جستجو فارسی / English

شماره جديد نشريه حورا منتشر شد

تاریخ انتشار: 1390/05/12     

به گزارش روابط عمومي دفتر مطالعات و تحقيقات زنان شماره 39 نشريه حورا منتشر شد. در اين شماره «دلالت‌ها و عوامل مؤثر بر کنش‌هاي خانواده ايراني» مورد بررسي قرار گرفته است.
در بخش نگاه ويژه، با مروري بر بيانية تحليلي دفتر مطالعات و تحقيقات زنان، تحول وضعيت خانواده در ايران، شکاف نسلي و تغيير در سبک زندگي روزمره، علت اصلي پرداختن بيانيه سال 90 به موضوع مزبور عنوان شده است. در اين بيانيه، خانواده و اجتماع به منزلة آينة تمام نماي يکديگر معرفي شده‌ و بسياري از مسائل اجتماعي، بازگويه‌اي از مسائل خانواده و نشانگر نظم تربيتي و سبک زندگي حاکم بر خانواده قلمداد شده است. بيانية سال جاري با بررسي خانواده در يک نماي کلي، روند خانواده ايراني را در مواجهه با الگوهاي متعدد و تکثيرپذيري از سبک زندگي، روندي دنيايي و منابع معنادهنده به کنش‌هاي خانواده را در حال تکثر تحليل کرده و يکي از مهم‌ترين نشانه‌هاي دنيايي شدن را تغيير مفهوم ديني کمال به مفهوم دنيايي موفقيت مي‌داند. و بالاخره در پايان بيانيه، توجه به نظريه تکاملي انقلاب اسلامي به عنوان راهبردي براي آينده، به جامعه مديريتي کشور، نخبگان و خانواده توصيه مي‌شود.
در بخش گفتگوي اين شماره با دکتر نعمت الله فاضلي، عضو هيأت علمي دانشگاه علامه طباطبائي، پيرامون «خانواده و رسانه‌اي شدن آن»؛ و دکتروحيد شالچي، عضو هيأت علمي دانشگاه علامه طباطبائي، پيرامون «خانواده ايراني و بازتوليد ارزش‌هاي آن» ودرباره‌«طراحي درخت‌سبک زندگي تجويزي اسلامي» با حجت الاسلام والمسلمين دکتر محمد کاوياني، عضو هيأت علمي پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، مصاحبه هائي‌صورت گرفته است.
همچنين «سقوط ولايت در ازدواج باکره در فرض منع غير موجه ولي» نوشته حجت الاسلام سجادي امين،‌‌‌‌ «خانواده هسته‌اي بر اساس انديشه جامعه شناختي پارسونز» اثرزهرا امين مجد و«زنان، مصرف و سبک زندگي» نوشته زينب زادسر، از مقالات منتشر شده در اين شماره‌اند.
در اين شماره گزارشي از سفر فريبا علاسوند نويسنده کتاب «زنان در موازنه حق و تکليف »به ايتاليا؛ و در بخش واژه‌نامه مبحث «جامعه‌شناسي جنسيت» به کوشش سميه حاجي اسماعيلي؛ «جامعه‌شناسسي فمينيستي» اثر فهيمه زارع و «تفاوت‌هاي جنسي» به کوشش فاطمه سعيدي آمده است. بخش ديگري از نشريه به گزارش کتاب «واي واي اروپا، آمريکا» و معرفي کتاب «مصرف و سبک زندگي» اختصاص يافته است.
علاقمندان جهت دسترسي به اين نشريه مي‌توانند به سايت دفتر مطالعات و تحقيقات زنان به آدرس
 womenrc.ir.www  مراجعه فرمايند.

اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه مطالعات جنسیت و خانواده
شبکه های اجتماعی

ایتا بله آپارات