به مناسبت ارج نهادن به مقام زن در اسلام و معرفي برترين بانوي جهان حضرت زهرا (س)، سمينار "زن از ديدگاه اسلام و امام خميني ره" 20 خردادماه در تالار اجتماعات رايزني فرهنگي ايران در داکا برگزار شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، اين سمينار که از سوي رايزني فرهنگي کشورمان و با همکاري مجلس زنان اسلامي بنگلادش برگزار شد، اورعي کريمي رايزن فرهنگي ايران ،خانم امينيان همسر سفير ايران در بنگلادش، خانم سلينا پروين رئيس مجلس زنان بنگلادش حضور داشتند.
در اين سمينار سخنرانان درباره ويژگيها و مناقب حضرت زهرا(س)، الگوبرداري از ايشان توسط زنان مسلمان، وظايف زن مسلمان در جامعه اسلامي، نقش و جايگاه زن در کلام امام خميني(ره)، و لزوم آشنا سازي نسل جوان و به ويژه بانوان با آموزههاي مختلف در سيره ي حضرت زهرا به ايراد سخن پرداختند.
خانم امينيان همسر سفير ايران ضمن تبريک ايام خجسته ماه رجب و اعياد اين ماه با اشاره به ظلم و ستم هاي بيشمار عليه زنان در طول تاريخ، ظهور اسلام را فصل جديدي در احقاق حقوق و هويت حقيقي زنان دانست و از اسلام به عنوان اولين مکتبي که حفظ حقوق و کرامت انساني زن را به عنوان قانون مطرح کرد ياد نمود. وي زن را در اسلام موجودي زيبا، ظريف، مستقل، آرام بخش با قداست دختري، همسري، مادري و خواهري برشمرد.
خانم امينيان با اشاره به نام گذاري يک سوره از قرآن به نام زنان و تلاوت سوره کوثر، از حضرت زهرا و حضرت زينب سلام الله عليها به عنوان الگوهاي برجسته زنان عالم نام برد و افزود: ايشان کساني هستند که هويت انسان در آنها جلوه گر است. وي با تلاوت سوره کوثر افزود: کوثر سمبل خير کثيري است که از جنس زن سرچشمه مي گيرد و مصداق کامل آن حضرت زهرا سلام الله عليها است.
وي در پايان با نقل اين کلام امام خميني ره که "ساختمان صحيح کشورها با نيروي توانمند زن استوار مي گردد" براي تمام زنان بنگلادش آرزوي موفقيت نمود.
اورعي کريمي رايزن فرهنگي ايران نيز با تشکر از مجلس زنان بنگلادش در برگزاري اين سمينار به موضوع الگو پذيري در جوامع پرداخت و بيان داشت: نياز به الگو و الگو دهي به نسل ها در آموزه هاي ديني به طور آشکار مورد توجه قرار گرفته است و قرآن به صراحت به معرفي الگوها و اسوه هاي مثبت و منفي مي پردازد. و اسوه هاي مثبت ثابتي را مطرح مي کند که در تمام عصرها و براي همه نسل ها قابل اتکا و پيروي در عمل هستند.
وي ارايه الگوي مجسم تربيتي براي همه افراد در همه زمان ها و مکان ها را از بهترين روش هاي تربيتي دانست.
رايزن فرهنگي در قسمت پاياني سخن خود ضمن بزرگداشت حضرت امام خميني ره و اشاره به بيست و دومين سالگرد ارتحال ايشان، به تأثير الگوي فاطمي در انقلاب اسلامي ايران پرداخت و با نقل کلمات امام ره در خصوص نقش زنان در پيروزي انقلاب اسلامي ايران اظهار اميدواري نمود تا زنان در تمام جوامع اسلامي و غير اسلامي با الگوگيري از حضرت زهرا سلام الله عليها هويت انساني و الهي خويش را بازيابند.
شرف الدين رييس دعوتي ميشن نيز در سخناني با ذکر فضايل اهل بيت(ع) و تأکيد بر ضرورت محبت ورزيدن به خاندان عصمت و طهارت و پيروي از آنان گفت: حضرت امام خميني(ره) با به پيروزي رساندن انقلاب اسلامي ايران توانست زيبايي هاي اسلام را به جهانيان نشان دهد.
خانم پروين اسلام نکته هاي آموزنده اي از زندگي حضرت فاطمه زهرا(س) بيان نمود و از کليه بانوان جهت اقتداي به آن اسوه کامل زندگي دعوت به عمل آورد.
خانم رقيه عالم در سخنراني خود حضرت فاطمه زهرا(س) را به عنوان چشمه نوراني کوثر ياد نموده گفت: وظيفه تمام بانوان اينست که در مورد آن بانوي بزرگوار معرفت حاصل نموده و با ييروي از وي راه نجات را بيابند.
وي افزود: با وجود تمام محدوديتهايي که آن حضرت با آن مواجه بود ليکن هيچگاه در انجام وظايف و تکاليف الهي خود کوتاهي نکرد و براي دفاع از اسلام و مقام ولايت چيزي کم نگذاشت.
خانم سلينا پروين رييس مجلس زنان بنگلادش در سخناني گفت: در اين قرن بيست و يکم که جامعه زنان و بطور عام جامعه بشري غرق در جهالت شده است ما بايد راه نجاتي از اين منجلاب فساد و تباهي و جهالت پيدا نماييم. تنها راه نجات را حضرت محمد مصطفي(ص) به ما نشان دادند. "مثل أهل بيتي کسفينه نوح من رکبها نجي و من تخلف عنها غرق".
وي تصريح کرد: حضرت امام خميني(ره) در عصر حاضر نمونه اي از آثار اطاعت و پيروي از أهل بيت عليهم السلام را با رهبري انقلاب اسلامي ايران و به پيروزي رساندن آن به جهانيان نشان داد. امام خميني اسلام را مجددا احيا نمود و جايگاه زن در اجتماع را نيز تعالي بخشيد.
رييس مجلس زنان بنگلادش در پايان اظهار داشت : با الگوگيري از زندگي حضرت زهرا سلام الله عليها زنان مي توانند زندگاني خود را نوراني ساخته و عظمت و مجد از دست رفته خود را باز يابند.