جستجو فارسی / English

سمينار"حقوق زن از ديدگاه اديان الهي"در اتيوپي برگزارشد

تاریخ انتشار: 1388/04/20     
به مناسبت گراميداشت سالروز تولد حضرت فاطمه زهرا (س) سميناري با عنوان"حقوق زن از ديدگاه اديان الهي"از سوي رايزني فرهنگي ايران و با همکاري وزارت امور زنان اتيوپي درمحل هتل هيلتون برگزارشد

به مناسبت گراميداشت  سالروز تولد حضرت فاطمه زهرا (س) سميناري با عنوان"حقوق زن از ديدگاه اديان الهي"از سوي رايزني فرهنگي ايران و با همکاري وزارت امور زنان اتيوپي درمحل هتل هيلتون برگزارشد.

به گزارش اداره کل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي،اين سميناربا حضور زمانيان سفير ايران، اساتيد و دانشجويان دانشگاه آديس آبابا ،مسئولين وزارت امور زنان و نمايندگان آنان در ساير وزارتخانه ها ، نمايندگان زنان ايالت ها درپايتخت ، خانم يايش رئيس بخش استراتژي و برنامه ريزي آن وزارت به نمايندگي از طرف وزير و تعدادي از انجمن هاي غير دولتي زنان و همچنين خانم دکتر سخايي برگزار گرديد.

غلام علايي سرپرست نمايندگي فرهنگي ايران گفت:  بيستم جمادي الثاني مصادف است با سالروز تولد بانوي اسلام حضرت فاطمه زهرا (س) دخت نبي مکرم اسلام  که اين روز پس از انقلاب اسلامي در ايران به عنوان روز زن ناميده شد.

وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: مذهب نقش بسزايي درزندگي فردي و اجتماعي افراد دارد.کتب آسماني دو دين بزرگ الهي به پيروان خود مي آموزند که با هم مهربان باشند و چگونه به همديگر احترام بگذارند.متأسفانه در بعضي از موارد پيروان آنها به اين مهم توجهي نکرده و باعث چالش در اجتماع خود مي گردند.

علايي گفت: جمهوري اسلامي ايران امروزه مفتخر است که زنان جامعه آن پس از انقلاب اسلامي به درجه اي از رشد و تعالي رسيده اند که در تمامي ابعاد سياسي ، اجتماعي و اقتصادي کشورشان مشارکت دارند.

سرپرست نمايندگي يادآور شد: در سال 2006 ميلادي آمار باسوادي زنان در ايران به حدود 34/80 درصد رسيد که بيانگر رشد 126 درصدي نسبت به قبل از انقلاب اسلامي مي باشد.

وي وضعيت زنان در کشور اتيوپي را نسبت به دهه هاي قبل بسيار رضايت بخش اعلام کرد و اظهار داشت با همت دولت  زنان اين کشور کم کم جايگاه واقعي خود را در جامعه پيدا مي کنند  و برابري زن و مرد دراتيوپي حاکي از توجه جدي دولت به اين قشر از جامعه مي باشد.


دومين سخنران: خانم يايش( Yayes Tesfahuney)رئيس بخش استراتژي وزارت زنان گفت:پس از روي کار آمدن دولت فعلي اقدامات مؤثري در خصوص ارتقاء منزلت زن در کشور برداشته شد که اين در دولت هاي گذشته به هيچ وجه عملي نبود.

وي افزود: دولت متبوعش در صدد است با همکاري و همآهنگي مراکز مذهبي در کشور نسبت به احياء حقوق زنان جامعه خود اقدامات شايان توجهي را معمول نمايد.

نماينده وزير تصريح کرد: عليرغم تبليغات سوء، بعضي ها،اديان الهي حقوق زن را محترم مي شمارند و برعهده رهبران مذهبي  است که در اين خصوص فرهنگ سازي کنند.

خانم اکرام محمد در مقاله خود با عنوان"اسلام و فمنيسم" خطاب به حاضرين اظهار داشت: در تمام جهان موضوع فمنيسم طرفداران و مخالفاني دارد. به عقديده نويسنده جوامع غربي براين باورند که زنان مسلمان تحت حاکميت مطلق همسران خود قرار دارند، از اينرو آنان اسلام را ديني تهاجمي و خشن جلوه مي دهند.

