سعادت و شقاوت ملت ها بسته به وجود زن است.(امام خميني ره )
با عنايت به اهميت و نقش زنان در جامعه که نزديک به نيمي از جمعيت کشور را شامل مي گردد. کميته راهبردي دکتر کرمي راد بمنظور مطالعات مربوط به اين قشر از جامعه را در دستور کار کميته راهبردي قرار داده است . ضرورت رسيدگي به چنين اقدامي ميتواند به پاس زحمات عموم زنان جامعه، و استفاده از فرصت هاي پيش روي و با استفاده ازجمعي از فرهيختگان، اساتيدو دانشجويان حال حاضر، بر آن شديم تا بدين وسيله با بررسي و مطالعه در ابعاد گوناگون حقوق و مطالبات اين عزيزان در امور مربوط به قوانين مصوب مجلس شوراي اسلامي، کاستيها و نيازهاي واقعي آنان را احصاء نموده، با جمعبندي تمامي نظرات به راه حل هاي رفع مشکلات نائل شويم.
توسعه به معناي پيشرفت به سوي کاهش فقر و بيکاري، رفع نابرابري، صنعتي شدن بيشتر، ارتباطات بهتر، ايجاد نظام اجتماعي مبتني بر عدالت و افزايش مشارکت مردم درامور است. رفاه اجتماعي زناني که از سرپرست مناسبي برخوردار نيستند، مقوله اي است که به آن توجه چنداني نشده است.
اگر مسايل و مشکلات اين قشر ازجامعه با شاخص هاي رفاه اندازه گيري گردد، شاهد شکاف گسترده اي خواهيم بود. اين دسته زنان از نظر آموزش، بهداشت، اشتغال، موقعيت هاي اقتصادي، فرصت هاي اجتماعي، سياسي، فرهنگي و... از وضعيت مناسبي برخوردار نيستند و اين امر موجب شده است که آنها و فرزندانشان از آسيب پذيري بالايي برخوردار باشند.
براين اساس، براي آسيب شناسي و دست يابي به مشکلات و تنگناهاي زنان بدسرپرست و رسيدن به راه کارهاي عملي براي حمايت هاي قانوني از طريق مجلس شوراي اسلامي و رفع مشکلات اين قشر از جامعه شديم.
از همان ابتداء که اين فکر در ذهن دکتر کرمي راد تراوش کرد، با مشاوره و بررسي، اقدام به تشکيل جلسات اوليه اين کميته با تعدادي از خواهران همشهري نمود. اين هم انديشي و تبادل نظر موجب شد تا در اولين فرصت به موضوعات و مسائل مهم و مختلفي که در چهارچوب قوانين و مصوبات مجلس شوراي اسلامي براي حقوق زنان در جامعه بپردازند.
از جمله مواردي که در طول مدت تبليغات انتخاباتي و نيز قبول مسئوليت نمايندگي مردم شريف کرمانشاه، با برخي مشکلات و معضلات موجود در سطح جامعه وجود داشت، مراجعات عده اي از زنان بدسرپرست و نيازمند بود. موضوعي که تا کنون از نظر قوانين مصوب مجلس، راه حلي براي رفع معضلات و مشکلات آنان ارائه نگرديده است.
گفتني است براي زنان بي سرپرست قانون تکليف آنان را به شکلي که تحت پوشش يکي از مراجع حمايتي، از جمله: کميته امداد امام خميني(ره) و سازمان بهزيستي قرار داده است و به خوبي وضعيت آنان را در ابعاد حقوق مادي، معنوي و اشتغال ، آموزش و رفاهي مشخص نموده است. لذا با مشاهده چنين وضعيتي، برآن شديم تا در اولين فرصت با مطالعه و بررسي لازم ، به مراجع ذيربط از جمله:
1 - مراجعه به سازمان بهزيستي استان
2 - مراجعه به کميته امداد امام خميني(ره)
3 - فرمانداري (دفتر بانوان)
4 - نيروي انتظامي
5 - و...
با اين توضيح که پاسخي به سئوالات بينندگان عزيز سايت و نيز اطلاع رساني بموقع پيرامون اقدامات خوب و موثر کميته راهبردي ويژه خواهران ميباشد که با تشکيل 21 جلسه هم انديشي و برنامه ريزي در اين خصوص انجام گرفت. نتيجه اين فعاليت مستمر منجر به برنامه ريزي همايش ملي آسيب شناسي زنان بدسرپرست گرديد.
به همين منظور با تهيه برنامه مقدماتي براي دستيابي به مطالعه اين کار، اقدام به فراخوان مقاله با اهدافي که در اين رابطه آمده است، شامل:
- شناسايي مشکلات زنان بدسرپرست.
- دست يابي به راه کارهاي قانوني و اجرايي براي حمايت از زنان بدسرپرست.
- زمينه يابي بسترهاي مناسب براي فعاليت اقتصادي زنان بدسرپرست.
موضوع و محورهاي همايش را در سه محور تبيين و براي اطلاع عموم اساتيد و صاحب نظران عزيز چاپ شده است.
از عموم صاحب نظران و فرهيختگان ايران اسلامي درخواست ميشود با ارسال بموقع مقاله، ديدگاه ها و نظرات خود موجبات غناي کار اين تحقيق علمي را فراهم نمايند.
بديهي است طرح تحقيق و پروپزال اين کارمطالعاتي توسط کارگروه تحقيقي (جمعي ازخواهران) آماده شده است که با اجراي همايش مي تواند مقدمات کار تحقيقي را فراهم سازد.
براي کسب اطلاعات کامل به آدرسhttp://www.karamirad.ir مراجعه نماييد.