جستجو فارسی / English

بررسی حقوقی جامعه شناختی حجاب در کتاب مسئله حجاب در غرب

تاریخ انتشار: 1391/08/08     
بررسی حقوقی جامعه شناختی حجاب در کتاب مسئله حجاب در غرب
دلایل رویگردانی از حجاب و مخالفت با آن در غرب و عملکردهای قانونی برخی کشورهای غربی از محورهایی است که در کتاب مسئله حجاب در غرب؛‌ بررسی حقوقی جامعه‌شناختی به بحث گذاشته می شود.

دلایل رویگردانی از حجاب و مخالفت با آن در غرب و عملکردهای قانونی برخی کشورهای غربی از محورهایی است که در کتاب مسئله حجاب در غرب؛‌ بررسی حقوقی جامعه‌شناختی به بحث گذاشته می شود.

 به خبرگزاری شبستان، کتاب «مسئله حجاب در غرب؛‌ بررسی حقوقی ـ جامعه‌شناختی» با موضوع سیر تطور مفهوم حجاب در غرب از 1500 قبل از میلاد تاکنون، به قلم علی غلامی و به همت دانشگاه امام صادق(ع) منتشر شد.
بنابراین گزارش، این کتاب با هدف بررسی حقوقی ـ جامعه‌شناختی از مسئله حجاب در غرب و در چهار فصل به رشته تحریر درآمده است که فصل نخست آن «مفهوم و چرایی سیر تطور حجاب» نام دارد و مفهوم حجاب به ویژه از منظر شرع و سپس سیر تطور آن را به بحث می گذارد.
در فصل دوم با عنوان «دلایل رویگردانی از حجاب و مخالفت با آن در غرب» ‌در سه حوزه شناختی، گرایشی و رفتاری عوامل منفی ضد حجاب را تحلیل می کند؛ همچنین، در فصل سوم که «دلایل اقبال به حجاب در غرب» نام دارد، ‌کلیه عوامل سوق دهنده مردم در غرب به حجاب را مورد طرح و تبیین قرار می دهد.
علاوه بر این، در فصل چهارم ابتدا عملکردهای قانونی برخی کشورهای غربی و در رأس آن فرانسه علیه حجاب تشریح شده و در ادامه، ‌این روند قانونی و امنیتی با استفاده از مبانی خود غربی‌ها و مبانی حقوق بشری، ‌عقلی و فطری مورد نقد و بررسی قرار می گیرد.
این گزارش می افزاید: در معرفی این اثر می خوانیم: حجاب و پوشش به‌عنوان گزاره‌ای فطری در نهاد بشر، عمری برابر عمر بشر دارد و بر همین اساس، کلیه ادیان الهی در صدد تأیید و ترویج آن برآمده‌اند و حتی مکاتب بشری نیز از این قاعده مستثنی نبوده و حاوی دستوراتی جهت توصیه پیروان خویش به حجاب و پوشش هستند.
در غرب، پدیده حجاب و پوشش، وضعیتی جدا از سایر مناطق دنیا ندارد و از حدود 1500 سال قبل از تولد حضرت عیسی(ع)، تاریخ موجود غرب نشان‌دهندة التزام مردمان آن دیار به‌حجاب و پوشش است. این التزام در دوره‌هایی که آموزه‌های ادیان به صورت جدی‌تری مدنظر قرار می‌گرفته، از شدت بیشتر و در سایر زمان‌ها از شدت کمتری برخوردار بوده است.
تصویرسازی غلط از حجاب، تعبیر اشتباه از مفاهیم مهمی همچون آزادی، تساهل، خردگرایی، نسبی‌گرایی، فردگرایی و... در حوزه شناختی، تبلیغات گسترده رسانه‌ای علیه حجاب و افراد محجبه به‌وسیله رسانه‌ها، فمینیسم، افکار عمومی و... در حوزه گرایشی و تضعیف خانواده، تشییع فساد و تحمیل آن، تضعیف اخلاق و ارزش‌ها و... در حوزه رفتاری تنها بخشی از آن چیزی است که در غرب علیه حجاب در جریان است و نه به‌عنوان یک پدیده طبیعی و خودجوش بلکه به‌عنوان یک برنامه و طراحی از پیش تعیین شده دنبال می‌شود.

شایان ذکر است، کتاب «مسئله حجاب در غرب؛‌ بررسی حقوقی ـ جامعه‌شناختی»، به قلم علی غلامی، در 400 صفحه و به قیمت 110 هزار ریال، برای نخستین بار از سوی دانشگاه امام صادق(ع) منتشر شده است .

 

اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه مطالعات جنسیت و خانواده
شبکه های اجتماعی

ایتا بله آپارات