وي در بخش ديگري از مقاله خود مي گويد:برخلاف غربيها نويسندگان مسلمان عقيده دارند که حقوق و آزاديهاي مدني و اجتماعي و اقتصادي که اسلام براي زنان به ارمغان آورده است قابل مقايسه با ديگراديان نيست. نويسنده مقاله يادآور شد که برداشت غربي ها از وضعيت زنان دربعضي از جوامع اسلامي ناشي ازفرهنگ سنتي حاکم برآن جامعه است که آن را به اسلام نسبت مي دهند.

وي افزد: براساس اصول و قوانين اسلامي مردان موظف به تأمين هزينه زندگي و مواظبت از همسران خود مي باشند.در اسلام زن حق ارث بري دارد وکسي مجاز به نفي آن نمي باشد.

خانم دکتر مژگان سخايي در مقاله خود روش هاي نقدي و مقايسه اي جايگاه زن در آموزه هاي اسلامي را مورد بحث قرار داده وبه نقايص و آسيب هاي فمنيسم غربي پرداخت وگفت: فمينيسم شايد توانست برخي از مشکلات زنان را برطرف نمايد اما در بسياري از جنبه هاي ديگر به مشکلات آنان افزود. به عنوان نمونه آمار طلاق افزايش يافت ،ازدواج کاهش چشمگيري يافت. زنان به نقش همسري و مادري خود بي توجه شدند و تنها فعاليت هاي اقتصادي براي آنان حائز اهميت شد. در اين بين مباحث جنس و جنسيت مطرح گرديد و تفاوت هاي زن و مرد نا ديده انگاشته شد.

وي همچنين تصريح کرد :فمنيسم به دليل عدم توجه به جايگاه کريمانه انسان و مسئوليت فردي او صدمات جبران ناپذيري را به اين طبقه از اقشار جامعه وارد کرده است.

خانم سخايي  در ادامه افزود :در نگاه نظامند اسلامي، « توحيد» نقش محورين دارد و عدالت خداوند بر تمام سيستم اعتقادي سايه گستر است.از اينرو جايگاه زن و مرد به عنوان بخشي از عالم بهترين جايگاه مي باشد(نظام احسن).

وي تصريح کرد: زنان و مردان مي بايست خود را بشناسند و جايگاه واقعي خود را دريابند.

در ادامه نويسنده به تحليل فلسفي تفاوت عالم مي پردازد و تفاوت هاي عالم را سر زيبايي عالم مي داند که با عدل الهي سازگار است.

در پايان در نتيجه گيري مقاله آمده است که هر حرکت و جنبشي که برخلاف سنن الهي و قوانين ثابت عالم شکل بگيرد محکوم به اضمحلال است زيرا مورد حمايت پروردگار نيست.


خانم رديت( Rediet Yibekal) در ابتداي مقاله خود با موضوع “IRANIAN WOMEN: Before and After the Islamic Revolution.”،ناخرسندي قدرت هاي شرق و غرب را از ضربات وارده از سوي انقلاب اسلامي ايران  به تفصيل ذکر کرد و اظهار داشت: عليرغم دشمني آنان انقلاب اسلامي تحت رهبري امام راحل و حمايت همه جانبه اقشار مردم با موفقيت به سر انجام رسيد.

وي در ادامه حضور پر رنگ زنان ايراني را يکي از عوامل مهم و اساسي  در به ثمر رسيدن انقلاب اسلامي توصيف کرد و يادآور شد:زنان ايراني در رژيم قبلي از حقوق اوليه خود محروم بودند.

خانم رديت در خصوص دستآوردهاي انقلاب اسلامي گفت : زنان ايراني در طول سه دهه پس از انقلاب به پيشرفته هاي چشمگيري نايل شدند که از جمله آنها مي توان به برابري حقوق زن ومرد ،آگاهي در تنظيم خانواده، افزايش آمار با سوادي ، حضور زنان در پارلمان و مشارکت در مسائل سياسي، اجتماعي و اقتصادي اشاره نمود.

