جستجو فارسی / English

نشست«حضور اجتماعي زن دراسلام»

تاریخ انتشار: 1390/11/27     
حجت‌الاسلام و المسلمين زيبايي‌نژاد در بررسي مفهومي مشارکت اجتماعي گفت، به نظر هر عملي با انگيزه و آثار اجتماعي حتي در خصوصي‌ترين عرصه حيات را در مي توان مشارکت اجتماعي ناميد.

به گزارش روابط عمومي دفتر مطالعات و تحقيقات زنان، نشست «حضور اجتماعي زن در اسلام» از سوي بسيج دانشجويي دانشگاه صنعتي شريف با حضور حجت‌الاسلام والمسلمين زيبايي‌نژاد برگزار شد.
حجت‌الاسلام و المسلمين زيبايي‌نژاد در بررسي مفهومي مشارکت اجتماعي گفت، به نظر هر عملي با انگيزه و آثار اجتماعي حتي در خصوصي‌ترين عرصه حيات را در مي توان مشارکت اجتماعي ناميد. وي اضافه کرد، بسياري از جامعه‌شناسان مشارکت اجتماعي را يک حق مي‌دانند، اما درنگاه ما مشارکت اجتماعي در حالي که يک حق است يک مسئوليت نيز محسوب مي‌شود. اگر مشارکت اجتماعي صرفاً به مثابة يک حق تلقي شود، افراد مي‌توانند از حق خود بگذرند؛ اما در تفکر ديني، افراد نسبت به تعالي اجتماعي مسئول هستند.
مسئول دفتر مطالعات‌وتحقيقات زنان، هدف از مشارکت اجتماعي را افزايش اقتدار و توانمندي جامعه اسلامي و نهادهاي آن در انجام مأموريت‌ها و همچنين اصلاحات اجتماعي به ويژه ارتقاء نگرش‌ها، تمايلات و رفتار عمومي، برشمرد.
زيبايي‌نژاد افزود، در الگوي ديني، مشارکت اجتماعي به «عزت‌مندي آحاد جامعه»، «آزادي به معناي رفع موانع رشدفکري و عملي» و «اخلاق اجتماعي» نياز دارد.
کارشناس دفتر مطالعات و تحقيقات زنان گفت: متأسفانه بعد از انقلاب اسلامي براي مشارکت اجتماعي فراخوان انجام شد، بدون آنکه الگوي مشارکت اجتماعي زنان تعريف شود. امروز شاهديم که مسير مشارکت اجتماعي براي زنان مسيري مردانه است. بهترين نمونة مشارکت اجتماعي را مي‌توان در زمان انقلاب و هشت سال دفاع مقدس جستجو کرد؛ آنجاکه الگوي مشارکت زن و مرد متمايز اما مکمل بود.
وي با بيان اينکه مشارکت اجتماعي جنسيت‌بردار است، همسو بودن مشارکت با ويژگي‌هاي تکويني؛ کم‌هزينه بودن براي جامعه و خانواده محور بودن را از مهم‌ترين ويژگي‌هاي مشارکت اجتماعي زنان برشمرد و تأکيد کرد، به مصلحت آينده کشور است که الگوي مشارکت زنان متمايز اما مکمل طراحي شود.
حجت‌الاسلام والمسلمين زيبايي‌نژاد در پايان جلسه به سؤالات مطرح شده پاسخ داد.

 

اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

فروشگاه اینترنتی
سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه مطالعات جنسیت‌وخانواده
شبکه های اجتماعی

ایتا بله آپارات