جستجو فارسی / English

گزارشي از برگزاري همايش «حجاب و عفاف اسلامي ويژه دانشگاهيان»

تاریخ انتشار: 1389/03/01     
سومين جشنواره دختران آفتاب با موضوع «حجاب و عفاف اسلامي ويژه دانشگاهيان»، همايش يک روزه اي را در ساختمان خوارزمي، سالن دکتر توراني دانشگاه الزهرا با حضور سرکار خانم دکتر حسينيان، معاونت محترم پژوهشي و سرکار خانم ايزدي، معاونت محترم دانشجويي در روز 20 ارديبهشت 1389 از ساعت 10 الي 12 برگزار کرد

به گزارش روابط عمومي دانشگاه الزهرا (س)، سومين جشنواره دختران آفتاب با موضوع «حجاب و عفاف اسلامي ويژه دانشگاهيان»، همايش يک روزه اي را در ساختمان خوارزمي، سالن دکتر توراني دانشگاه الزهرا با حضور سرکار خانم دکتر حسينيان، معاونت محترم پژوهشي و سرکار خانم ايزدي، معاونت محترم دانشجويي در روز 20 ارديبهشت 1389 از ساعت 10 الي 12 برگزار کرد. در اين مراسم که دانشگاه الزهرا ميزبان سرکار خانم سهرابي نماينده آيسسکو، سرکار خانم دکتر روح افزا از دانشگاه منچستر لندن؛ خانم طوبي نرسون مز از کشور ترکيه، خانم دکتر عابده پروين از کشور پاکستان، خانم کماله رضا اوا از کشور آذربايجان، خانم راميه مويي از کشور کوزوو بود، پس از تلاوت آياتي چند از کلام الله مجيد و پخش سرود ملي، جناب حجت الاسلام و المسلمين آقاي دکتر خان بيگي، رئيس دفتر نهاد مقام معظم رهبري در دانشگاه الزهرا، ضمن خير مقدم به ميهمانان محترم در مورد مساله حجاب و عفاف بيان داشتند که: «حجاب همواره ميل بشري بوده است. پوشش امري فطري است و اين حداقلي از پوشش را براي فرد بيان مي کند اما پوشش عقلي حد بالاتري از پوشش را در نظر مي گيرد. در بهداشت جنسي دو مساله توامان در نظر بايد گرفته شوند احکام نگاه کردن و احکام پوشش که براي هر دو جنس مرد و زن مطرح گرديده اما سنگيني احکام نگاه کردن متوجه مردان است و سنگيني احکام پوشش متوجه زن است.» وي در ادامه با تاکيد بر انواع حجاب فطري و حجاب عقلي، نوع متکامل را حجاب وحداني مطرح کرد که اين نکته تاکيد و ويژگي بارز دين مبين اسلام است که با بحث محرم و نامحرم مشخص مي گردد. حاج آقا خان بيگي فرمودند:«مساله محرم و نامحرم ارتباط وسيق بين روح و روان آدمي، فطرت انسان و قانون خدا را نشان مي دهد که اين خود معجزه اي است.» ايشان در خاتمه حجاب را اساس سلامت رواني و حفظ خانواده دانستند و آن را پديده اي عقلاني دانستند و آن را داراي قابليت جهانشمولي دانستند که اگر به درستي تبيين شود براي همه قابل پذيرش خواهد بود.

در ادامه خانم طوبي نورسون مز و خانم کماله رضا اوا به بيان تجربيات خودشان از کشورهاي ترکيه و آذربايجان از مساله حجاب پرداختند. خانم نورسون مز که از کشور ترکيه در اين همايش شرکت کرده بود، عضو NGO مبارزه براي احقاق حقوق زنان با حجاب در ترکيه مي باشد، ضمن بيان وضعيت کنوني کشور ترکيه در زمينه حجاب ابراز کرد:«اولين انقلابي که از 1923در ترکيه رخ داد انقلاب در پوشش بود که مردان اجازه پوشيدن کلاه و زنان اجازه استفاده از روسري يا چادر را نداشتند و در حال حاضر دختران محجبه امکان حضور در دانشگاهها و ادارات براي کار کردن را در کشور ترکيه ندارند.» طوبي نورسون مز جزء آخرين گروه دختراني بودد که اجازه يافتند در ترکيه وارد دانشگاه شوند. وي بيان کرد که براي ادامه تحصيل در مقطع کارشناسي ارشد رشته مطالعات اروپا مجبور به ادامه تحصيل در مالزي گرديده و اکنون از مبارزين آزادي زنان با حجاب در ترکيه مي باشد.

خانم کماله رضا ضمن ابراز خوشحالي از شرکت در همايشي با نام حضرت زهرا عليه السلام، گفت مساله حجاب هميشه انسان را به ياد حضرت زهرا مي اندازد و در تمام طول تاريخ به حجاب اهميت ويژه اي داده شده است و حضرت علي فرمودند که زکات زيبايي عفت است.

پس از آن خانم عابده پروين و راميه مويي به بيان ديدگاه هايشان پيرامون مساله حجاب پرداختند. خانم مويي از کشور کوزوو در مورد اسلام و حجاب در کشور خودش توضيح داد و بيان کرد که براي ادامه تحصيل و درس خواندن در کوزوو مشکلاتي داشته است. خانم عابده پروين از پاکستان عنوان کرد که در اسلام حجاب مطرح شده براي پوشاندن خودمان از نگاه نامحرم است. زنان در رسانه ها نقش مهمي بازي مي کنند و به همين دليل رسانه هاي غربي از زنان به عنوان ابزاري استفاده مي کنند. وي با اشاره به فعاليت خود در زمينه اصلاح نگرش به حجاب و عفاف بيان داشت که رسانه ها بهترين نقش را در اين زمينه مي توانند ايفا کنند.

در پايان، سرکار خانم دکتر روح افزا، دکتراي الکترونيک به بيان نظراتشان در خصوص حجاب و عفاف و بررسي کوتاهي بر وضعيت جوامع غربي در اين زمينه پرداختند. ايشان گفتند:«در حال حاضر فشار بر روي مراکز تحصيلي است و اين رفتارها مغاير ادعاي حقوق بشر در غرب است. اصول حقوق بشر در قرن 21 کاملا واژگونه شده است. در جامعه کنوني غربي يا زن را به عنوان يک کالا ديده مي شود و يا در ديدگاههاي فمنيستي با ناديده گرفتن حتي فيزيولوژي او، مي خواهند در حد مردان به تصوير کشيده شود.» ايشان مهمترين ويژگي فرهنگ اسلامي را توجه به مقام و جايگاه مادري مي دانند که تربيت يک انسان را بالاترين بعد جلوه خداوندي در زن مي داند و اين موضوعي است که هر چه بيشتر در فرهنگ غربي در حال کمرنگ شدن است.

در ادامه برنامه، مهمانان به بازديد از مراکز مختلف دانشگاه از جمله سايت افق، کتابخانه مرکزي، آزمايشگاه بيومديکال مرکز پژوهشکده زنان، دانشکده رياضيات و دانشکده هنر پرداختند. اين مراسم با صرف ناهار در رستوران ترمه خاتمه يافت.

 

اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

فروشگاه اینترنتی
سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه مطالعات جنسیت‌وخانواده
شبکه های اجتماعی

ایتا بله آپارات