تاریخ انتشار: 1389/07/11
کتاب «تاثيرات رسانه بر خانواده» با نگاهي انتقادي به اثرات روحي و رواني رسانههاي ارتباط جمعي بر اعضاي خانواده، به قلم سميه مرتضوي نگاشته شد._
نويسنده در اين کتاب با بررسي اثرات هر يک از رسانههاي مکتوب، راديويي و تصويري، اثرات اخبار، اطلاعرساني و فعاليتهاي آن را به چالش کشيده است. مرتضوي با اشاره به اهداف خود از نگارش اين اثر، گفت: استفاده از رسانهها و فناوري نوين براي برقراري ارتباط، به دليل شتابي که به زندگي ميدهند و شرايطي که براي شيوه ارتباط فرد ايجاد ميکنند، آثار عميقي در روابط خانوادگي و اجتماعي انسان دارند.
وي ادامه داد: اغلب برنامههاي رسانهها پيامهاي متفاوتي دارند که هر يک از اين پيامها بر روند عادي و طبيعي زندگي خانوادگي اثرگذارند و در صورتي که خانوادهها مهارت برخورد با پيامهاي مختلف را نداشته باشند، به راحتي آسيب ميبينند.
مرتضوي با بيان اين که زيادهروي در استفاده از وسايل ارتباط جمعي موجب گسست عاطفي در اعضاي خانواده ميشود، اظهار داشت: در اين کتاب به برخي از نمونههاي تجربي در اين باره اشاره شده و در کنار اين موارد، راهکارهاي برخورد با اين موضوع نيز بيان شده است.
وي تصريح کرد: رسانههاي جمعي به ويژه رسانههاي شنيداري که ارتباط آنها يکسويه است، به دليل کارکرد متنوع خود و دگرگونسازيهاي پيوسته، رفته رفته جاي ارتباطهاي دوطرفه از نوع چهره به چهره را گرفته و توانستهاند فضاي انفرادي را جايگزين فضاي اجتماعي خانواده کنند.
مرتضوي با اشاره به برخي از مطالب کتاب، توضيح داد: پيامدهاي ناشي از انس گرفتن با تلويزيون و اينترنت، يکي از مباحث کتاب است که در آن به آسيبهاي ارتباطي زن و شوهر و مادر و پدر و فرزندان پرداخته مي شود.
وي خاطرنشان کرد: در اين کتاب ميخوانيم که ابزارها بايد در خدمت انسانها باشند نه شکلدهنده رفتار آنها و براي طرح اين موضوع نيز نظريهها و نقدهاي افراد مختلف بيان شدهاند.
به گفته مرتضوي، کتاب «تاثيرات رسانه بر خانواده» تا يک ماه ديگر از سوي نشر مدير روانه بازار ميشود.
نظرات