سمينار "منزلت زن در اسلام" از سوي بنياد حافظ ، 12 خرداد ماه در دانشگاه سايمون فريزر شهر ونکوور برگزار شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، در اين سمينار دکتر سيد محسن فاطمي استاد دانشگاه بريتيش کلمبيا و هاروارد درباره اهميت ارتباطات در جامعه سخنراني کرد و اشاره اي به شخصيت هاي برجسته و کامل فرزندان حضرت فاطمه زهرا (س) نمود و اين که آن حضرت چگونه به عنوان يک مادر خانواده خويش را اداره مي کرده که چنين فرزنداني چون امام حسن (ع) و امام حسين (ع) و حضرت زينب (س) از آن خانواده بار آمده اند.
وي در ادامه خاطر نشان کرد که چگونه حضرت فاطمه زهرا (س) به جزئيات مسائل دروني خانواده و مسئله ايجاد ارتباطات سالم ميان افراد خانواده توجه خاصي مبذول مي داشته اند.
دکتر فاطمي مسئله رابطه حسنه ميان افراد را به صورت وسيع تر بررسي نموده و ياد آوري کرد که يکي از بزرگ ترين اهداف دين اسلام همين ايجاد ارتباطات سالم ميان افراد جامعه مي باشد.
وي اظهار تأسف نمود از اين که جوامع غربي و دنياي مصرفي امروز تمام ارزش زن را به وجود ظاهري او خلاصه کرده است و زنان امروز چنين مي پندارند که بايد تمام توجه شان به ظاهرشان باشد تا ارزش خود را به دست آورند. حال آن که اگر ارتباط زن با درون خويش بنا بر چنين پنداري باشد، ارتباطات او با ديگر افراد نيز موثر از چنين پندار نا درستي خواهد بود.
دکتر فاطمي خاطر نشان کرد که يکي از درس هايي که حضرت فاطمه زهرا (س) به ما مي دهند اين است که نگاه زنان به مقام و شخصيت خودشان بايد تغيير نمايد. زنان بايد گرايش، روش، رفتار و ديدگاه خود را نسبت به خود و دنياي درون و بيرون خود بررسي نمايند تا ارزش و هدف اصلي خود را باز يابند. تنها اين نگاه عميق به خود و هدف واقعي خود است که به زنان يک نوع ثبات قدم، غيرت، اشتياق، استقامت و جديت مي بخشد که لازمه ي اجراء نقش مهم شان در خانواده است.
در ادامه همايش چند نفر از حاضرين سوالاتي پيرامون موضوع مقام زن در اسلام، حقوق زن در اسلام، وظايف و مسئوليت هاي زن در خانواده و تفسير آياتي از قرآن مجيد که درباره زن نازل گشته مطرح نمودند که با اظهار نظر ديگر حاضرين و روشنگري دکتر فاطمي و هم چنين دکتر زيدي که حاضر در جلسه بودند جلسه پر بار تر گشت.