به گزارش روابط عمومي دفتر مطالعات و تحقيقات زنان، اين ديدار در تاريخ يکشنبه 4/2/90 با حضور جمعي از اساتيد خواهر دانشگاههاي سودان، الجزاير، عربستان، لبنان و عراق در دفتر مطالعات زنان صورت گرفت.
حجت الاسلام والمسلمين زيبايينژاد(مسئول دفتر مطالعات و تحقيقات زنان) ضمن تبيين ديدگاههاي دفتر، اصلاح وضعيت زنان در خانواده و اجتماع را نيازمند ترسيم موقعيت آرماني با شاخصههاي ديني و اقتضائات عصر حاضر دانست. وي با اشاره به شکلگيري جريان ليبرال فمينيسم در کشورهاي اسلامي با رويکرد دفاع از حقوق زنان، خاطرنشان کرد: اين جريانها براي القاي تفکر خود از روش نقد سنتهاي نادرست به عنوان وجه مشترک استفاده کرده و در اين بستر، نگاه خود را القا ميکنند؛ اما ما به دنبال جريان سنتگرايي نادرست و جريان ليبراليستي نيستيم و ترسيم نقطه آرماني متعادل محور اصلي کار ماست.
مسئول دفتر مطالعات زنان با اشاره به سه بُعد اعتقادي، اخلاقي و رفتاري انسان اظهار داشت: اسلام مجموعهاي از گزارههاي اعتقادي، اخلاقي و رفتاري است و مشکل امروز جوامع اسلامي فهم نادرست از دين است. وي در ادامه افزود: تلقي جوامع اسلامي از دين، محدود به بُعد فقه فردي و عملي آن است، درحالي که براي پرورش يک انسان متعادل بايد به هر سه بعد دين توجه داشته باشيم.
زيبايينژاد گفت: اگر دين صرفاً به بخش فقهي آن فروکاسته شود، روابط خانوادگي به روابط خشک و کم نشاطي تبديل شده و بسياري از کارکردهاي مثبت خانواده از دست خواهد رفت. مسئول دفتر مطالعات زنان خاطرنشان کرد، اگر دين به طور جامع عرضه شود حساسيتهاي منفي در خانواده و جامعه نيز کم خواهد شد. آن رسالتي که ما در دفتر مطالعات و تحقيقات زنان و خانواده به دنبال آن هستيم تبيين و ترسيم الگوي جامع براي زنان براساس آموزههاي ديني و اقتضائات عصر حاضر است.
در پايان اين ديدار شرکت کنندگان ديدگاههاي خود را در مورد مباحث زنان مطرح نمودند و خواستار ترجمة آثار پژوهشي در اين حوزه به زبان عربي شدند. ايشان با پيشنهاد طرح شکلگيري گروههاي علمي ـ پژوهشي و برگزاري دورهاي آموزشي مباحث زنان در کشورهاي خود، خواستار بررسي اين طرح شدند.