را  مديون تلاشهاي زنان مي داند. وي  به بازگويي موارد متعددي از حضور زنان در جامعه پرداخته و افزود: زنان در دو دهه اخير در ارمنستان فعال تر شده و به رشد و توسعه جامعه کمک کرده اند.

 

محمد رضا شکيبا رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران گفت:بدون ترديد حضور فعالانه زنان در جامعه موجب پيشرفت شده و به بهبود زندگي مردمان مي انجامد.

وي افزود: در ايران اسلامي با اينکه مذهب مهمترين عامل در توسعه اجتماع تلقي مي شود ولي بزرگان ديني ما نسبت به پيشرفت و توسعه زندگي زنان بسيار حساس بودند و حقوقي را براي  آنان قائل شدند که حتي در جوامع غربي مورد تاييد و تصريح قرار نگرفته است.زنان ايراني اکنون حضوري فعال و موثر در جامعه دارند.

خانم کارينه عجميان نماينده  مجلس ملي ارمنستان با عنوان سخنراني «نقش زن ارمني در سياست» ضمن اشاره به حضور فعال و موثر زنان ارمني در عرصه سياست به مسئله اهميت حفظ خانواده هاي سنتي و نقش مادر در خانواده مطالبي رابيان کرد.

به گفته وي دختران و زنان ارمني در همه ادوار تاريخي نقش مهمي را در دقاع از خانواده و ميهن خود ايفا نمودند. در حال حاضر نيز زنان ارمني در همه عرصه هاي اجتماعي، سياسي، فرهنگي و علمي کشور فعال مي باشند، اما اگر از من بپرسند از بين مادر 5 فرزند و سياستمدار بزرگ بودن کدام يک را انتخاب خواهم کرد، من نقش مادر را انتخاب مي کنم.

خانم آناهيد ساهاکيان استاد دانشکده روانشناسي با موضوع «اشکالات والدين و مشکلات عصبي از ديدگاه ک. هورني» در باره دلائل ايجاد بيماري هاي عصبي در خانواده و ديدگاه هاي يکي از روان شناسان بزرگ اروپايي صحبت نمود.

خانم گوهر شاهنظريان استاد دانشکده جامعه شناسي با موضوع «جنش هاي زنان در ارمنستان: مراحل تاريخي و پيشرفت هاي امروز»  گفت: حقوق و اختيارات زنان در ارمنستان در دوران هاي مختلف متفاوت بوده است و هر دوره بنا به ويژگي هاي خود تاثيري بر حقوق زنان داشته است.

به گفته وي اولين جنبش جدي زنان ارمني در اواخر قرن 19 و تحت تاثير جنبش زنان فرانسه و اروپا شکل گرفت و بنيانگذاران آن خانم هايي بودند که در اروپا تحصيل کرده و به ارمنستان برگشته بودند.

خانم آنت شاميريان نماينده مرکز زنان با موضوع «مراکز موانع دفاع از حقوق زنان در ارمنستان»و  مشکلات موجود در عرصه دفاع از حقوق زنان صحبت نمودو  به مشکلاتي که در عرصه قانوني و اجتماعي وجود دارد پرداخت.

به گفته وي بعضي مواقع خود مدافعين حقوق هستند که در مراکز مختلف حقوق زنان را پايمال مي نمايند. روشن ترين نمونه هاي اين را مي توان در دانشگاه ها، اداره هاي دولتي و مراکز خدماتي مشاهده نمود.

خانم آننا بابائيان کرسي جامعه شناسي با موضوع «مسائل زنان در مطبوعات ارمني قرن 19» سخنراني نمود . وي به مسائل انعکاس مشکلات زنان در مطبوعات ارمني قرن 19 پرداخت و با اشاره به موضوع حقوق زنان در مطبوعات ارمني و تاثير آن مقالات در ايجاد درک اجتماعي از اين موضوع صحبت نمود.

خانم زويا هالوريان کرسي جامعه شناسي با موضوع «برداشت هاي جوانان از چهره زن و شوهر» در باره برداشت جوانان ارمنستان از موضوع زن و شوهر صحبت نمود. آماري که از طريق پرسش در شهر هاي ايروان و وانادزور بدست آمده بود، اعلام نمود. دختران و زنان ايروان بيشتر از وانادزور مايل هستند کار کنند و برداشتشان از خانواده و تصوير شوهر نسبت به دختران وانادزور کاملا متفائوت مي باشد.

          خانم آراکسيا يپريکيان استاد دانشکده جامعه شناسي با موضوع «ساختار جنسي در تبليغات ارمني» در باره استفاده نادرست از چهره زنان در تهيه تبليغات تلويزيوني صحبت نمود و افزود:استفاده از زنان در آن بيش از حد مي باشد.

خانم آني خاچاطوريان استاد مدعو از دانشگاه برکلي  و جامعه شناس با موضوع «ساختار جنسي در دبيرستان» پيرامون مشکلات جنسي دانش آموزان دبيرستاني صحبت نمود. بنا به اظهارات وي در دبيرستان ها بايد تربيت درست جنسي انجام شود. 

          آخرين سخنران دکتر  کبيري از دانشگاه آزاد مشهد سخنراني خود را با موضوع   «تاثير نظام اسلامي بر ارتقاء حقوق و جايگاه زن در جامعه» ارائه کرد ودر خصوص جايگاه زنان در ايران گفت:  در ايران سي و دو سال پيش انقلاب بزرگي به رهبري امام خميني (ره) به پيروزي رسيد و ايشان در رابطه با زن ديدگاه هاي خوبي دارند و بطور خلاصه ديدگاه ايشان و مقام معظم رهبري را براي شما بيان مي کنم.  امام خميني (ره) در بياناتشان مي فرمايند اسلام به زن کرامت داده و بر اساس آيات قران کريم اسلام به زن خدمتي کرده که در تاريخ بي سابقه بوده است.

وي در بخش ديگري از سخنان خود به ديدگاه هاي مقام معظم رهبري اشاره کرد  که ايشان مي فرمايند:    به زن نبايد به عنوان يک ابزار نگاه کرد بلکه بايد به عنوان يک شخصيت انسان ساز و جامعه ساز به او نگاه کرد.  زنان بايد در جامعه اسلامي به سمت علم و کسب معلومات حرکت کرده و جايگاه خود را جدي بگيرند.

 در پايان خانم دکتر اردبيلي ودکتر کبيري به سوالات مطرح شده در خصوص وضعيت زنان در جمهوري اسلامي ايران پاسخ دادند.

اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه مطالعات جنسیت و خانواده
شبکه های اجتماعی

ایتا بله آپارات