مديرکل دفتر امور آسيب ديدگان اجتماعي سازمان بهزيستي کشور اعلام کرد: براي پيشگيري، برنامه ريزي و کاهش اثرات، سند منطقه اي و بومي آسيب هاي اجتماعي 25 استان کشور تدوين شده است.
سيدحسن موسوي روز سه شنبه در همايش اورژانس اجتماعي و ضرورت آن در مجتمع فرهنگي و هنري فدک اردبيل با تاکيد بر انجام مهندسي اجتماعي و توسعه شادمانگي اجتماعي به منظور کاهش اثرات و دامنه آسيب هاي اجتماعي در جامعه افزود: در اين دو زمينه خاص بايد پژوهش هاي عميق ملي و استاني در سطح کشور انجام و نتيجه يافته هاي آن به شکل راهکارهاي عملياتي اجرا شود.
وي افزود: عرصه آسيب هاي اجتماعي عرصه اقدام بر مبناي پند و نصيحت و شعار نيست و بايد کارهاي عملي با استفاده از ظرفيت هاي منطقه اي و ارزش هاي بومي مناطق مختلف کشور انجام شود.
وي با اشاره به تغيير رويکرد و نگرش مديران ارشد کشور براي پيشگيري و درمان آسيب هاي اجتماعي اظهار داشت: امور اجتماعي بايد به سازمان تخصصي آن يعني بهزيستي واگذار شود و از زماني که مسايل آسيب هاي اجتماعي به اين سازمان واگذار شد، کارها و برنامه هاي عملياتي متعددي آغاز شده است.
موسوي شناسايي آسيب هاي اجتماعي نوپديد را از جمله برنامه هاي سازمان بهزيستي اعلام کرد و افزود: اگر اورژانس اجتماعي خوب کار کند، مي توان با مطالعه موارد شناسايي شده توسط کارشناسان اين مرکز، راهکارهاي عملي را براي مقابله و پيشگيري آسيب هاي اجتماعي جديد برنامه ريزي و اجرا کرد.
وي اضافه کرد: براي ارايه خدمات در قالب اورژانس اجتماعي خط تلفن 123 بهزيستي در تمام استان هاي کشور راه اندازي شده و در نيمه نخست امسال 90 شهر ديگر نيز به اين خط متصل مي شود.
موسوي اظهار داشت: اورژانس اجتماعي با بهره گيري از خودروهاي مجهز و با اکيپ ها و کارشناسان متخصص خدمات سيار خود همه روزه از ساعت هشت صبح تا 21 به ارايه خدمات مي پردازد و درصدد هستيم که خدمات آن را شبانه روزي کنيم.
مديرکل دفتر امور آسيب ديدگان سازمان بهزيستي در ادامه افزود: سلامت اجتماعي هدف نهايي ما از راه اندازي اورژانس اجتماعي و خدمات سيار خط تلفن 123 است و خوشبختانه در برنامه پنجم توسعه نيز براي اين منظور مواد قانوني مناسب در حال تدوين است که اميدواريم با تصويب نهايي آن و گنجانده شدن در قوانين بودجه سالانه بتوانيم با راه اندازي اورژانس اجتماعي در همه شهرهاي کشور، خدمات رايگاني را براي برقراري سلامت اجتماعي ارايه دهيم.
اورژانس اجتماعي با شماره تلفن 123، مرکز مداخله تخصصي در شرايط بحراني اجتماعي است که توسط سازمان بهزيستي در همه استان هاي کشور راه اندازي شده است.
اين مرکز خدمات خود را در هفت بخش کودک آزاري، موارد خودکشي، کودکان خياباني و کار، زنان و دختران در معرض آسيب، زوجين متقاضي طلاق، موارد فرار از منزل و همسر آزاري ارايه مي دهد.
لينک خبر: