جستجو فارسی / English

نشست «بررسي وضعيت جامعه زنان در چند ماه اخير» در دفتر مطالعات و تحقيقات زنان برگزار شد.

تاریخ انتشار: 1388/10/14     

در اين جلسه عضو کادر علمي دفتر با اشاره به حوزه‌هاي فرهنگي ـ اجتماعي حضور زنان به بررسي آخرين وضعيت و تحولات پيش آمده در اين خصوص پرداخت زهرا امين مجد در بخش علوم با اشاره به ميزان پذيرفته‌شدگان کنکور سراسري گفت:

در سال جاري از مجموع 524 هزار و 769 نفر پذيرفته شده 328 هزار و 792 نفر زن 100 هزار و 977 نفر مرد بوده‌اند يعني 7/62 درصد از پذيرفته‌شدگان را زنان و 3/37 درصد را مردان تشکيل مي‌دهند.

پيامد بلندمدت و کوتاه مدت اين مسئله در به وجود آمدن مشکلات جنسيتي، مجرد ماندن حدود يک تا يک و نيم ميليون دختر و احراز شرايط اشتغال و مديريت‌هاي مختلف با گستردگي بالغ بر حدود 70 درصد توسط زنان در آينده‌اي نزديک است..

وي در ادامه به حوزة دين و شعائر ديني اشاره کرد و افزود:

در مسألة حجاب و عفاف بيم‌ها و اميدهاي بسياري در هم تنيده شده است.حضور زنان بدحجاب و مانکن‌ها در خيابان‌ها و معابر عمومي، هم‌چنين هنجارشکني‌هاي صريح و آشکار توسط برخي زنان مثل موتور سواري در خيابان‌ها و ... که به نظر مي‌رسد با برنامه‌ريزي و حمايت‌هاي خاص انجام مي‌شود نمونه‌هاي آشکاري از حرکت به سوي حذف ارزش‌ حجاب در جامعه است.

وي با اشاره به استقبال قابل توجه جامعه زنان به پديده «رمالي»  و «فال‌گيري» افزود.

عدم ارضاي نيازهاي اعتقادي، خلأ مذهبي و تمايل مردم به سوي تأمين نيازها و حل مشکلات از راههاي آسان عامل مهمي در جذب جامعه زنان به اين امر بوده است.

وي در بخش اقتصاد، ميزان بالاي مصرف‌گرايي و عوامل تشديد کنندة آن را از ديگر موارد برشمرده و گفت:

سوق دادن مردم به سوي تغيير دکوراسيون براساس مدل‌هاي اشرافي،؛ مديريت ذائقه‌هاي اجتماعي در جهت زيباشناسي از ديگر تحولات به وجود آمده در جامعه زنان است.

عضو کادر علمي دفتر در بخش حقوقي به فعاليت‌هايي که توسط فمينيست‌ها انجام گرفته اشاره کرد و گفت:

فعالين جنبش‌هاي زنانه در سال جاري اقدام به تنظم  پيش‌نويس «منشور زنان ايران» و ارسال آن براي کارشناسان به منظور بررسي بازخوردها و استفاده از نظرات زنان همفکر خود نمودند.

وي گفت :در بخش اشتغال نيز نمونه‌هايي چون حضور اولين زنان در کابينة دولت، ثبت نام روزانه، 500 زن براي آتش‌نشاني، حضور پليس زن در عمليات‌هاي تعقيب و گريز و ... حاکي از حرکت به سوي جنسيت‌زدايي کامل از مشاغل، در يک سياست گام به گام مي‌باشد.

عضو کادر علمي اضافه کرد:در بخش سياست نيز همراه با پررنگ‌ترين حادثه سياسي کشور يعني انتخابات دهمين دورة رياست‌جمهوري زنان تحول خواه با حضور برنامه‌ريزي شده‌اي در شکل‌هاي مختلف دست به فعاليت زدند که از جمله آن

تلاش براي کانديداتوري، تاکيد بر خواسته‌هايي مثل امضاي الحاق به کنوانسيون رفع هرگونه اشکال تبيعض عليه زنان و هم‌چنين نفوذ بر برخي کانديداها براي تحميل خواسته‌هايشان بر متن سياست مي‌توان نام برد.

وي در ادامه با اشاره به حوزه‌هاي هنر، بهداشت و درمان، ورزش و بزهکاري افزود:

در بخش هنر، نمايشي فانتزي و اسطوره‌اي از زناني کاملاً مقتدر، مدير و توانمند که به تنهايي مي‌توانند از عهدة زندگي و مشکلات آن برآيند، و هم‌چنين تغيير الگوهاي هنجارين زن نمونه، از شواهد و نشانه‌هاي نفوذ افکار فمينيستي و غيرمذهبي در لايه‌هاي مختلف رسانة ملي است.

در بخش بهداشت و درمان نيز، تمايل به تغيير جنسيت (از مردانگي به زنانگي)، افزايش ابتلاء به ايدز در جامعه زنان تفسير افراطي‌ از مقولة خشونت خانگي، تمايل روز‌افزون زنان ايراني به جراحي‌هاي زيبايي و استفاده از داروهاي چربي‌سوز و .... حاکي از وجود يک بحران جدي در جامعه است.

در بخش ورزش نيز فعاليت‌‌ها و سياست‌هاي اعمال شده در امر ورزش بانوان زمينه‌ي مناسبي را به چهت زير‌پا گذاردن هنجارهاي ديني و ارزشي فراهم کرده است.

وي در بخش پاياني نيز افزايش و رشد بزه و جرم در جامعه زنان را از ديگر تحولات موجود در جامعه زنان دانست.

 

اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه جنسیت و خانواده
فروشگاه اینترنتی
شبکه های اجتماعی

ایتاسروشآپاراتاینستاگرام