لطيف رضوي در گفتوگو با خبرگزاري کتاب ايران (ايبنا)، عنوان کرد: براساس نظر بسياري از روانشناسان، طلاق عاطفي يا جدايي عاطفي نوع جديدي از زندگي ميان زن و شوهرهاي مدرن است که در اين نوع زندگي کردن، زوجها براساس يک مجموعه قراردادهاي رايج به زيستن کنار يکديگر ادامه ميدهند و اين درحالي است که مهر، محبت، صفا و صميميتي ميانشان وجود ندارد.
وي با اشاره به اينکه اثر حاضر با زباني داستانگونه به شرح زندگي يک زوج پرداخته و لابهلاي مباحث داستاني به بررسي علل از هم پاشيدگي خانوادهها، اثرات و تبعات طلاق در خانوادهها، جامعه، نحوه پيشگيري و درمان آن پرداخته است، توضيح داد: داستان شخصيتهاي اين نوشته که به صورت مجموعه دو جلدي منتشر شده از مسايل، مشکلات و معضلات موجود بر سر راه زندگي يک زوج از هم گسيخته حکايت ميکند.
رضوي به يکي از اهداف خود در نگارش اين مجموعه کتاب اشاره کرد و گفت: تلاش کردم تا ارتباط و روابط تنگاتنگ و غيرقابل انکار اين زوج با محيط پيرامون و اجتماع را در قالب داستان بيان کرده و پيامدهاي آن را براي نسل جواني که به نوعي با اين قبيل مشکلات دست و پنجه نرم ميکنند، انتقال دهم.
وي در ادامه افزود: جلد نخست اين مجموعه کتاب با عنوان «سالهاي پرالتهاب، داستاني براساس يک سرگذشت واقعي» سال 85 و جلد دوم آن در سال 90 منتشر شده است.
رضوي زبان اين نوشتار را عامهپسند و به دور از مطالب کلاسيک و دانشگاهي برشمرد و توضيح داد: توجه به مباحث روانشناسان از جمله نکات قابل توجه اين اثر است. در اين کتاب تلاش شده تا پيامي براي انتخاب مناسب همسر و نحوه صحيح اداره زندگي زناشويي به جوانان منتقل شود. بسياري از مشکلات کنوني خانوادهها به دلايل اجتماعي و اقتصادي ناشي ميشود که نحوه صحيح مديريت اين مشکلات ميان اعضاي خانواده بسيار با اهميت است.
نويسنده «سالهاي پر التهاب» در ادامه افزود: براي سنديت بخشيدن به مباحث کتاب مجموعهاي استنادات کتابخانهاي به مباحث تجربي اثر افزودهام، همچنين پيش از تصحيح نهايي نيز از نظرات يک کارشناس ارشد مطالعات خانواده و يک کارشناس حوزه روانشناسي براي ارزيابي مباحث آن استفاده کردهام.
وي در پاسخ به اين سوال که چرا جلد کتاب «سالهاي پر التهاب 2»با کيفيت نيست، يادآور شد: عکس جلد کتاب بر اساس سليقه شخصيام انتخاب شده اما در انتخاب نوع کاغذ دخل و تصرفي نداشتم و کاغذ جلد کتاب صرفا از سوي انتشارات بعثت انتخاب شده است.
رضوي در ادامه سخنانش افزود: نبود تعلق خاطر زوجين نسبت به يکديگر، بيمهري، خودستايي و حمايت نکردن يکديگر از جمله مباحثياند که داراي اثراتي زيانبار و جبرانناپذير در زندگي زناشويي محسوب ميشوند و در اين کتاب نيز بدان پرداخته شده است.
وي خاطرنشان کرد: اگر ديده ميشود که دو عنوان کتابم داراي دو موضوع متفاوت، يکي در عرصه اقتصاد و ديگري در عرصه علوم رفتاري و روانشناسي به رشته تحرير درآمده، بدون ترديد بر اين نکته استناد داشتم که وجه مشترکي ميان آن دو موضوع وجود دارد. اين وجه مشترک در زمينه اخلاقيات به منصه ظهور ميرسد.
وي افزود: بنابراين در اين دو کتاب با موضوعات متفاوت (يکي مبحث اقتصادي و ديگري مبحث اجتماعي در قالب داستان) به يک نکته مشترک پرداختم که همان اخلاق يا خلاء اخلاقي است.
کتاب «سالهاي پر التهاب 2» در 120 صفحه، 1000 نسخه و بهاي 30 هزار ريال از سوي انتشارات بعثت منتشر شد.