جنسيت در زندگي روزمره کتاب "جنسيت در زندگي روزمره" نوشته ماري هولمز با ترجمه محمد مهدي لبيبي و مقدمهاي از دکتر ناصر فکوهي از سوي نشر افکار با شمارگان 1100 نسخه در 204 صفحه منتشر شد.
خبرگزاري مهرـ گروه فرهنگ و ادب: در اين کتاب نويسنده اطلاعات مفيدي در مورد تحول مفهوم جنسيت در طول زمان ارائه ميدهد و مثالهاي گوناگوني از زندگي واقعي براي درک موضوعات مرتبط عنوان ميکند.
فکوهي در مقدمه اين کتاب نوشته است: کتاب در رويکرد عمومي خود عمدتاً به مفهوم جنسيت و به صورت خاص به جنسيت زنانه ميپردازد اما امتياز اساسي آن در اين است که جنسيت را در قالب روزمرگي و به دور از مثالهاي انتزاعي و مباحث نظري کل گرايانه تحليل و توصيف ميکند. اين امر ارزش آموزشي کتاب را به شدت بالا ميبرد و آن را به منبعي مفيد براي پرداختن به دو موضوع جنسيت و زندگي روزمره تبديل ميکند.
چگونه جنسيت به فرآيند بازتوليد اجتماعي، قدرت و سلسله مراتب وابسته است و چگونه توسط اين عوامل ساخته ميشود؟ ما در آينده با کدام چهره از جنسيت روبهرو خواهيم شد؟ نقش جنسيت در جهت دادن به جامعه و فرهنگ چيست؟ هولمز در کتاب "جنسيت در زندگي روزمره" در پي پاسخگويي به اين سوالات است.
از عناوين مباحث کتاب ميتوان به "مرد بودن و زن بودن تنها تفاوت جسمي"، "يادگيري جنسيت و رفتار مطابق با آن در زندگي روزمره"، "روابط جنسيتي در زندگي روزمره"، "مقاومت در برابر جنسيت در زندگي روزمره"، "آينده جنسيت" و "جنسيت، زندگي روزمره و از دست دادن هويت جنسي" اشاره کرد.