جستجو فارسی / English

اسناد ناگفته‌هايي از زندگي زنان در دوره مشروطه

تاریخ انتشار: 1390/02/18     
کتاب «اسناد بانوان در دوره مشروطيت دوره دوم و سوم مجلس شوراي ملي» که به زودي از سوي انتشارات کتابخانه مجلس منتشر مي‌شود، در شمار معدود آثاري است که اطلاعاتي را درباره نحوه زندگي، ميزان سواد، مسايل اقتصادي، مشکلات اجتماعي و نحوه تفکر زنان اين دوره بر اساس داده‌هاي تاريخي عنوان مي‌کند

کتاب «اسناد بانوان در دوره مشروطيت دوره دوم و سوم مجلس شوراي ملي» که به زودي از سوي انتشارات کتابخانه مجلس منتشر مي‌شود، در شمار معدود آثاري است که اطلاعاتي را درباره نحوه زندگي، ميزان سواد، مسايل اقتصادي، مشکلات اجتماعي و نحوه تفکر زنان اين دوره بر اساس داده‌هاي تاريخي عنوان مي‌کند.
فاطمه ترک‌چي، پژوهشگر اسناد که تدوين اين کتاب را برعهده داشته است، در گفت‌وگو با خبرگزاري کتاب ايران(ايبنا)، ضمن بيان اين مطب، عنوان داشت: اين اثر را با همکاري علي ططري، رييس مرکز اسناد کتابخانه مجلس و بر اساس مجموعه اسناد آرشيوي کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شوراي اسلامي به رشته تحرير آوردم.

وي با اشاره به اين که اين اسناد براي نخستين بار منتشر خواهند شد، درباره اسناد اين مجموعه و نحوه توليد آنها گفت: بخش اعظم اين سندها شامل نامه‌ها، عرايض و شکايات زنان از مسايل و مشکلات اجتماعي‌اند. در شرايطي که آنها دستشان از همه جا کوتاه مي‌شد و شکايتشان از طريق عدليه و ... راه به جايي نمي‌برد، نامه‌اي به نمايندگان خود در مجلس مي‌نوشتند و استمداد مي‌کردند.

ترک‌چي پراکندگي موضوعي اين نامه‌ها را از نکات جالب اسناد اين مجموعه خواند که بر اساس آنها مي‌توان به اطلاعات زيادي دست يافت و اظهار داشت: از اين رو، پژوهشگران مطالعات زنان به لحاظ سياسي، اجتماعي، ‌اقتصادي و حقوقي مي‌توانند از داده‌هاي اين نامه‌ها و اسناد استفاده کنند.

پژوهشگر حوزه اسناد با اشاره به اندک اطلاعاتي که از دوره مشروطه وجود دارد، يادآور شد: اسناد اين کتاب علاوه بر آن که گوشه‌هايي از تاريخ اجتماعي ايران را در دوره مشروطه آشکار مي‌سازند، اطلاعات جالب توجهي درباره زنان اين دوره تاريخي عنوان مي‌کنند که بر اساس آنها مي‌توان به سنجش ميزان آگاهي، شرايط زندگي زنان در دوره مشروطه و ... دست يافت.

وي با اشاره به کم‌سوادي و بي‌سوادي که در اين دوره تاريخي وجود داشته است، نکته جالب توجه را ارايه پيشنهاداتي مبني بر اصلاحات سياسي و اقتصادي از سوي زنان به نمايندگان مجالس دوره دوم و سوم مجلس شوراي ملي عنوان کرد و گفت: بررسي اين اسناد بخش‌هايي از مشکلات زنان را در جريان استبداد کبير و جنبش‌هاي مشروطه منعکس مي‌کنند.

کتاب «اسناد بانوان در دوره مشورطيت دوره دوم و سوم مجلس شوراي ملي» را انتشارات کتابخانه مجلس شوراي اسلامي در حجمي بيش از 400 صفحه در نوبت چاپ دارد.

 

اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

فروشگاه اینترنتی
سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه مطالعات جنسیت‌وخانواده
شبکه های اجتماعی

ایتا بله آپارات