نبي مکنون سردبير و صاحب امتياز هفته نامه آديس آدماس در مقاله اي باعنوان"نقش زنان در جوامع مذهبي تدوين نموده بود"با الهام از اشعار و نظرات حضرت امام خميني (ره) در خصوص زنان  گفت:هنر و يا شعر از نظر آن حضرت يک مهارت بي بديلي است که در آن شاعر و يا هنرمند با ارتباط با خالق خود اثر آفريني مي کند. در اين حالت وقتي آنان به نقطه اوج مي رسند ديگر تفاوت جنسيتي بين آنان مطرح نبوده و تنها انسانيت ملاک عمل قرار مي گيرد.

وي يادآور شد: سطحي نگري در اشعار حضرت امام (ره) مفهومي ندارد بلکه فهم آن در ابعاد مختلف نياز به آگاهي از مسائل معنوي و مذهبي دارد.
سردبير هفته نامه آديس آدماس افزود: در اشعار حضرت امام خميني (ره) در خصوص حقوق زنان مواردي مورد تأکيد واقع شده است که به دو دسته حقوق فردي  و حقوق اجتماعي تقسيم مي شوند.

وي در پايان مقاله خود افزود: اشعار حضرت(ره) بيانگر آنست که مرد از دامان زن به معراج مي رود، از اينرو مي بايست منزلت وشأن آنان در جامعه  مي بايست محفوظ گردد.

برگزاري نمايشگاه عکس مربوط به فعاليت هاي زنان ايراني  در طول سه دهه از ديگر برنامه هاي اين همايش بود.ح.ذ/

 مروه الشربيني " باردار را در دادگاه ناامن آلمان به شهادت رساندند
پيکر "شهيده حجاب " در مصر تشييع شد

خبرگزاري فارس: مردم اسکندريه مصر ديروز پيکر "مروه الشربيني " را که هفته گذشته به خاطر حجابش در آلمان با 18 ضربه چاقو به شهادت رسيده بود، تشييع کردند.
[عکاس: منابع خارجي - مورخ: 88/04/17 تشييع پيکر "شهيده حجاب " در مصر]
● گزارش تصويري مرتبط
-------------------------------

به گزارش فارس به نقل پايگاه خبري اسلام آنلاين، مردم اسکندريه مصر ديروز در فضايي مملو از حزن و اندوه پيکر «شهيده حجاب»، مروه الشربيني را تشييع کردند.
اين در حالي بود که مسجد «قائد ابراهيم» در منطقه الرمل اسکندريه که محل اقامه نماز ميت بر اين شهيده بود، گنجايش جمعيت بيش از سه هزار نفر از تشييع کنندگان پيکر وي را نداشت.
مردم اسکندريه با شعارهاي « الله اکبر» و « حسبنا ا... و نعم الوکيل» پيکر اين زن مصري را تشييع کرده و خواستار قصاص قاتل آلماني وي شدند.
«مروه الشربيني» چهارشنبه گذشته در دادگاه "لوندس کريچ " در شهر "دريسدن " شرق آلمان به دست يک آلماني به نام «آليکس دبليو»، 28 ساله قرار گرفت و کشته شد.
روزنامه الاهرام مصر در اين باره نوشت: اين حادثه با درگيري لفظي بين اين زن و مرد در پارکي در شهر دريسدن شروع شد که در ادامه فرد آلماني اين زن مصري را به خاطر حجاب تروريست خطاب کرد و با حمله به او حجاب را از سر وي برداشت.
در ادامه با شکايت زن به دادگاه آلمان، اين فرد آلماني محکوم به پرداخت 750 يورو مي‌شود اما در دادگاه استيناف مرد آلماني با 18ضربه چاقو اين زن را که سه ماهه باردار بوده را به شهادت رسانيد و "علوي علي عکاز "، همسر اين زن و مرد ديگري را زخمي کرد.
پزشکان حال همسر مروه را نيز که در بيمارستان بستري است وخيم گزارش کرده‌اند.
علوي که با استفاده از بورس تحصيلي در دانشگاه "مکس بلانک " آلمان در رشته مهندسي ژنتيک مشغول تحصيل است و قرار بود تا چند روز آينده از رساله دکتري خود دفاع کند، به همراه همسرش و مصطفي، فرزند سه ساله‌شان از سال 2003 در درسدن آلمان زندگي مي‌کنند.
انتهاي پيام/++

اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه جنسیت و خانواده
فروشگاه اینترنتی
شبکه های اجتماعی

ایتاسروشآپاراتاینستاگرام