جستجو فارسی / English

معرفي کتاب:کتاب سيطره جنس

تاریخ انتشار: 1389/03/05     
کتاب «سيطره جنس» از سوي نشر ني‌ منتشر شده است

کتاب «سيطره جنس» از سوي نشر ني‌ منتشر شده است. اين اثر، فمنيسم را به عنوان جنبشي اجتماعي که از زمان شکل‌گيري به دنبال پشتوانه‌هاي فلسفي مختلفي بوده است، در مکاتب ليبراليسم، ‌رمانتيسم، اگزيستانسياليسم و فمنيسم راديکال بررسي مي‌کند.\
به گزارش خبرگزاري کتاب ايران(ايبنا)، فمنيسم؛ جنبشي اجتماعي است که در جست‌وجوي پشتوانه‌هاي فلسفي، به مکاتب مختلفي نظير ليبراليسم در عصر روشنگري، رمانتيسم در قرن نوزدهم، اگزيستانسياليسم در نيمه قرن بيستم و چپ نو در دهه‌هاي شصت و هفتاد روي آورد.

اين اثر در پي توضيح چگونگي اتکاي فمنيسم به اين مکاتب و نيز در پي پاسخ به اين پرسش است که تا چه حد اعتبار و کارآمدي و پايايي گرايش‌هاي مختلف زنانه‌گري متناسب با اعتبار و کارآمدي و پايايي مکاتبي است که پشتوانه فلسفي آن بوده‌اند.

در بيشتر کتاب‌ها و مقالاتي که درباره موضوع فمنيسم نوشته مي‌شوند، اين نکته مورد تأکيد قرار مي‌‌گيرد که فمنيسم عقيده يا مکتبي مشخص و قابل تعريف نيست و به‌سختي مي‌توان هويت واحدي براي نظرگاه‌هاي متعددي که زير اين نام قرار مي‌گيرند، ارايه کرد. گاهي گفته مي‌شود که اختلاف آرا در ميان صاحب‌نظران فمنيست به قدري زياد است که در تضاد با يکديگر قرار مي‌گيرند و بنابراين نمي‌توان آنها را در يک مقوله جاي داد.

نظريه سياسي فمنيسم معاصر به شدت متنوع است،؛ هم در مقدمات هم در نتايج. البته اين موضوع تا حدودي درباره ديگر مکاتب و تئوري‌ها نيز صدق مي‌کند و علت آن است که آن چه در جهان وجود واقعي و ملموس دارد، متفکرانند، نه مکاتب.

پس از آن که متفکران در گوشه و کنار بخش‌هايي از عقايدشان را مطرح کردند، ديگران با هدف تسهيل شناخت آنان، دست به طبقه‌بندي زده و چند متفکر را در يک مقوله قرار داده، نام خاصي بر آنها مي‌گذارند. روشن است که اين متفکران در بسياري موارد اختلاف نظر دارند، قرار دادن آنها تحت عنوان يک مکتب، امري دشوار و مورد اختلاف است، به همين دليل به کرات پيش مي‌آيد که متفکري، انتسابش را به يک مکتب که نزد عموم مشهور است، انکار مي‌کند.

«سوزان جيمز» درباره تعريف عام فمنيسم مي‌گويد: «فمنيسم بر اين باور استوار است که زنان در مقايسه با مردان مورد ستم‌اند يا در وضعيت نامساعدي قرار دارند و ستمي که بر آنها مي‌رود، ستمي نامشروع يا ناموجه است.» با توجه به تفاسير زيادي که از زنان و ظلم وارد بر آنها وجود دارد،‌ نمي‌توان فمنيسم را يک اصل واحد فلسفي يا دربردارنده يک طرح سياسي مورد وفاق دانست.

محققان اين اثر، فمنيسم را از دريچه مکاتب ليبراليسم، ‌رمانتيسم و اگزيستانسياليسم بررسي کرده، در فصل پاياني فمنيسم راديکال را با نگاهي به مکتب انتقادي و چپ نو، کاربست نظريه انتقادي در فمنيسم، عشق و خانواده و خودبسندگي زنانه از نظر مي‌گذراند.

کتاب «سيطره جنس» با تأليف مرتضي مرديها و محبوبه پاک‌نيا، در شمارگان 1650 نسخه،‌207 صفحه و بهاي 36000 ريال از سوي نشر ني منتشر شد.

اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

فروشگاه اینترنتی
سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه مطالعات جنسیت‌وخانواده
شبکه های اجتماعی

ایتا بله آپارات