معرفي کتاب نقد فمينيسم از منظرنويسندگان غرب
پديدآورنده : سيدجعفرحق شناس
انتشارات باقرالعلوم عليه السلام
اين کتاب ترجمۀ برخي از مقالات نويسندگان غربي در نقد فمينيسم است که در گروه مطالعات زن و خانوادۀ پژوهشکده باقرالعلوم تأليف شده است .
جريان فمينيسم يا جريان دفاع از حقوق زنان که سالها پيش در غرب تولد يافت اينک پس از سپري شدن بيش از سه قرن، تحولاتي شگرف را در نقشها و جايگاههاي فردي، خانوادگي و اجتماعي زنان رقم زده است.
تغييرات جنسيتي عصر حاضر، چالشها و معضلات و بحرانهاي شديدي را در جهان غرب پديدار ساخته است به گونهاي که شمار زيادي از انديشمندان و پژوهشگران آن ديار زبان به نقد گشوده و چالشهاي گستردهاي را در برابر فمينيسم گشودهاند. آسيبهاي شديد خانواده، گسستهاي عاطفي، افزايش سن ازدواج و ظهور پديدههايي همچون خانوادههاي تک والد، فرزندان طلاق، فرزندان نامشروع و بي هويت، سقط جنين گسترده، همجنسگرايي و دهها مشکل ديگر که در حوزهي روابط زن و مرد پديد آمده است همگي حاکي از بحران جدّي فمينيسم در عصر حاضر است.
با اين همه با تأسف شاهد تحقق و پيگيري آموزههاي فمينيستي در کشور اسلامي ايران هستيم که ميتوان به نمونههاي آشکاري همچون برهم خوردن نقشها و جايگاههاي جنسيتي در سطح خانواده و جامعه، کاهش حريمهاي جنسي، گسترش اختلاط و بيبندوباري جنسي و کاهش حساسيتهاي عمومي در اين زمينه اشاره نمود که هوشياري همگان و تدبير متوليان امور کلان کشور را ميطلبد.
کتابي که پيش روي شماست مجموعه مقالاتي است که در فضاي جامعهي غرب در انتقاد از ابعاد نظري و عملي فمينيسم نگاشته شده است. مقالات اين مجموعه که به زبان انگليسي نگارش يافته بود از ميان دهها مقاله انتخاب و پس از ترجمه توسط مترجمان و مقابله و تصحيح نهايي توسط ناظر و سرويراستار ترجمه، مورد بازبيني و بررسي قرار گرفت. آنگاه با حضور سرويراستار ترجمه در طي جلسات متعدد، نارساييها و ابهامات متن برطرف و اصلاحات لازم به عمل آمد. افزون بر اين، در پارهاي از موارد تصرفاتي اندک در مقالات از جهت تلخيص و حذف مباحث غير ضروري انجام گرفت تا مقالات نهايي به دور از پيچيدگيهاي رايج در ترجمهها ارائه شود.
عناوين مقالات منتشر شده در اين کتاب عبارتند از:«تحليلي کوتاه از فمينيسم و نتايج آن در غرب»، «ده دروغ فمينيسم»، «شش نيرنگ فمينيسم»، «پوچي فمينيسم»، «مردان آمريکا مردانگي خود را از دست داده اند»، «فمينيسم براي زنان زيانبار است»، «چگونه جنبش زنان، نفرت از مردان را به زنان آموخت»، «بازي هاي مهم فمينيستي در سازمان ملل متحد»، «آيا زنان واقعا خواهان کار در بيرون از خانه اند»،«بحران زندگي خانوادگي در غرب» و «سنت هاي اسلامي و نهضت فمينيسم: تقابل يا تعاون».
لازم به ذکر است که در ترجمهي مقالات از ترجمهي تحتاللفظي خودداري شده و برگردانِ مفهومي و کلامي مورد توجه قرار گرفته است.
در برخي از مقالات پاورقيهاي توضيحي افزوده شده و در مواردي که آيات قرآن کريم يا احاديث در متن مقاله ذکر شده است، آدرس و يا متن اصلي، در پاورقي اضافه شده است.