هويت و نقشهاي جنسيتي
به کوشش محمدرضا زيبايينژاد، تلاش مشترک دفتر مطالعات و تحقيقات زنان و مرکز امور زنان و خانواده رياست جمهوري
اين مجموعه در پي آن است تا با بررسي پرسشهاي اساسي در موضوع هويت جنسي و نقشهاي جنسيتي که از مهمترين موضوعات حوزة مطالعات جنسيتي قلمداد ميشوند، به تبيين ديدگاه اسلامي در اين موضوع بپردازد. محورهايي که در اين مجموعه کانون اصلي توجه قرار ميگيرند عبارتنداز:
þ تفاوتهاي تکويني زن و مرد و تأثير آن بر هويت جنسي و نقشهاي جنسيتي
þ نقاط تمايز ديدگاه اسلامي از ديدگاههاي رقيب در بحث هويت جنسي و تأثير آن بر الگوي تقسيم نقشها
þ ديدگاه اسلام دربارة نقشهاي جنسيتي، خاستگاه آن و آثار رعايت يا عدم رعايت الگوي تفکيک نقشهاي جنسيتي در حوزههاي مختلف
آسيبشناسي خانواده
به کوشش سيد جعفر حقشناس، تلاش مشترک دفتر مطالعات و تحقيقات زنان و مرکز امور زنان و خانواده رياست جمهوري
قطعاً يکي از گامهاي نخستين در راه تحکيم بنيان خانواده، شناخت ماهيت و کارکردهاي خانواده، ضرورتهاي وجود نهاد خانواده و بازشناسي ساختارهاي آسيبزا براي نهاد خانواده است.
مجموعه حاضر کوشيده است تا ضمن تبيين نگاه دين به خانواده با طرح ديدگاه انتقادي و پرسشهاي اساسي مسيري، هر چند باريک، به سوي شکلگيري پژوهشهاي وافي و ديدگاههاي عالمانه و مستحکم بگشايد گامي هر چند کوتاه در تدوين سند ملّي تحکيم خانواده در نظام اسلامي برداشته شود.
اشتغال زنان
به کوشش، ليلا سادات زعفرانچي، تلاش مشترک، دفتر مطالعات و تحقيقات زنان و مرکز امور زنان و خانواده رياست جمهوري
پديدة اشتغال زنان را از ضرورتهاي جامعه مدرن دانستهاند، بديهي است اين سخن به معناي آن است که تحولات و تغييرات در برخي (يا اکثر) مفاهيم و ساختارهاي اجتماعي، الگوها و نقش اجتماعي زنان را دستخوش تغيير کرده است.
در عين حال اشتغال زنان، مانند هر پديدة اجتماعي ديگر، پيامدها و تأثيرات اجتماعي خاص خود را دارد. اين اثر، با هدف تأکيد بر دغدغههاي مزبور تهيه شده است. هدف اصلي اين مجموعه آن بوده است که متخصصان در حوزههاي اقتصاد، جامعهشناسي، مطالعات ديني و... ابعاد گوناگون اين پديده را به بحث گذاشته و ا دبيات موجود را در اين موضوع تا آنجا که ممکن است پيش برند.