جستجو فارسی / English

هم انديشي موضوع شناسي مسائل جنسيتي اقتصاد برگزار شد.

تاریخ انتشار: 1391/08/11     
هم انديشي موضوع شناسي مسائل جنسيتي اقتصاد برگزار شد.
نشست هم انديشي\"موضوع شناسي مسائل جنسيتي اقتصاد\" با حضور اعضاي هيات علمي به همت مديريت پژوهش دفتر مطالعات و تحقيقات زنان برگزار شد.

نشست هم انديشي\"موضوع شناسي مسائل جنسيتي اقتصاد\" با حضور اعضاي هيات علمي به همت مديريت پژوهش دفتر مطالعات و تحقيقات زنان برگزار شد.
 به گزارش روابط عمومي دفتر مطالعات و تحقيقات زنان؛  در اين جلسه دکتر محمدجواد توکلي، عضو هيات علمي موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني‌(ره)، ديدگاه‌ها و دستاوردهای خود را در حوزه موضوع شناسي مسائل جنسيتي اقتصاد بيان کرد.
توکلي در ابتداي بحث ابراز داشت: در مباحث دانش اقتصاد، مباحث جنسيتي به دو گونه مطرح شده است. برخي از مباحث در بدنه دانش اقتصاد به عنوان مطالعات درجه اول مطرح شده‌اند. اين مباحث به طور عمده در قالب كاركردهاي مختلف زن و مرد در فعاليت و رفتارهاي اقتصادي مطرح شده‌اند. در دهه‌های اخير، مباحث جنسيتی اقتصاد در قالب رويکردهای اقتصاد جنسيت و اقتصاد فمينيستی گسترش يافته است. با گسترش مطالعات فلسفه اقتصاد، رويكردهاي جنسيتي در سطح بررسي درجه دوم دانش اقتصاد نيز ظهور پيدا كرده است.
عضو هيئت علمي مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره)  با بيان رويکردهاي مختلف در مطالعات اقتصاد و جنسيت افزود، رويکرد اقتصاد جنسيت به طور عمده ناظر به گسترش و بکارگيری روش اقتصاد متعارف برای تحيل مسائل اقتصادی با توجه به متغيرهای جنسيتی است. طرفداران اين رويکرد سعی دارند برای رام کردن اقتصاد مرد محور، استدلال‌های خود را با روش‌شناسی اقتصاد نئوکلاسيک مطرح کنند. آن‌ها با حفظ رويکرد روش‌شناسی اقتصاد متعارف، صرفاً رويکرد هستی‌شناختی آن در زمينه مفهوم جنسيت را بسط داده و به بررسی مسائل اقتصادی زنان در زمينه‌هايی چون باروری‌، بچه‌داری، تبعيض جنسيتی، چانه زنی ميان زن و شوهر، افزايش ريسک زنان سرپرست خانواده در مناطق فقير يا روستايی، اعمال تبعيض بر زنان در ميزان مصرف غذا يا هزينه‌های بهداشتی در کشورهای در حال توسعه می‌پردازند.
وي در ادامه به ذکر برخی از مهم‌ترين مسائل مورد توجه در اقتصاد جنسيت و فمينيستی پرداخت، مسائلي همچون: تحليل آثار برنامه‌های تعديل ساختار بر سطح زندگی زنان در مقايسه با مردان، ساز و کار تصميم گيری زن و شوهر در خانواده، مسائل مربوط به کار مادر برای نگهداری فرزند، تحليل مفروضات و ارزش‌گذاری‌های پايه‌ای نظام‌های تأمين اجتماعی و ماليات از منظر جنسيت، تبعيض جنسيتی در بازارهای کار و مصرف و... .
در پایان جلسه اعضای هیئت علمی دفتر مطالعات و تحقیقات زنان به بیان دیدگاه‌های خود در مورد موضوع بحث پرداختند.

 

اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

فروشگاه اینترنتی
سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه مطالعات جنسیت‌وخانواده
شبکه های اجتماعی

ایتا بله آپارات