جستجو فارسی / English

تبليغ حجاب نوشته يوسف غلامي

تاریخ انتشار: 1389/08/16     
به اعتقاد جامعه شناسان هيچ پديده اجتماعي بدون علت رخ نمي دهد، جز آنکه ريشه يابي و شناخت علت برخي از آن ها چنان دشوار و پيچيده است که گمان مي شود علت خاصي ندارد. اين پديده ها به سادگي رخ مي دهد و رشد مي يابد اما سامان دهي آن ها همچون کوه ها ناممکن است، يا همچون آب است که به راحتي بر خاک جريان مي يابد اما چون در زمين فرو رود بيرون آوردن آن بسي دشوار است.

موضوع پوشش زنان امروز از زمره همان پديده ها است که در نگاه سطحي علت عمده آن ناآگاهي يا سست اعتقادي و ضعف ايمان است، اما به ديده عميق تر اين پديده برگرفته از عوامل رواني و اجتماعي ديگري است که چاره جويي براي آن بدون شناخت دقيق علت بروز آن ممکن نيست. چنانکه پزشک پيش از چاره انديشي براي درمان بيمار، درصدد شناخت عوامل بيماري و علائم آن بر مي آيد، درد را از علائم آن تشخيص مي دهد و آنگاه به درمان مي پردازد، در پديده هاي اجتماعي نيز بدون شناخت علت دقيق هر پديده ارائه يک راهکار براي اصلاح همه آن ها همانند صدور يک نسخه براي همه دردها است که نه تنها درد و ضايعه را برطرف نمي کند، گاه مشکل را پيچيده تر و درمان ناپذير مي گرداند.


بي تفاوتي زنان و دختران به پوشش اندام، برگرفته از عوامل و انگيزه هاي متفاوتي است که مبلغ بدون شناخت دقيق علت آن نمي تواند در طريق اصلاح رفتار فرد گامي مؤثر بر دارد. شايد يکي از عوامل بي تاثير شدن اندرزها در اين باره همين نکته باشد که معمولا افراد بدون شناسايي انگيزه و علت بد حجابي، با روش و برخوردي ثابت در صدد اندرز و اصلاح بر مي آيند و چون نتيجه اي مشاهده نمي کنند، اينان دلسرد و آنان جسورتر مي گردند و رفته رفته از موضوعي عادي، مشکلي بزرگ پديد مي آيد.


در اين نوشتار سعي شده است پيرامون برخي از انگيزه ها و عوامل مهم تر بد حجابي نکاتي ارائه و آنگاه شيوه کار تبليغي بيان شود.


فهرست مطالب کتاب به شرح زير است:


● پديده کم حجابي زنان


دورنماي عوامل و انگيزه ها


آموزگاران ناآزموده


 

● عوامل بي توجهي بانوان به پوشش اسلامي


1 - سستي و تزلزل ايمان


2 - انحراف اخلاقي و اعتقادي


3 - راهي براي ستيز با جامعه


4- احساس محدوديت، خشونت و سخت گيري


5- انگيزه هاي سياسي


6- عوامل و انگيزه هاي رواني


7. تاثيرپذيري از محيط


8. خودباختگي (کم پنداري خويشتن)


9. الگوهاي ناپذيرفته


10 - آموزه هاي اشتباه


11 - تظاهر به زيست مترقي اجتماعي


اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه مطالعات جنسیت و خانواده
شبکه های اجتماعی

ایتا بله آپارات