ميزگرد علمي پيرامون شناخت شخصيت بانوي بزرگ اسلام حضرت فاطمه زهرا (س) با عنوان " "حضرت فاطمه زهرا (س) الگوي زن مسلمان" " در مرکز فرهنگي شهر توزلا در بوسني و هرزگوين برگزار شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ، در اين مراسم که توسط رايزني فرهنگي ايران در سارايوو با همکاري انجمن زنان مسلمان در توزلا با نام سميه اجرا شد ، بالغ بر 150 نفر از بانوان مسلمان بوسنيايي همچنين تعدادي از شخصيتهاي علمي و فرهنگي شهر توزلا و نيز اطمينان ، رايزن فرهنگي ايران در سارايوو حضور داشتند .
در اين ميزگرد خانم پروفسور عذرا حسنوويچ ، استاد دانشگاه توزلا بود که در بخشهايي از مقاله خود با مروري بر زندگاني حضرت فاطمه زهرا (س) ، به تلاشهاي خود در جهت الگو برداري از زندگي آن حضرت اشاراتي نمود و زندگي و منش رفتاري حضرت زهرا (س) را بهترين الگو براي زن مسلمان و نيز زنان بوسنيايي بر شمرد .
خانم آيدا حاجي محمدويچ که ليسانس زبان فارسي خود را از دانشگاه تهران اخذ نموده در سخناني به بازگويي خاطرات زندگي در ميان مردم ايران و نقش و جايگاه مقام حضرت فاطمه زهرا (س) در ميان ايرانيان پرداخت .
وي گفت: از آنجا که ايران را وطن دوم خود مي داند و در مدت حضور در ايران اين فرصت را داشته که در بعضي مراسم ويژه بزرگداشت آن حضرت شرکت کند ، سعي کرده که در بازگشت به توزلا ، مراسم مشابهي در اين شهر برگزار کند و تاکنون چند بار موفق به اين کار شده است .
وي در ادامه به ذکر ديدگاههاي پيامبر گرامي اسلام (ص) در خصوص حضرت فاطمه (س) و نامهاي متبرک ايشان پرداختند و به آياتي از قرآن در سوره هاي مبارکه آل عمران ، کوثر و مباهله که مقام آن حضرت را بيان مي دارد ، اشاره نمودند . وي در پايان آن حضرت را جامع صفات خوب و رحمت خداوند براي همه مردم دنيا توصيف نمودند .
در اين قسمت از برنامه گروه همخواني بانوان از مرکز "حاجي تور علي بيگ" الهي نامه کوثر را در مدح حضرت فاطمه زهرا (س) خواندند .
دکتر الوير موسيچ ، استاد دانشگاه زنيتسا و سر دبير فصلنامه بهارستان سخنران بعدي مراسم بودند که در سخنان خود جايگاه حضرت فاطمه زهرا (س) را از ديدگاه ادبا و نويسندگان مختلف مورد بررسي قرار دادند .
خانم دکتر فياض استاد ايراني نيز در سخناني گفت: با توجه به آيه قرائت شده توسط دکتر امير کاريچ ((والعاقبه للمتقين)) خدمت شما مي گويم که خداوند به لطف خود قرآن را براي هدايت فرستاد و در کنار قرآن که صامت بود خداوند هدايتگران زنده و قرآنهاي عملي را که همان اهل بيت (ع) باشند را فرستاد . بسياري از آيات قرآن در رفتار پيامبر و اهل بيت (ع) تجلي يافته است .
وي اظهار داشت: حضرت فاطمه (س) جزو صالحين بودند که واجد کليه شرايط انسان نمونه بودند . خاضع ترين بنده در عبادت خدا ، نه تنها از لغو پرهيز داشتند ، بلکه در زندگي رويکرد تعالي بخشي داشت . به اين معنا که تلاش مي کرد در مسير بندگي خدا بهترين بندگي را به جا آورد . ايشان همچون ديگر ائمه (ع) ويژگيهاي بارزي داشت . تمام تلاش آن بزرگوار در رويکرد عبد و رب خلاصه مي شد .
خانم فياض اظهار داشت: از ديگر ويژگيهاي آن حضرت آزادگي او بود . زن مسلمان به تبعيت از آن حضرت هيچ اسارتي را قبول نمي کند . بهره دهي جنسي ، محدوديتي براي زن مسلمان است به اين معنا که زن مسلمان خود را اسير خواسته هاي حقير بشري مي کند . آزادگي در مکتب حضرت فاطمه (س) آزادگي از قيد بندگي هاي انساني است . زن مسلمان با حجاب خود نشان از آن حضرت دارد و اين چه نشان پر افتخاري است و اميدوارم شما به اين نشان مفتخر گرديد . اميدوارم همچون زنان مسلمان پرافتخار ايراني ، زنان موفق و پرافتخاري نيز در بوسني داشته باشيم .