جستجو فارسی / English

همايش نقش زنان در فعاليت هاي بشردوستانه برگزار شد

تاریخ انتشار: 1389/02/25     
رييس مرکز امور زنان و خانواده در همايش نقش زنان در فعاليت هاي بشردوستانه گفت: "نظام صيانتي زنان از فرهنگ؛ مهمترين اولويت اقدامات بشردوستانه اين قشر است

به گزارش پايگاه اطلاع رساني مرکز امور زنان و خانواده: مريم مجتهدزاده مشاور رييس جمهور و رييس اين مرکز  روز دوشنبه 20 ارديبهشت ماه در اولين همايش بررسي راه هاي تقويت نقش زنان در فعاليت هاي بشر دوستانه حضور يافت.
رييس مرکز امور زنان و خانواده در اين همايش به بيان سخنراني در خصوص نقش زنان در اقدامات بشردوستانه پرداخت.
گفتني است نماينده ولي فقيه؛ آيه الله غيوري؛ دکتر فقيه رييس سازمان هلال احمر و جمعي از انديشمندان مسائل زنان از جمله حاضران در اين همايش بودند.
مجتهدزاده که در سالن هتل انقلاب در جمع خيرين و انديشمندان مقوله بشردوستي سخن مي گفت، با اشاره به فلسفه خلقت و نظام زوجيت بر ضرورت توجه به روح نوع دوستي در بشر تاکيد کرد.
مشاور رييس جمهور با ريشه يابي تمامي جنگ ها در دور شدن از حس نوع دوستي تصريح کرد: اگر اسلام را بشود در يک عبارت خلاصه کرد بايد آن را "آيين نامه بشردوستي در زمين" خواند.
رييس مرکز امور زنان و خانواده اهميت مقوله بشردوستي را به حدي دانست که حتي منکران حق؛ خيلي مواقع دست به دامان شعاري اين اصل شده و با سوء استفاده از اين حقيقت پايدار، جنگ را چنين توجيه اخلاقي مي کنند که مي خواهيم به واسطه آن از بي‏گناهان در مقابل آسيب هاي مشخص حفاظت کنيم!!
وي افزود:"هرچند آنچه در هيرو شيما و ناکازاکي ژاپن، صبرا و شتيلاي لبنان، بوسني و هرزگوين، عراق و افغانستان؛ غزه فلسطين و ديگر نقاط جهان روي داده است عکس اين مطلب را به جهان ثابت کرده و اين علامت سوال را در اذهان بشر پررنگ ساخته که حقوق بشر و قانون بشر دوستانه بين المللي کجاست؟!"
مريم مجتهدزاده درادامه سخنان خود با اشاره به نقش محوري زنان در خانواده و اجتماع؛ اين قشر را داراي جايگاه ممتازي در انتشار حقيقت روح بشردوستي برشمرد.
وي در اين زمينه افزود:"از سويي استقرار فرهنگ تفاهم، ايثار و بشردوستي در خانواده و جامعه جز از مسير اثرگذاري؛ نهادينه سازي و تربيت مادري ممکن نخواهد بود."
مشاور رييس جمهور برشمردن ايران، به عنوان داعيه دار روح بشردوستي اظهار داشت: "به نظر من، ما اگر تعريف نو و جامعي از بشردوستي که ملهم از نظام تفکري وحي باشد به جهان ارائه دهيم و آن را جايگزين ادبيات کاذب بين المللي نماييم يکي از مقدس ترين خدمات را به بشردوستي انجام داده ايم."
رييس مرکز امور زنان و خانواده بهبود نقش زنان در فعاليت هاي بشر دوستانه را نيازمند قواعد متقن و هماهنگي نهادهاي داخلي و خارجي برشمرد.
وي اذعان داشت:"زنان ما نيز به لحاظ نسل به نسل بودن لازم است در اين زمينه تحت آموزش، عمل و کنترل قرار گيرند که از طريق به کارگيري نهادهاي داخلي، عناصر، الگوها و مدل هاي تهيه شده در جامعه زنان، نهادينه بشود و نهادهاي خارجي، عناصر بين‌المللي بشردوستانه را پس از جمع‌آوري در اختيار نهاد دولتي قرار دهد تا سياستگذاري تنظيم و اجرا گردد."
مريم مجتهدزاده دقيق کردن و نهادي ساختن زنان در عرصه فعاليت هاي بشردوستانه را مستلزم سه فرآيند فرهنگ‌يابي، فرهنگ‌پذيري و جامعه‌پذيري دانست و در اين خصوص تاکيد کرد: "اولويت بخشي در اين زمينه به مسائل فرهنگي بر مي‌گردد. تبليغات، خودشناسي، ديگرشناسي، نوع‌شناسي، نيازسنجي و نقد مثبت و منفي خود در اين عرصه به صورت مفصل مي‌تواند از جمله موثرترين راه ها براي تقويت و بهبود نقش زنان در فعاليت هاي بشردوستانه باشد."
مشاور رييس جمهور در بخش پاياني بيانات خود پنجره تازه اي را در خصوص مقوله بشردوستي بر مخاطبان گشود و ابراز داشت: "با توجه به اقتضائات کنوني جوامع در حال توسعه بويژه ايران در خصوص جنگ نرم، ما براي مهندسي فرهنگي اسلامي جامعه و بازسازي اذهان مخاطب شبيخون، به نظام صيانتي زنان در قالب اقدامات بشردوستانه نيازمنديم. به نظر من اولويت ابتدايي براي فعاليت زنان بشردوست در شرايط فعلي همين است."
شايان ذکر است متولي اين همايش که با همکاري دانشگاه هاي تهران و الزهراء برگزار شد؛ دفتر امور زنان جمعيت هلال احمر بود. همچنين در پايان، مراسم تجليل از خيرين و برگزيدگان علمي همايش با حضور مشاور رييس جمهور انجام شد.

 

اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه جنسیت و خانواده
فروشگاه اینترنتی
شبکه های اجتماعی

ایتاسروشآپاراتاینستاگرام