جستجو فارسی / English

«گفتمان خانواده؛ ضرورت ها و بايسته ها» در حوراء بررسي شد.

تاریخ انتشار: 1391/07/10     
«گفتمان خانواده؛ ضرورت ها و بايسته ها» در حوراء بررسي شد.
به گزارش روابط عمومي دفتر مطالعات و تحقيقات زنان؛ شماره چهل ودوم نشريه حوراء با موضوع« گفتمان خانواده؛ ضرورت ها و بايسته ها» منتشرشد.

به گزارش روابط عمومي دفتر مطالعات و تحقيقات زنان؛ شماره چهل ودوم نشريه حوراء با موضوع« گفتمان خانواده؛ ضرورت ها و بايسته ها» منتشرشد.
پرونده ويژه گفتمان خانواده در شماره چهل ودوم حوراء از اين جهت حائز اهميت و قابل بررسي مي‌باشد که موارد متأثر از آن به همه حوزه‌ها باز مي‌گردد و تمامي عرصه‌هاي سياسي، اقتصادي، اجتماعي و... مجبور به جهت‌گيري و حتي گاه تبعيت از آن هستند. حوراء با اشاره به اينکه اسلام آمده ‌است تا همة مناسبات بشري را در راه كمال و سعادت قرار دهد و بينش‌ها، گرايش‌ها و رفتارها را در نسبتي هماهنگ و سنجيده، به رشد برساند، تأکيد مي‌کند: ظرفيّت ويژة خانواده به عنوان بستر رشد نيكي‌ها و شايستگي‌هاي انساني، و جايگاه ويژة آن در مناسبات اجتماعي و تمدّني، مي‌تواند خانواده را به عنوان يك گفتمان، موضوع توجّه قرار دهد. البتّه خانواده‌گرايي در اين نگاه، نفي‌كنندة استقلال شخصيّتي و فكري فرد نيست؛ بلكه بهترين بستر براي شكل‌گيري شخصيّت متعادل و مستقلّي است كه در كنار استقلال روحي، همدلي و همفكري و همياري با اعضاي خانواده را از مسئوليّت‌هاي خويش مي‌داند. از اين رو كاهيدنِ دين به مناسبات حقوقي و سهل‌انگاري در اصلاح نظام معنايي سبب شده‌است چيرگي گفتمان‌هاي مادّي، جريان‌يافتن قوانين و حقوق اسلامي را نيز، با تنگنا روبه‌رو سازد. در اين وضعيّت حقوقي، اسلام در بستر فرهنگ بيگانه فهميده و به بازي گرفته مي‌شود. كلام حكيمانة رهبر معظّم انقلاب دربارة ضرورت گفتمان‌سازي ـ اگر به درستي فهميده و با دانش و كوشش پيگيري ‌شود ـ مي‌تواند سرآغاز فصل جديدي در مديريّت راهبردي كشور باشد.
مصاحبه با دکتر محمود حکمت‌نيا، عضو هيئت علمي پژوهشگاه فرهنگ وانديشه، پيرامون «خانواده و مفهوم آن» و دکتر عطاءالله رفيعي آتاني دربارة «خانواده و اقتصاد مقاومتي» بخش گفتگوي اين شماره را به خود اختصاص داده است.
در اين شماره گزارشي از کتاب «حقوق زن وخانواده» وگزارشي با عنوان «هجوم به حجاب» تهيه شده و همچنين کتاب «زن و مسائل قضايي و سياسي» معرفي و در بخش واژه‌نامه به تبيين «فمينيسم خانواده‌گرا» پرداخته شده است.
«حق امتناع زن از تمکين در صورت عدم دريافت مهر» نوشتة حجت الاسلام دهقان و ترجمة «تحليل گفتمان در مطالعات زبان و جنسيت» از مقالات منتشر شده در اين شماره‌اند.
علاقمندان جهت دسترسي به اين نشريه مي‌توانند به سايت دفتر مطالعات وتحقيقات زنان                                                                                                                                
مراجعه کنند wrc.ir .www

اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

فروشگاه اینترنتی
سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه مطالعات جنسیت‌وخانواده
شبکه های اجتماعی

ایتا بله آپارات